úvod
homepage

Komentáře

článku: Dvakrát za Pepou Krýslem

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Belveder, (marsev, 18.08.2007 19:54) celé vlákno | reagovat
Prave jsem se vratil...z dovolene na Sumave a i v mych planech byla Ruda. Take jsem se tesil na pivko pana Krysla, jehoz tehdy jeste domaci pochutinu jsem ochutnaval tusim predloni na ochutnavce homebrewaru V cipu. Bohuzel Cernice jsem jenom smutne mijel na dalnici, Ruda uz ale prosla (a s ni i Kout:-)) Belveder jsme navstivili v nedeli a ve ctvrtek a vzdy meli vsechny tri druhy. Pokazde nas vsak vycepni pri prvni objednavce upozornil(-a), ze svetle dost peni a at si dame polotmave. Nenechali jsme se ale odradit a nechali si svetle roztocit na pozdeji. Polotmave a tmave vzdy rychle a s krasnou mirou, chut podle me vyrovnana narozdil od svetle, ktera byla ve vuni vyrazne kvasnicna a esterova, nicmene i tak mi subjektivne chutnalo. Rozhodne dalsi vyrazny prispevek do rodiny restauracnich pivovaru, ktery stoji za navstevu. Jinak cenove velmi priznive - vsecny druhy za 18,- a pro nekuraky zahradka. Ac nekurak, v nedeli jsem byl casto uvnitr, protoze se zrovna varilo a bylo to krasne citit:-)
Vaří dobře, ale..., (Weetek, 17.08.2007 12:03) celé vlákno | reagovat
My měli při nedávné návštěvě jinou trochu nemilou zkušenost. V poledne bylo v restaurantu poloprázdno, a tak toho obsluha využila k hlasité zábavě s kuchaři. Nejsem puntíčkář, ale nepůsobí zrovna profesionálně, když na sebe jedni a druzí halekají z kuchyně do lokálu a naopak přisprostlé vtipy a všemožně se popichují. Zajímavé bylo, že když jsem si šel na recepci koupit sklo, i tam na mě čekal shluk personálu, který se výborně bavil. Tak zase bráno z lepší stránky, je fajn, že pracovníci v Purkmistrovi mají dobrou náladu :-))
výborné jídlo, (Vojtíšek, 16.08.2007 10:35) celé vlákno | reagovat
Navštívil jsem Purkmistra a pod "vaří výborně" bych se tedy nemohl podepsat. Pokud bych měl hodnotit, jako ve škole dávám tak 3-
ale ne, (lada, 14.08.2007 14:30) celé vlákno | reagovat
Ad Slavista a Roman Holoubek: hranici Moravy a Slezska tvori v te spicce opravdu Ostravice a Odra a tam neni nad cim diskutovat, zbytek se podle ruznych pramenu nekdy lisi. Ale Frydek jsem na Morave nevidel nikdy, tak drasticke ty rozdily nejsou. Tedy Hlucin, Frydek, Vojkovice, Nosovice a Leskovec (na ten jsem zapomnel) jsou ve Slezsku.

cs.wikipedia.org/wiki/České_Slezsko

Vse samozrejme za predpokladu deleni CR jen na Cechy, Moravu a Slezsko, viz ustava.
Lašská část Moravy?, (Slávista, 14.08.2007 08:38) celé vlákno | reagovat
To Roman: Taky nechci být punťa, ale podle mne je Frýdecko ve Slezích. Aspoň jsem to viděl na hezké řádce historických map. Náleželo k Těšínsku. Jinak nevím, proč by Poláci před válkou zabírali kus Moravy. Hranici Moravy a Slezska tvoří řeky, co se stékají v Ostravě ( tuším Odra a Ostravice? ) Ale možná se pletu, nejsem tam odsud, jen to tam mám rád.
O mapách, (Roman Holoubek, 14.08.2007 07:36) celé vlákno | reagovat
Ad Lada

Nechci být puntičkář, ale Slezsko není tak velké a lomí se právě v Ostravě, přičemž pivovar se nachází už v Moravské části. Ze zmíněných pivovarů ke Slezku patří jen Hlučín a nově dnes Leskovec. Kdežto Frýdek, Nošovice - to je Lašská část severní Moravy.
Made by P.K., (Zbyněk Holan, 14.08.2007 01:10) celé vlákno | reagovat
Jak to čtu, tak musím říci, že všechna piva, která jsem od Pepy Krýsla kdy ochutnal mi náramně chutnala. Ani jednou jsem nebyl zklamán. Byla to piva s Joe's garage jmenovitě ležák, XX Bitter a Fatboy 13°. Už se těším do Černic!!!
Purkmistr, (Petr Buriánek, 13.08.2007 09:56) celé vlákno | reagovat
V pátek (10. 8.) již byl weizen opět v prodeji.
Nekuraci, (honza, 13.08.2007 08:03) celé vlákno | reagovat
Jak je to v BElvederu nevim, nebyl jsme tam. Purkmistr vnitrni oddelene prostory nema, Pepa je ted na dovolene, zeptam se na to koureni, az se vrati.

Jinak venkovni sezeni je videt castecne na prvni fotce, kde vykukuje bila striska venkovniho sezeni.
zemepis, (lada, 13.08.2007 07:43) celé vlákno | reagovat
Kdyz vidim Ludkuv prispevek, tak bych jeste poprosil o opatrnejsi pristup pri pouzivani slovniho spojeni "severni Morava". Dost casto totiz u neznalych autoru dochazi k zamene se Slezskem. Napriklad Hlucin, Frydek, Vojkovice a Nosovice (i kdyz Nosovice asi nebyly mysleny jako pivni fenomen) nelezi na severni Morave.
Západní Čechy, (Luděk, 13.08.2007 07:32) celé vlákno | reagovat
Čtení pěkné - jen jsem nepochopil rozdíl mezi Plzeňským krajem a západními Čechami v předposlední větě :-) Nebylo by lepší napsat Karlovarský kraj?
dostal jsem chut, (lada, 13.08.2007 07:16) celé vlákno | reagovat
Diky za inspiraci a kez by podobne podniky pribyvaly na mape Ceska tempem alespon takovym jako letos. Klidne bych privital (nenadaval bych na skrytou reklamu) i vice udaju o otviracich dobach, jidle, cenach, podrobnostech o ubytovani,...

A kdyz tady vidim zminku o ctyrnohych milaccich, tak jsem ztratil zabrany a zeptam se zde na svoji uchylku. Jsem povazovan vetsinou za blazna a podivina, protoze si chci vychutnat pivo a jidlo v nekurackem prostredi. Jak bych uspel ve zminenych dvou podnicich? Maji alespon v lete venkovni zahradku? Nebo dokonce i vnitrni stavebne oddelene prostory pro nekuraky?
Vyhledávání