Dřevo nebo dřevokeg ???,
(Zbyněk Holan, 08.06.2007 12:17)
celé vlákno | reagovat
..."a okrem toho majú čapované pivo kvasnicové priamo z 50 litrového dreveného súdka."
Toto je pro mě velmi zajímavá informace! Ptám se: byl to opravdu celodřevěný sud nebo dřevokeg ?? Tj. z nerezovou vložkou uvnitř ?? Je to pro mě velmi důležité vědět, neboť by se jednalo o premiéru v ČR pokud tedy vím... (prosím přesné datum návštěvy-díky).
A proč se o to tak zajímám ??
No protože včera jsem byl na Bulovce svědkem naražení a čepování piva právě z dřevěného sudu, kde mi bylo řečeno, že se jedná o premiéru v ČR ! Stalo se tak po 17h a mistrem naražečem byl sám Franz Richter sládek a majitel v jedné osobě ! Naražení proběhlo hladce - bez výstřiku...! A jaké pivo z dřevěného sudu teklo ?? Byl to mnichovský helles 12,6° kvasnicový, který právě v dubovém sudu dozrával. Byl sladší chuti s příjemným dozníváním, kvasnicové vůně a chuti, která pivo krásně zakulacovala - velmi, velmi pitelný ! A barvy matné zlatooranžové. S příjemným řízem - jak já říkám mikrobublinkovatým - a hnaný čím - no ničím - jen samospádem !
No a vy, kteří jste u toho nebyli, nezoufejte !! Čepování z dřevěného sudu by se mělo opakovat příští čtvrtek a také ten další a ten další ...až se z toho stane čtvrteční tradice !!!
Pivu z dřevěného sudu zdar a minipivovaru Bulovka zvlášť !
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Toto je pro mě velmi zajímavá informace! Ptám se: byl to opravdu celodřevěný sud nebo dřevokeg ?? Tj. z nerezovou vložkou uvnitř ?? Je to pro mě velmi důležité vědět, neboť by se jednalo o premiéru v ČR pokud tedy vím... (prosím přesné datum návštěvy-díky).
A proč se o to tak zajímám ??
No protože včera jsem byl na Bulovce svědkem naražení a čepování piva právě z dřevěného sudu, kde mi bylo řečeno, že se jedná o premiéru v ČR ! Stalo se tak po 17h a mistrem naražečem byl sám Franz Richter sládek a majitel v jedné osobě ! Naražení proběhlo hladce - bez výstřiku...! A jaké pivo z dřevěného sudu teklo ?? Byl to mnichovský helles 12,6° kvasnicový, který právě v dubovém sudu dozrával. Byl sladší chuti s příjemným dozníváním, kvasnicové vůně a chuti, která pivo krásně zakulacovala - velmi, velmi pitelný ! A barvy matné zlatooranžové. S příjemným řízem - jak já říkám mikrobublinkovatým - a hnaný čím - no ničím - jen samospádem !
No a vy, kteří jste u toho nebyli, nezoufejte !! Čepování z dřevěného sudu by se mělo opakovat příští čtvrtek a také ten další a ten další ...až se z toho stane čtvrteční tradice !!!
Pivu z dřevěného sudu zdar a minipivovaru Bulovka zvlášť !