úvod
homepage

Komentáře

článku: Bavorské Brno

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

22.9.2007, (Oprava, 19.09.2007 10:14) celé vlákno | reagovat
Jede se 22.9.2007
Výlet, (Martin, 19.09.2007 10:11) celé vlákno | reagovat
Pojeďte 22.8. do Norimberka za 490,-. Našel jsem nabídku na matylda.cz
A další z Altstadt Brau., (Jiri.J, 16.07.2007 17:42) celé vlákno | reagovat
Je fakt, že Norimberk není až tak pivně zajímavý. HAUSBRAUEREI ALTSTADTHOF, jen pro upřesnění vznikl v r. 1984, ale zařízení je daleko starší. Pivovarská pivnice nese název Bräustübl´a "Schwarzer Bauer"
HELL má 12,5% EPM a vaří se ze dvou druhů chmele Hersbrucku a Spaltu. 8 týdnů ležení.
ORIGINAL NÜRNBERGER SCHWARZBIER
Má stejnou stupňovitost, pro M. Jacksona je to favorit mezi tmavými ležáky, ale já se domnívám, že z jeho strany jsou výrobky tohoto pivovaru značně přeceňované. Sezónně se vaří i světlý nefiltrovaný MAIBOCK 16%EPM
a v zimě DUNKLES BOCKBIER. Pivovar za návštěvu však rozhodně stojí. Jinak nedaleko od něj (v hradní fortifikaci) je
rovněž gemutliche Stume- nazvaná Hexenhausen. Je to zahradní restaurace, kde mají poměrně široký výběr piv a hlavně velmi píjemné místo.
Jinak v Norimberku lze narazit i na chuťově zajímavé pivo DAS GUTE ZIRNDORFER- Landbier
Alc. 5,0%Vol. Viz. Pivo je v barvě výrazně tmavě zlaté až jantarové. Má výrazné chmelové aroma, parfémové a květinové, přesto pivo není výrazně suché. Silný sladový akcent přechází v krémové doznívání. Vynikající, chutné pivo. V létě se vaří i DAS GUTE ZIRNDORFER- Landweizen Hefetrüb Alc. 5,3%Vol. Pivo je v barvě narezlé. Bohatě kvasničné. V chuti je šťavnaté a ovocné. Více tělnaté. Chutné a dobře pitelné. Brauerei Zirndorf GmbH. Zirndorf. Založenot 1674. Pivovar je v majetku Tucheru a kdo ví, zda se tam piva ještě vůbec vaří. Je pravdě, že už se vaří v samotném Tucheru. Dostanete je v Euroláhvích. dOPORUČUJI VŠAK VYRAZIT DÁLE SMĚR BAMBERG DO SRDCE FRANKŮ....
Dunkel Lager, (Petr Žalio, 16.07.2007 11:08) celé vlákno | reagovat
Škoda, že jste neochutnal Dunkel Lager z pivovaru Aldstadthof. Myslím, že Vaše chuťové buňky by byly ještě spokojenější. Jinak bohužel Nürnbergské pivovary, prostředí i jejich produkty jsou v těžkém závěsu za franckými pivovárky, které jsou jen pár km na sever od Norinberku.
Vyhledávání