úvod
homepage

Svět piva.cz v roce 07 vytisknout článek

Přidáno: 22. ledna 2007  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,92 hodnotících Hodnotících: 13 počet zobrazení Zobrazeno: 8368x

Protože s naším serverem máme pro letošní rok určité plány, rádi bychom se vás zeptali i na váš názor, co byste chtěli změnit, zlepšit, případně přidat nového.

Občas je editorial nutné zlo a proto jeden takový dnes zařazujeme. Pro letošní rok bychom chtěli zavést pár věcí jak na serveru Svět piva.cz, tak i u pivních akcí, a proto bychom rádi znali váš názor.

Svět piva.cz - změny by se měly týkat jak serveru samotného, tak i nového redakčního softwaru. Máme v plánu změnu rozložení rubrik, i jednotlivých serverů tak, aby vše bylo přehlednější. Hlavní vizuální změnu by měla doznat superhomepage. S tím souvisí i určité změny ve funkčnosti celého serveru. Jak si jistě mnozí všimli, začíná (což je velmi potěšující) přibývat degustačních hodnocení piv. Mým velkým vzorem je server BeerAdvocate.com (ZDE), kde právě hodnocení piv vytvořilo velikou komunitu, dá se říci že celosvětovou, příznivců pivních dobrot. Podobné ambice nemám, ale myšlenka databáze degustovaných piv, kde by mohli přispívat i čtenáři, se mi líbí. Jde o to, jestli podobná idea zaujme i vás, čtenáře, a jestli tedy má vůbec cenu investovat čas a peníze do podobné věci.

Další věc, která na našem serveru jaksi zaostává, je diskusní koutek(ZDE). Je zřejmé, že původní diskuse je nedostačující a je třeba ji nahradit novou. Je také možné, že by se vám třeba více líbila metoda emailové konference, kterou úspěšně na svém serveru provozují američtí homebrewáři(http://www.hbd.org/hbd/HBD_idx.html). Podstatu emailové konference není nejspíš třeba vysvětlovat. Výhoda je emailová odpověď, odpadá nutnost kontroly diskusních příspěvků.

Blogy (ZDE)– sice se zatím neujaly, ale já si stejně myslím, že jejich čas jednou přijde. Jsem přesvědčen o tom, že je mezi vámi spousta čtenářů, kteří by se chtěli podělit o své zážitky, které se třeba zrovna nehodí do žádné diskuse u článku. A přitom stačí dva tři odstavce,nemusí se jednat o elaborát, kterým můžete rozpoutat vášnivou diskusi. Pro začátek alespoň umístíme výpis posledních blogů na superhomepage a uvidí se, jestli se zvýší zájem o tuto záležitost.

Doprovodné akce:

Cesty za pivem – když se tu Víťa Dvořák tak hezky rozepsal o berlínských mikropivovarech, řekli jsme si, že by byla škoda o nich jen číst, že nejlepší bude se za nimi také vypravit. Berlín není daleko, cena lístku za vlak je přijatelná, nabídka piva pestrá. Proto jsme umluvili Víťu, aby nám jako zkušený znalec místních poměrů dělal průvodce a Honzu Šuráně, aby nám pomohl odborně hodnotit předložené vzorky. Vloni se sice nápad s cestou po příhraničních rakouských pivovarech neujal, ale kdo ví, třeba zrovna Berlín je to pravé ořechové. Navíc je tu možnost se vypravit za pivem jak do již zmiňovaného Rakouska, tak i do Belgie, Bavorska (zejmén apak do Bamberku), Kolína nad Rýnem, Finska, Estonska... pivně zajímavých míst je spousta, stačí se jen dohodnout. O plánované cestě do Rakouska vám přineseme do konce týdne samostatný článek.

Setkání čtenářů světa piva – jak již bylo řečeno, v jednoduchosti je síla. A proto Jirka Kaňa přišel s nápadem pořádat neformální setkání čtenářů u vzorků piva, které se za běžných okolností špatně shánějí. První akce tohoto druhu se uskuteční již dnes v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze. Hostem tohoto setkání bude homebrewář a velký propagátor fortelného piva Josef Krýsl, který zde představí své pivo Joe's Garage Fat boy(světlá třináctka). Podobná setkání jsou zamýšlena jako neformální setkání u zajímavého piva. Proto není nutná rezervace, stačí jednoduše přijít. A pokud jste homebrewář, nejlépe uděláte, pokud si s sebou vezmete i výdobytky svého snažení. Pokud je mi známo, na dnešní setkání by mělo své výtvory přinést na pět homebrewářů, což si myslím, že má šanci přispět k bohaté diskusi na dané téma.

Degustační setkání – nevzdáváme se ani myšlenky pořádání degustačních setkání, ať už se jednalo o anonymní moderované degustace, nebo o kursy degustace piva. První záleží na tom, jak se nám podaří sehnat vzorky vhodné na degustaci, druhé pak na počtu zájemců o degustační kurs. Jak jsem už napsal, ani této aktivity se nevzdáváme a pokud se objeví nové termíny, budemem vás o nich neprodleně informovat.

Časopis Pivař – bez diskuse největší současný problém, kterým se nám podařilo naštvat nejednoho čtenáře nebo předplatitele. Sypu si popel na hlavu, omlouvám se všem, kterých se to týká. V současné době probíhají určitá jednání, která v případě uspěšného zakončení by znamenala znovuzahájení vydávání Pivaře do konce února. Samozřejme chápu, že trpělivost má své určité meze a proto všechny, kterým se již čekat nechce a kteří si Pivaře předplatili, prosím o zaslání emailu na redakce@pivar.cz. Neprodleně vrátíme peníze.

Vážení čtenáři, rádi bychom znali vaše názory na to, jak a co by se mělo změnit jak ve vzhledu, tak i ve funkčnosti serveru světa piva. Také bychom rádi znali vaše názory a případné podněty, ať už se jedná o akce s pivní tématikou, nebo o zaměření článků. Vaše připomínky a nápady nám prosím pište buď na email redakce@svetpiva.cz nebo do diskuse pod tento článek.

Děkujeme za vaší přízeň a těšíme se na dlaší setkání s vámi.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 11 komentářů, poslední komentář: 06.03.2007 16:00 Komentovat
pivíčko Rendy06.03.2007 16:00
pivo mnam
Petrovi Fraňkovi Luděk01.02.2007 19:46
To je stejné jako se Slavnostmi piva v Táboře - pokud nechci v Táboře přespat, tak musím...
Začátky setkávání Petr Franěk01.02.2007 10:07
Reaguji na názor Martina Povýšila. Nestálo by za to posunout začátek na 17.oo nebo 17.30?...
dotaz kammill24.01.2007 22:45
chtel bych se zeptat proc nefunguje web homebrewing.cz. Jinak pokud se bude organizovat nejaky...
Databaze Rudolf Beranek24.01.2007 21:01
Databaze pivnich dobrot a hodnoceni je vyborny napad, jinak ta soucasna neni nic moc.
Též spokojenost Weetek24.01.2007 11:45
Současná podoba webu je velice vyhovující, navrhovaná zlepšení ho ovšem posunou zase...
zlepseni Njorloj24.01.2007 10:40
Jen par, snad konstruktivnich, pripominek: blog - urcite by nebylo spatne uvadet treba nove a...
relativní pohoda Martin Povýšil24.01.2007 08:04
Myslím, že se nedá vyloženě něco vytýkat. Pravidelná setkávání čtenářů je dobrý...
Vyhledávání