úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak vám chutná nealkoholické pivo?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Upozornění, (Zbyněk Holan, 13.12.2006 16:34) celé vlákno | reagovat
Také mě teď napadlo jedno upozornění. A to, že nealkoholické pivo nelze posuzovat pokud před tím ochutnáte jakékoli normální pivo i ten samý den, nikoli jen před degustací! Pak vám každé nealko přijde hrozné!
Pěna, (Zbyněk Holan, 13.12.2006 16:29) celé vlákno | reagovat
Ano nepěnilo, ale i Samson málo pěnil. Je pravdou, že pěnivost jsme u nealka nehodnotili (také vzhledem k degustovacím skleničkám - 0,2l - tam pěnu lze stěží posuzovat). Říz byl naopak v pořádku.
Podkováňské pivo - pito, (Petr Sitař, 13.12.2006 00:50) celé vlákno | reagovat
Občas trochu častěji si dávám Podkováňské pivo - pito v restauraci U Radnice v Praze 3 Havlíčkovo nám (znalí určitě znají). Chuť je na nealko slušná, ale dost mě zaráží, že toto pivo vůbec nepění a říz je také minimální. A těmito nedostatky pivo hodně ztrácí. Jak Vám pěnilo při Vaší degustaci?
Zrovna včera jsem pořádal degustaci!, (Zbyněk Holan, 12.12.2006 09:59) celé vlákno | reagovat
Sešlo se 8 nealko piv: Zlatý Bažant, Budvar, Podkováňské pivo - pito, Vratislavický Pilot, Pito Samson, Primátor nealko, Bischofshof alkoholfrei a Erdinger Weise alkoholfrei (pšeničné)!
Hodnocení v rámci nealko piv: 1 božské, 10 naprosto nepitelné.

Erdinger 3
(pouze jeden zástupce pšeničných, s ostatními nelze porovnávat)
___________
1.Podkováňské pivo - pito 3 (výtečná hořkost, barva)
2.Bischofshof 3,5 (vyvážené)
3.Vratislavický Pilot 4 (zvláštní jemná chuť)
4.Zlatý Bažant 4 (vyvážené)
5.Budvar 4- (trochu tvrdší)
6.Pito Samson 5 (hodně sladké)
7.Primátor 5 (málo chuti)

Ovšem 10kám (s výjimkou pivních limonád - modří vědí) nesahají tyto "piva" ani po kotníky.
ad nealkoholické pivo, (Tomáš Semrád, 12.12.2006 07:08) celé vlákno | reagovat
Nealko pivo nebo pivo s nízkým obsahem alkoholu? Když si dáte po obědě 3 "nealko" piva a sednete za volant, klidně se Vám může stát, že pokud Vás krátce poté někde zastaví policajti a dají Vám dejchnout, tak určitě něco nadejcháte....
Jinak mnohem lepší, alespoň pro mne, než nealko pivo je radler (i když u nás je stále hodně těch co tento báječný mix piva a limonády vnímají zcela opačně než já).
Pro mě je z poslední doby nejlepším nealko triem to ze Strakonic, jak už tady zaznělo z Pardubic a rovněž přerovský Zubr, vařený však v Litovli je velmi ucházející, nealko od náchodského Primátora jsem dlouho neměl, ale chutnal mi. Naposledy to byl Radegast a jeho Birell a musím říci, že špatný nebyl, pořád lepší než prázdný desítkový Gambrinus.
Radegast rulezzzz, (X-Wokrer, 05.10.2006 03:41) celé vlákno | reagovat
MNo, přestal jsem pít alkohol a dal se na nealko piva, zprvu sem i to nepozdávalo, ochutnal jsem dokonce i jiná, než Radegast, ale řeknu Vám, že Radegast Birrel je dle mého soudu nejlepší nealkopivo na čekém trhu a nebál bych se říci široko daleko.
Pěkný den všem :-)
opravdu vyjimečně, (Dan, 05.05.2006 23:05) celé vlákno | reagovat
Nealko pivo si dávám opravdu vyjimečně. Hlavním důvodem je to, že mi nikdy moc nechutnalo. Pokud si ale dám k obědu vepřovou a musím řídit, je nealko pivo lepší než jakákoliv limonáda. Z těch co jsem zkusil bych sestavil žebříček asi takto. První svijanský Vozka, dále nelako Stela, Staropramen a úplně nejhorší je Radegast, ten vyvolává husí kůži a vypít celou láhev stojí opravdu mnoho přemáhání....
Trocha do subjektivního mlýna, (Karel, 05.05.2006 09:09) celé vlákno | reagovat
Taktéž nemohu než přidat několik subjektivních dojmů.
Loňské horké léto mě od posezení na zahrádkách chtěl odloudit antibiotiky klíšťák se zákeřnou limskou borrelis. Nuž nedal jsem se a absolovoval (spolu s kolegiálním kamarádem) mnohatýdenní pivně nealkoholické radovánky. Pojali jsme to jako vědecký úkol a z mnoha piv jsme nejvýše vyhodnotili - co se týče pitelnosti, a celkového dojmu -Starobrno Free, Primátora a notoricky známého Radegasta(byl i točený, což jej pravděpodobně vyneslo na třetí příčku). Na opačném konci se spolu se Staropramenem řadil houf nealko piv pro mne exotických značek prodávaných sic po hospodách leč původně nakoupených v levných řetězcích (či kde).
Ale co nejdůležitějšího jsme si z toho odnesli? Nikdy jsme nevypili víc jak čtyři (totální vyčerpanost organismu přeplněním) a zábavu v hostinci jsme přestali chápat po druhém (což od dlouhodobějšího posezení s přáteli spolehlivě odradí:-).
Smutně se chodilo domů spát již před desátou z báječně rozchlastané hospody:))
Birrel je řešením ..., (Myrek, 05.05.2006 04:44) celé vlákno | reagovat
... pro ty, kdo si nemohou dát pořádné pivko. Osobně mi chutná Clausthaler, který považuji za to nejlepší, co dokáže vyrobit Binding AG. Včetně Krušovic, které se od spojení s Bindingem a zavedení CKT velice zhoršily a produkují nápoje, chuťově připomínající pivo. Žízeň za volantem ale řeším nejraději neslazenou minerálkou nebo horkou kávou.
nealko pivo, (Standa Jakoubek, 03.05.2006 07:43) celé vlákno | reagovat
nějaká nealko piva jsem pochopitelně ochutnal a upřímně - příliš jsem si nepochutnal; takže když nemůžu pít, vyhrává to Matonka nebo Bonaqa; onehdá jsme s kolegou mudrovali u piva (kde taky jinde) nad nealkopivy; a přišli jsme na to, že takový nealkohooický pivo je za volantem daleko horší, než 10°; když si dá člověk 10°, je spokojenej, že si dal pivo a je v pohodě; když si dá nealkopivo, myslí jenom na to, až si dá to pořádný a nesoustředí se na cestu :-); to berte pochopitelně jen jako takový pivní tlachání :-)
............, (Colega, 02.05.2006 22:08) celé vlákno | reagovat
Pardubické jak ho znám je dobrá "limonáda" - pěkně pluchatý. Štve mne zvyk mnoha pivovarů přidávat do piv vč. nealkoholických umělá sladidla, barviva...
Nealko bažant jak ho pamatuji je hodně mladinový - ta neprokvašená chuť mi je z domácího vaření dobře známá ale pitelnosti neprospívá.
Birrel mi příjde zajímavý, když je k němu whiska (to by byla dlohá historka:) - ve větším množství dosti nestravitelný.

poznámka: jsemť úchyl, neb pito znám a přitom jsem v životě neřídil ani traktor
za volantem rozhodně jo, (Martin Borský, 02.05.2006 20:40) celé vlákno | reagovat
V pracovní dny jsem na cestách a tak si dávám po obědě většinou pito. Nedovedu si představit po guláši, svíčkové, či vepřu knedlu nějakou limonádu, matonku nebo dokonce juice! Chápu, že nealko pivo nemůže úplně nahradit skutečné pivo, ale když to jinak nejde... tak je to zdravá volba.
Moji favoriti z řady pita jsou Primátor a Pernštejn. Z velkých snesu Staropramen. Birrel mi přijde většinou jako by měl takový kyselý nepříjemný ocas. Jen málokdy mi chutná bez ocasu... Poslední dobou se podle toho, co jsem pil trochu zlepšil Budvar (bývalo to "nejřidší pito").
Hodnoceni clanku, (honza, 02.05.2006 20:05) celé vlákno | reagovat
To se mi podivejme. JE osma hodina vecerni a clanek ma dve petky. Tak nevim, jestli ctenari hodnotili uroven clanku, nebo ty nealko piva:)
nealko nemusím, (Martin Štros, 02.05.2006 19:40) celé vlákno | reagovat
Zkusil jsem nealko zatím jen jednou, od Samsona, vůbec mi nechutnalo a tak jsem na něj zanevřel. Pivo si dávám většinou jen večer a tam mi nějaké to procento alkoholu nevadí. Nemám prostě důvod ho pít, když mi chutná méně než klasika.
co mi zbyva, (kalupik, 02.05.2006 10:46) celé vlákno | reagovat
protoze jsem velmi casto za volantem a nemi kdy budu muset nekam jet tak nealko pivo beru jako nahradu lepsi nez nejaka sladka limonada. Jinak mi ale moc nechutna
Degustace nealko piv, (honza, 02.05.2006 09:58) celé vlákno | reagovat
Pripravujeme pro vas degustaci nealko piv - pondeli 22.5. Zatim mame sedm vzorku. Protoze ale cekam na potvrzeni jedne informace, maleho prekvapeni, vse budeme publikovat zitra.
proc ne, (Njorloj, 02.05.2006 09:52) celé vlákno | reagovat
Nealko pijo vetsinou v pripade, ze ten den musim jezdit, takze se radim ke skupine "porad lepsi nez limonada". Kdyz nekde narazim na nejake me nezname nealko, tak si ho ze zvedavosti zakoupim a doma ochutnam, nemam s tim problem - mym jasnym favoritem je zatim Nachod, nedavno jsem zakoupil Vozku a moje draha polovicka, ktera tedy neni pivarkou, po ochutnavce tvrdila, ze ji to moc chutna a ze tohle muzu kupovat casteji :-) - takze verim, ze se opravdu asi najdou lidicky, kteri si nealko muzou zakoupit i jako hlavni chod :-) Nealko by dle meho proste melo byt soucasti pivniho portfolia...
nealkopivo, (luboš, 02.05.2006 08:05) celé vlákno | reagovat
Ochutnal jsem více nealkopiv, ale musím říci, že jediné které se dá je Radegast. Ostatní za moc nestojí a tím nemyslím pouze česká nealko piva.
Pořád je ale lepší dát si k jídlu nealko pivo než nějakou limonádu.
Vyhledávání