úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňský pivovar: led a chlazení ve sklepech

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

PU, (honza, 17.09.2007 17:51) celé vlákno | reagovat
Treba v Bredovskem dvore se dobre najit. U Rudolfina jsem dlouho nebyl, tak pres dva roky. Pri posledni navsteve se dole nedalo dychat.

Strong je dobry pivko. Nevite, jestli krome u Suchy dasne(ktera opravdu neni pro kazdeho) a U Vorare se toci jeste nekde jinde?
Plzeň, (Jarin, 17.09.2007 11:05) celé vlákno | reagovat
Moji znamí - i když je tahám po Svijanech,Dudákách,Poličkách,atd.- nepohrdnou ani G a PU. Takže po Brně mají pár hospod s Plzeňským navštívených.A když prohlásili,že takovou Plzeň v Brně nepili,začalo mě to vrtat hlavou...A i kdyby jim selhaly chuťové buňky,tak prohlašovali,že na pivě byla hustá pěna (čepice)-což si nepamatuji,že bych u Plzeňského piva kdy viděl...
PU všude chutná podobně, (pavel hrabina, 17.09.2007 08:33) celé vlákno | reagovat
Bude se jednat pravděpodobně o restauraci Na paloučku, kdysi jsem tam chodíval na dobrou Plzeň a skvělou kuchyň. Vzpomínám na vynikající bořšč a výborná žebra. Pár let jsem tam už nebyl, pravděpodobně i proto, že Pzeň byla sice dobře ošetřená, ale Plzeň. Nevěřím, že by si tam dovolili pod značkou PU čepovat něco lepšího. Pokud tví známí pili lepší Plzeň, než na jakou jsou zvyklí, je to spíš špatná vyzitka hospody, kam na ni chodí pravidelně. Mimochodem, pokud mohu doporučit, nedaleko je kácovská hospoda U Klokočníka.

Nedávno jsme si udělali okruh po vyhlášených PU hospodách v centru Prahy a mohu garantovat, že chutnalo všude velmi podobně. Byli jsme v Bredovském dvoře, U Pinkasů, U Jelínků, U dvou koček, U tygra a U Rudolfina. Vejvody jsme po domluvě raději vynechali. Jako subjektivně nejlepší byl hodnoceno PU U tygra a pak u Pinkasů. Vyhrál nakonec Ostravar u Suché dásně, který hodnotili i nepivaři jako nejlepší pivo toho dne (pro férovost musím přiznat, že šlo o Strong).
Plzeň, (Jarin, 17.09.2007 07:21) celé vlákno | reagovat
Včera jsem měl zajímavý rozhovor na téma Plzeňského piva.Dva známí se včera vrátili z Prahy,kde mimo jiné navštívili Plzeňskou pivnici někde na ulici Táborská.A snažili se mě přesvědčit,že místní Plzeň je úplně jiná než kdekoliv jinde,že měla hustou pěnu a plnější chuť (musím podotknout že oba jsou spíš vinaři...).Samozřejmě jsem se ptal,jestli pili opravdu Plzeň :-) ale stáli si za tím.Co si o tom myslíte?Byl to pouze jejich dojem?Nebo nemůže Plzeň vařit pro pár vybraných hospod klasicky?Já osobně tomu moc nevěřím,ale nedalo mi to ze nezeptat...
Vyhledávání