Komentáře
článku: Šrotování – jak na to
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Koupil jsem na netu za 600kč kávomlýnek OZAP KM7 (nový asi 20 000Kč), 380V, příkon 2,5 kW, z roku 1990, dříve v každé samošce, dnes vyrábí firma Stránský a Petržík, http://www.stranskyapetrzik.cz , http://www.stranskyapetrzik.cz/potr/km/ , firma doporučuje i pro obilí a mák, pod označením profesionání mlýnek na kávu km9, je skoro stejný, náhradní díly jsou stejné, je tam návod na údržbu a seřízení (Seřizování jemnosti mletí:Při seřizování jemnosti mletí se nejdřív demontuje a odejme víčko předního tělesa mlecího mechanismu (7), které je upevněno 2 šrouby. Tím se odkryje vlastní čelo mlecího mechanismu se seřizovacím středovým šroubem, zakončeným váhovou částí s otvorem pro nasazení trnu. Otáčením šroubu ve směru pohybu hodinových ruček se mlecí kameny oddalují (- hrubší mletí, otáčením proti směru pohybu hodinových ruček se mlecí kameny přibližují - jemnějí mletí). Mele to super a rychle na hrubost od mouky až velmi hrubý šrot, slad i pšenici. Po mixerech a ručních mlýncích konečně úleva. Výkon kávomlýnku (při mletí kávy) 50g za 12 sekund, při mletí na hrubo ještě rychlejší!
Vyhledávání