úvod
homepage

Komentáře

článku: Debakl ankety o nejlepší článek roku 2005

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Aktualizovat i starší články, (Tomáš Semrád, 16.10.2006 09:47) celé vlákno | reagovat
Já zrovna patřím k těm, co se snaží číst na našem pivním serveru všechny články, i když třeba s velkým zpožděním vzhledem k nedostatku času. Jako třeba teď...Rozhodně se připojuji k názoru Pavla Borowiece, že by měla být vytvořena jakási, říkejme tomu třeba databáze, zajímavých článků, jež by rozhodně neměly zaniknout, protože v sobě skrývají cosi pivně velmi cenného...Kolikrát si na něco vzpomenu co jsem tady četl a zpětně se k tomu vracím nebo jen ve starších článcích hledám novou inspiraci k napsání článku nového. A přikláněl bych se k tomu, aby i starší články byly nějakým způsobem aktualizovány. Třeba tím, že když pod ně dopíše někdo nějakou reakci, komentář i s odstupem času, aby to ostatním bylo dáno nějakým způsobem na vědomí a oni se k tomu mohli opětovně vrátit a znovu diskutovat. Jen tak bude mít každý čtenář možnost si ty hodně dobré či zajímavé témata opakovaně připomínat a pak je mnohem snažší z tohoto vytvořit anketu o nej článek roku.
Jarin má recht, (Jakub Galuszka, 25.02.2006 15:28) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Jarinem. Anketa o nejlepší článek se může dělat pravidelně po dvou nebo čtyřech týdnech (to si snad každý zhruba pamatuje, který článek ho zaujal nejvíc a snadno si ho kyžtak dohledá) a koncem roku se z těch, co vyhrály ty dílčí ankety, bude vybírat ten opravdu nej. A článek roku je na světě... Pokud se i takové dvou či čtyřtýdenní hlasování setká s nejzájmem, je jasné, že netřeba pokračovat a že taková anketa již nemá smysl.
něco chytrýho ..., (Standa Jakoubek, 15.02.2006 09:38) celé vlákno | reagovat
tak yjsme chtěl napsat něco chytrýho do reakcí,ale koukám, už to za mě udělali jiní :-); v článlku zmiňuješ, že při hodnocení horší než 3 by se měl připojit nějaký komentář; to je asi problém - občas chodím na různé servery, kde se hodnotí příspěvky (třeba amatérská poezie nebo fotky) a problém s bezmyšlenkovitým dáváním čísel bez komentářů je všude; když se podíváme na hodnocení pod různými články, existuje poměrně malá skupina lidí, kteří sem tam něco připíší, ale stejná situace je i na těch mnou zmiňovaných serverech
to Pavel Borowiec, (Jiří Kaňa, 14.02.2006 20:41) celé vlákno | reagovat
Ano, tohle specifikum si samozřejmě uvědomuji, otřel jsem se o to už při vyhlášení: "...nejlepší za rok 2005. A je jedno, z jakého důvodu. Ať už kvůli informačnímu přínosu, zprávám, které vás potěšily, nebo jen proto, že vám připadá pěkně napsaný."

Rubrika "Nemělo by vám uniknout" určitě stojí za úvahu, mně se tahle myšlenka velmi zamlouvá.
Chyba může být také v zadání ankety, (Borowiec, 14.02.2006 19:51) celé vlákno | reagovat
Pochybuji, jestli slovo fiasko lze označit jako přesné, ale žádost o hlasování pro článek s odkazem na slovo nejlepší s největší pravděpodobností nemohl vést k jinému výsledku. Na tento web totiž přispívají profesionálové z oblasti pivovarnictví, publicisté, ale také pivaři, kteří se chtějí s někým podělit o zážitek. Mně osobně takovýto koncept nevadí, ale nejsem ochoten jej hodnotit bez toho, že bychom se bavili o tom, který článek mi poskytl zásadní informace, protože směřuje do hloubky problému viz skvělý seriál o degustacích, ten však mohu jen obtížně srovnávat s rozhovorem na téma, proč někdo prodává pivo v Itálii nebo čtivě napsaným cestopisem po českých hospodách. V boxu bychom mluvili o různých váhových kategoriích. Anketu bych proto neopakoval, ale za úvahu by stálo, kdyby při tomto počtu publikovaných článků redakce vytvořila rubriku s doporučením na starší články, které by podle ní neměly novým nebo příležitostným čtenářům uniknout.
čtennost, (Martin Štros, 14.02.2006 19:35) celé vlákno | reagovat
Úplně souhalsim s Jarinem... ale tak co, to se stane, ne všechno se musí povést.
Jo a mylsim že posuzovat oblibu podle počtu přečtení je také úplně špatná cesta. Články, pod kterými se rozvine diskuse komentářů, budou mít velkou čtenost, protože si je budou uživatelé otevírat víckrát, aby si přečitli nové komnetáře. Naopak tam, kde se žádný komentář neobjeví, se už podruhý nepodívám a tak tyhle články zdánlivě propadnou, i když ve skutečnosti můžou být přečteny více lidma a budou kvalitní...
..., (Jiří Kaňa, 14.02.2006 17:31) celé vlákno | reagovat
No, já jsem ani nepředpokládal, že by někdo něco pročítal. Počítal jsem spíš, že třeba něco někomu utkvělo.
No co, alespoň se podařilo objevit jednu slepou uličku...
Reakce 2, (Petr Sitař, 14.02.2006 16:42) celé vlákno | reagovat
Možná by stačilo vyhlásit podobnou anketu na rok 2006 už teď. Pokud budu vědět, že se na konci roku budou zbírat hlasy, zajímavé články si nějak schovám a na konci roku je znovu posoudím a zvolím ten nejlepší. Představa, že bych pročítal zpětně všechny články za rok 2005 mě od hlasování při nedostatku času odradila. Ale i tak uznávám, že jsem si ten čas mohl trochu najít ...
reakce, (Jiří Kaňa, 14.02.2006 13:56) celé vlákno | reagovat
Jarin: No vidíte, to by mohlo být ono! Ve vyhlášení te ankety se asi projevila moje deformace - mně totiž projdou rukama skoro všechny články, takže mi jich víc utkví, nemám problém s dohledáním... Bohužel jsem se na anketu nepodíval očima běžného uživatele. Díky za tuhle reakci.

Njorloj: Já bych to leností nenazval. A pokud přece jen ano, měl jsem být prostě lepší, aby se lidem chtělo tu "lenost" překonat. S tím klikáním máte určitě pravdu.
Anketa, (Jarin, 14.02.2006 12:48) celé vlákno | reagovat
Patřím k pravidelným čtenářům SVĚTA PIVA (a držím vám palce,jen tak dál).Chtěl bych ale namítnout,že při tempu min.jeden článek za všední den,tj.cca přes 250 článků za rok je zcela nemožné vyhodnotit nejlepší článek.Já si nepamatuju,co jste psali minulý měsíc,natož před rokem.A takových si myslím,že je víc.A i když se mi nějaký článek líbil a utkvěl mě v paměti jeho obsah,tak ho už zpětně najdu (nebo se mě ani nechce).A bez názvu článku a autora se asi hlasovat nedá.
Předpokládám však,že kdyby se podobná anketa udělala na kratší časové období (např.po měsící,po 14 dnech),zvýšil by se počet hlasujících a kvalita ankety.Koncem roku by se pak mohl vyhodnotit článek s nejvyšším počtem hlasů a byl by článek roku.
hm, (Njorloj, 14.02.2006 10:51) celé vlákno | reagovat
Lidi sou asi spis liny, jenom 8 je opravdu katastrofa a nemyslim, ze by melo jit o neatraktivitu ankety, spis o lenost ctenaru zpetne se zamyslet a co hlavne - napsat email - kdyby slo o nejake klikani v ankete, to by bylo hlasujicich...skoda, krasnych clanku je tu spousta.
:-), (Standa Jakoubek, 14.02.2006 08:50) celé vlákno | reagovat
je škoda, že byla tak malá účast, nicméně z výhry kalendáře mám opravdu radost :-)
Vyhledávání