Komentáře
článku: Herold – návrat z temnot
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ale jo Honzo, já rozumím tomu, že když je prostor na trhu, tak je lepší výchozí pozice. Ale toho prostoru není nikdy tolik, aby malý pivovar mohl dělat velké věci...A také tehdy nešlo až zas tolik o Svijany, poněvadž ty nikdo nezavřel, ale spíše o Vratislavice. Ano, Svijany byly nejbližším regionálním pivem, ale zas na druhou stranu je někdy mezi dvěma blízkými pivovary velká rivalita. A hospodský si klidně mohli vzít kousek od Svijan vzdálený Klášter, stejně jako Podkováň či třeba něco z dílny Drinks Union (tehdy Ústecké pivovary), pokud chtěli lokální značku. Neřekl bych, že to měly Svijany až zas tak snadné, ty už mohli mít hospodští i dříve, když byly ještě pod hlavičkou Pražských pivovarů. Bernarda zpočátku v regionu hospodští na truc odmítali a trvalo mu než se prosadil...Rakovník si v regionu hospodští také mohli vzít ve větší míře, třeba jako druhé pivo k tam obligátním Krušovicím...Naopak Rohozec měl svůj region dost zaplněn a jak se zvedl. Předtím se de facto čekalo na jeho konec. To neber jako kritiku Herolda, vůbec ne! Samozřejmě, že malí to mají mnohem mnohem těžší a připouštím, že tam kde působí Herold je obrovská konkurence a to ať ze strany regionálů nebo velkovárenských. Proto jsem rád, že oproti loňsku se Heroldu zvýšil výstav, i když to s největší pravděpodobností jde na úkor exportu, ale proč ne (viz např. tebou zmíněný Lobkowicz).
Vyhledávání