úvod
homepage

Výměna reklamního portfolia "Zulukafrů" pokračuje - tentokrát "G" vytisknout článek

Přidáno: 16. září 2010  •  Autor: Vašíček
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4118x

Nová reklama na Gambrinus.+Kejkle se StaroBrnem - nová strategie Heinekenu?

Před dvěma týdny se především v Praze, na Strahově, točila nová reklama, tentokrát na Gambrinus. Tentokrát jsem se jako kompars natáčení nezúčastnil - protože nechci dělat reklamu na něco, čemu nevěřím (to je ale třeba i případ bank, např. produktů ČSOB). Protože ale mám zpravodajce dobré, šel jsem průběh natáčení občíhnout. Komparsisté nastoupili ve 12 v poledne, v úterý před 14 dny, měli to mít původně do půlnoci a za 800. Hned 6 z nich hrálo pořadatele, mj. i jeden můj známý. Ovšem přetáhli, točilo se do 2 v noci a dostali i s přesčasy dohromady 940 Kč (viděl jsem stvrzenku). Někteří "důležitější v popředí" si prý přišli i na 1200.

Celé to vypadá, že u Sabmillerovic rodinky začli překopávat rekl. portfolio pro TV, začali před prázdninami od vlajkové lodi (Prazdroje - a jediného, co jsem od nich ochoten polknout) - a nyní došlo na "lidovější a sportovnější" Gambáč, který je o něco levnější a tak i odměny komparsistům tomu odpovídaly. Mj. reklama na Prazdroj s koňmi je dost zkrácená oproti původním záměrům štábu (aspoň co jsem zaslechl), nejde mi o to, že jsem tam vidět až v posl. sekundě v hospodě a zezadu - ale vůbec je to pěkně strouhlé - žádných 20-30 sekund. a to chtěli mít najednou v záběru i 20 koní, na což jim Kladrubáci namítali, že to je neproveditelné a nebezpečné, nakonec 12 bylo až moc. Hlavní herec - Ir (aspoň nebyl namyšlený). Celkově jsem zklamán, když vím, kolik práce s tím měli koně, koňáci i my...

Ovšem "gambáčské" nedávné natáčení se neobešlo ani bez "pikošky", kdy stánky s cateringem čili papou pro unavené komparsáky a štáb zřejmě neměly v pořádku vyřízené papíry na "zábor prostranství u stadiónu", někdo to "nabonzoval" a dojela to řešit i policie ! Málem to vypadalo, že to budou muset sbalit a bude hrozit zvlčení vyhládlých komparsistů a nepokoje...Všemu kromě řevu komparsistů vévodil i zvuk obrovských bubnů, na Malé Straně i na Břevnově jistě byly slyšet tam-tamy dlouho do noci.

Ke Gambáči si neodpustím jednu věc: Oni ještě ke konci 90. let (kdy jsem v Brně na Jiráskově 1996-8 provozoval nápoje), měli i "hutnickou" osmičku (ty podivné zalomené nálepky, tato byla tmavozelená) - ta byla správně hořká (chutnala mi) a jedno z našich dosud NEJ piv, co jsem kdy pil, bílý Gambrinus, tehdy novinku (čili 12 s kvasinkami u dna). Tyhle dvě okrajové značky na zlomu milénia prostě osekali (napřed "bělobu" - prý o ni nebyl zájem, jaký čekali - co když je na vině ZLÁ reklama - málokdo o ní tehdy věděl, pak i "osmu" - tu jsem naposled zahlédl v Brně v Hypernově ještě v létě 2001 za 6,40 Kč). Soustředili se na "zlatý střed", čili 10 a 12. V tu dobu pod Plzeň také spadala distribuce Becherovky. Čili tam se starali o vše možné a nezachránili aspoň tu "bělobu". A úroveň toho středu šla - víme kam (ceny nahoru, chuť a pitelnost - raději nekomentuji). Jeden z nejzajímavějších reklamních počinů spojený s "G" snad byl 12měsíční kalendář rozměrů LP-desky (také jako příloha časopisu Maxim), se zablácenými "fotbalistkami - modelkami".

Čert vem ale Jihoafričany (S čím asi přijdou pro PRIMUS ? - Zánovní Master se asi hned tak měnit nebude...). Daleko více mě trápí nová strategie Heinekenu. Ten sídlo místo logičtějšího "Oltecu" (Starého Brna, jako patriot jsem roky žil hned vedle) přesunul na Rakovnicko - viz nálepky na pivech - ale kdyby jen to ! Situace se vyhrotila až tak, že i z Tesca, Billy, Albertu v Praze nenápadně během X měsíců zmizelo StaroBrno, prostě si jej musím jak trotl vozit z Brna, když na něj dostanu chuť - tam pochopitelně také podražilo (11 Medium v Tescu průměrně 12,60). Opravdu vzácně někde narazíte na lahůdku - 14 Baron Trenck v hnědé 0,5 láhvi. Co je v regálech od "skupiny Heineken" vidět, je staronový X-krát zachraňovaný zombík - Krušovice (tam byla zrušena 1 z méně prodávaných 12ek) a také ze skupiny další zánovní přivandrovalec - Březňák (ten jde do akcí např. v Tescu přeci jen o něco častěji). Vše ale na úkor StaroBrna - na něž může mít čtenář ledasjaký názor, ale snad to není až takový ODPAD, aby musel zmizet z krámů a supermarketů po Praze! A Media 11ctky se budu zastávat i přes mou mrtvolu! Dále Trenck a poslední zbylý Drak (speciál třetinka), který ještě přežil - to je prostě Svatá Trojice ze StaroBrna. Ale jak dlouho ?

Kam celá tahle strategie "moudrých Holanďanů" časem povede, nechci raději domyslet...

Za časů, když StaroBrno měli "ti Rakušáci", se občas děly věci. Např. se nějaká ta várka austro nealko piva Schlossgold (nevratné třetinky) uvařila i v Brně - nálepky ovšeme zůstaly stejné. Časem zařval jeden z draků (červený a černý - třetinka), pokoušeli se také lidem prosadit znojemský Hostan (s hnědými, velice špatně vratnými lahvemi). Co se ale děje teď ...je otázkou, zda by to Brno takhle trápili a upozadňovali i jiní (pod InBevem či Afričané)...

Zbyněk Vašíček

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 12 komentářů, poslední komentář: 21.09.2010 13:29 Komentovat
Re: Nepřiměřená reakce Vašíček21.09.2010 13:29
Jistě, máte pravdu, je riziko dávat takto všanc své jméno, ale pokud se zabýváte asi 7...
Re: Re: Blábol Weetek20.09.2010 11:05
Mno, to je dost mimo i jako ironie, protože blog ruského pivaře, který tu nedávno vyšel,...
Nepřiměřená reakce Roman Holoubek20.09.2010 05:54
Vaše reakce je opět trochu mimo, jako ostatně i většina vašich blogů. Za prvé,...
Re: blkábol? Lukáš "Elf" Provazník19.09.2010 10:48
"mohl mít hlavu a patu"
blkábol? Lukáš "Elf" Provazník19.09.2010 10:46
No jde o to, že i článek napsaný zadarmiko, by mohl hlavu a patu...
pro keho víra šrajbnu ? Zbyněk Vašíček17.09.2010 17:23
některí mí přýspěvki možná nésó srovna jazikově corektní - ale k tomu je jednodochí...
Re: Re: Re: Blábol Martin Jarošek17.09.2010 07:21
Pro mne jsou článečky typu příspěvků p. Vašíčka příjemným a veselým osvěžením na...
Re: Re: Blábol Ján Kocian16.09.2010 18:42
Nebo si dejte nick se jménem a příjmením známého bývalého slovenského fotbalisty ;-)
Vyhledávání