úvod
homepage

PIVOVARSKÁ HOSPODA - pivovar Malý Rohozec v Praze rozpačitě, ale přece vytisknout článek

Přidáno: 10. července 2003  •  Autor: Petr Vácha
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,16 hodnotících Hodnotících: 13 počet zobrazení Zobrazeno: 10616x

A já jsem v rozpacích rovněž. Na jedné straně veliké sympatie k hospodě v Praze bez obvyklého europiva, na straně druhé dojem druhořadé pivnice pro pivařskou i nepivařskou spodinu.

Pivovar Malý Rohozec od Turnova upoutal pozornost na jaře letošního roku cenovou bombou lahváčů ve svých třech prodejnách v Holešovicích, na Smíchově a na Žižkově. V poslední zmíněné koupíte dnes třináctku za neuvěřitelných 7,30 Kč, dvanáctku za 6,80 Kč, jedenáctku za 6,50 Kč a desítku za pouhých 5,50 Kč!

A k 31.5.2003 pivovar otevřel dokonce na Žižkově hospodu s výhradně rohozeckým točeným pivem. To patří k lepšímu průměru a za bezkonkurenčních 10 Kč dostanete jak světlou rohozeckou jedenáctku tak světlou dvanáctku. Dvanáctka je lepší, za hospodu díky a potud velmi dobře.

Ale dál už hůř. Očekával bych totiž reprezentaci odpovídající vstupu regionálního pivovaru do hlavního města se snahou se tady prosadit. Hospoda, ačkoliv čistá a svítící novotou, ovšem hned po vstupu volá po invenci a po kusu srdce, který tu měl zanechat autor jejího interiéru. Jenže ten ho nechal někde jinde a do ohně navíc přilil několik forbesů v už tak depresivně působícím zadním lokálu. A vás už napadá, co udělá pivo za deset a forbesy s úrovní klientely (nebo spíš podúrovní).


Kuchyně se už do nevelkých prostor nevešla, ale proč chybí utopence a nakládaný hermelín ? A taky propagační letáčky a prodej pivovarských sklenic, etiket, tácků a triček ? K jídlu jsou jen oříšky a chipsy a jedinou upomínkou na pivovar je jeho historické vyobrazení na stěně. Není za co utratit peníze.

Opravte mě, prosím, jestli se mýlím. Ale mám za to, že když už se pivovar rozhodl takhle přijít do Prahy, tak jeho druhý krok měl být jiný. Levné lahváče - proč ne a já fandím jejich prodeji. Ale hospoda měla ukázat, že se pivovar snaží svoje příznivce nalézt i jinde než mezi skalními příznivci nejnižších cen (a to se připravte, že je tu potkáte).

V podobných recenzích bývá zvykem hodnotit obsluhu. Dovolte mi v tomto případě zůstat bez komentáře …

Přesto bych byl rád, kdyby sem příznivci piva zašli, popili a napsali mi jednak svoje dojmy a pak, jestli je levné pivo důležitější než úroveň hospody, nebo jestli by zaplatili za pivo 15, 20, 25 Kč a cítili se na to konto v podniku dobře.

Hodnocení:
1. za to, že hospoda vůbec vznikla: 1* (jako na základní škole)
2. objektivně vzato: 3 (jako na základní škole) za všechny její nedostatky


Pivovarská hospoda 
Štítného 18
Praha-Žižkov
denně 10-22 (i déle)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 22.08.2003 17:15 Komentovat
Skutečne chabá reprezentace Vít Dvořák22.08.2003 17:15
Článek mě vyprovokoval k návtěvě popisovaného lokálu a je třeba s výše uvedeným...
Souhlas Petr18.07.2003 11:01
Plně souhlasím s autorem. Po zjištění, že pivovar má v Praze hospodu, jsem ji okamžitě...
Pivovarská hospoda Maly Rohozec Petr Vácha15.07.2003 18:17
Dekuji za prispevek a za rozsireni moji recenze. K Vasim dotazum mohu uvest, ze jsem si po Vasem...
Souhlas s autorem - podivná výkladní skříň podniku Jiří Kaňa15.07.2003 09:14
Jelikož jsem taky milovník piv z menších pivovarů, rozhodl jsem se po přečtení tohoto...
Vyhledávání