úvod
homepage

Komentáře

článku: Piva strýčka Fidela

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Malta??, (Zbyněk Holan, 09.05.2007 12:50) celé vlákno | reagovat
Tak z Malty (žlutá plechovka) mi bylo na blinkání a všem třem kámošům také!!!

No nevím, nevím Jirko - ty labužníku!
Re: Malta??, (Mat, 03.11.2014 19:25) celé vlákno | reagovat
Malta = pěkný kentus - zakoupeno omylem. :)
BUCANERO!, (Pecan, 12.05.2009 15:44) celé vlákno | reagovat
Byl jsem na Kubě v r.2005 a nebýt Bucanera, tak bych umřel žízní! Měli ho všude, vychlazené, ve třetinkách a plechu. Na jedné pláži jsem málem ochutnal i točené, ale bohužel, nebyl jsem hostem hotelu a tak mi jako obyčejnému btůžkáři nenatočili... Kdyby se dalo sehnat někde poblíž, rád bych ho znovu ochutnal.
Nejsou špatný, (Anteres, 04.02.2008 21:54) celé vlákno | reagovat
Byl jsem na Kubě vloni a všechny tři piva jsem ochutnal. Musím říct, že když to srovnám s jejich "domácím" Cuba Libre, tak vivat Bucanero!
Pivní Kuba, (Tomáš Semrád, 27.12.2007 13:44) celé vlákno | reagovat
Kdo chce vyzkoušet jak chutnají kubánská piva, nemusí za nimi cestovat přímo na Ostrov svobody, ale stačí pouze vyrazit do Španělska resp. na Kanárské ostrovy. Tam se dají jak v točené tak i lahvové podobě koštnout v nefalšovaných kubánských restaurací, které určitě nevypadají tak stroze jako v samotné Kubě.
Jo a ještě něco. Na španělštinu jsem chvíli docházel k jedné kubánce, která žije v Česku už řádku let a ta si nemůže vynachválit Gambrinus, prý lepšího piva není, tak pak si vyber...
KubaPiva, (Algena, 21.05.2007 15:07) celé vlákno | reagovat
Jen jedna poznamka, pred dvema lety byla tato piva mimo Varadero bezne dostupna, ale ve sklenenych tretinkach. Chut tedy nic moc, ale zaplat panbuh na Kube za ne :) Da s to ....
Re: Kubánské pivo, (Franta, 20.05.2007 22:19) celé vlákno | reagovat
Tak jsem si přečetl se zájmem článek o kubánských pivech. Ale tak nějak nevím, asi jsem byl v březnu, na Kubě někde jinde. Sice tam tomu také říkali Varadero, ale co mohu říci, že tato piva jak bych je hodnotil já, jsou piva lehčího typu.
Přiřadil bych je tak k 8 stupňovému pivu. Nejsou to piva výrazná chuťově, jsou lehce nahořklá, ale žádné hnilobné příchutě jsem tam nepoznal. A to jich v hotelu AMIGO bylo nepočítaně, protože neznají půllitry, ale bohužel jen malé sklenice a nebo uvedené kelímky. Ty jsou, ale u nás také.


Z druhé strany asi díky tomu, že piva jsou lehčího typu, nemají katastrofální následky na pivaře, protože být to například "G" (které nepiji), tak se se každý musí v tom horku složit. To je zase asi výhoda těchto lehčích piv.

S tím dalším musím souhlasit, protože na Kubě je tvrdý socialismus. Turista může jezdit kam chce, prohlédnout co chce, není omezován a to jsem na Kubě projel dost. Ale Kubánci jsou chudáci, jaké si neumíme představit. Na Kubě je přídělový systém a tak se nedivím, že Kubánci chtějí toto tzv.konvertibilní pesos prakticky všude.

A ještě jedna poslední poznámka k pivu a socialismu na Kubě.
Zažil jsem tam rovněž svátek MDŽ - pro neznalé "Mezinárodní den žen". Velký svátek za socialismu na počest žen.

Kubánci ho slaví s velkou úctou, chlapi chodí v kravatách a ženy dostávají květiny. Večer potom celé rodiny vyrazily do jejich místních restaurací (poznámka - všechny velmi čisté, ale současně velmi skromně až chudě vybavené - prostě nemají peníze) a dovolily si opravdu koupit jedno až dvě tyto výše uvedená piva. Prostě na to nemají.
Tolik ke kubánskému pivu. Nechci jej hanět ani chválit, jsou to piva, jaká umí vyrobit a lepší asi vyrobit neumí.

Tolik poznámka k pivu na Kubě - ahoj Franta
Kuba, (jaroslav stofko, 07.05.2007 22:54) celé vlákno | reagovat
tak toto pivo by som rád ochutnal
malta, (Jiří Rohlík, 07.05.2007 17:28) celé vlákno | reagovat
Piva na Kubě opravdu nejsou vzletných chutí. Výborný je ovšem nealkoholický tmavý sladový nápoj malta.
Mayabe, (Zbyněk Holan, 07.05.2007 09:33) celé vlákno | reagovat
K dostání je ještě pivo Mayabe (4%) ze stejného pivovaru jako uvedená piva.
Vyhledávání