úvod
homepage

U Radnice/Šůvinky/Gunara vytisknout článek

Přidáno: 4. listopadu 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5794x

Z času na čas rozvíří poklidné hladiny pivních webů menší aférka, spam, vášnivá diskuze nebo jiná událost, která se tak trochu vymyká běžným článkům.

Jednou z těchto „událostí“ je diskuze kolem žižkovské hospody, nebo chcete-li restaurace U Radnice. To byl tedy její původní název. K přejmenování došlo v nedávné době na U Šůvinky, což se setkalo s nepochopením v diskuzích různých pivních serverů.

Následovala „spamovací aférka“, kdy někdo, vzhledem k tomu, že majitel restaurace se od toho aktu distancoval, umisťoval pochvalné a vychvalovací diskuzní příspěvky na dané zařízení na všechny pivní servery, co našel.

Problémek byl v tom, že dotyčná osoba, do té doby v pivně internetových kruzích neznámá, nezvolila nejšťastnější způsob komunikace a ještě méně povedené odpovědi na podrážděné reakce pivně internetových štamgastů.

Přitom co se týče vlastní restaurace, snaha o zajímavý sortiment se jí upřít nedá. Letní akce s nabídkou piv z minipivovarů podle oblastí dost připomínala májový minipivovarový nářez v podání nuselských Zlých časů.

Nicméně vzhledem k velikosti(psát malosti je asi ošklivé a ne úplně správné:) ) pivně internetové populace holdující fortelnému pivu, se brzy dostala restaurace U Radnice/U Šůvinky na „black list“, tedy „osobou nežádoucí“.

Poslední kapitolou tohoto příběhu pak byl předevčírem avizovaný prodej novým nájemcům, z čehož byli obviňováni nepřející disktutéři pivních serverů. Tím se roztočilo další kolo vzkazů typu „kdo za to může“.

Protože jsem byl též jedním z obviněných a protože mě překvapil nový název pivnice U Radnice/U Šůvinky, nově pojmenovaný Gunar Beer Pub, požádal jsem nové majitele o oficiální vyjádření k celé situaci.

Publikuji jej v původním znění:

Můžete citovat doslova.
K 1.11.2009 jsme zakoupili restauraci U Šůvinky a hodláme jí pojmenovat jak my uznáme za vhodné. Nepřejeme si aby se cokoli psalo o naší restauraci na Vašem serveru. Jste správce a majitel a měl by jste převzít právní důsledky pokud hodláte ať v dobrém smyslu tak i zlém uveřejňovat cokoli o nás. Tímto vás žádáme aby jste vymazal hanlivou kritiku na koncovku .com a nevhodné vyjádření na nyní naší restauraci. Jak vidíte nestíháme za dva dny kompletní přestavby a jde to pomalu, ale mohu Vás jménem naší společnosti uklidit, že reklamy budou do 14 dnů hotové.

Byli bychom opravdu rádi a vděčni pokud by jste si hlídal aby nebylo o naší restauraci na Vašem serveru ani zmínky, předem děkujeme za pochopení. V tomto duchu oslovíme i další servery s tématikou pivo. Důvodem tohoto je konkurence a házení klacků pod nohy, hanění a podobně a my se tomu chceme vyhnout předem a bez právních dohadů.

Snad Vás tato informace uspokojila.

S pozdravem Michal Kokoš a spol.

Co dodat závěrem? Ano, přijde mi divné, že by nový majitel pojmenoval svojí pivnici podle jména předchozího majitele. Ale což, dějí se i divnější věci, že? Hlavní bude, jestli zůstane snaha zachovat rotující pivo a pestrou nabídku. Původní (kdysi) Podkováň, následován Krakonošem a Koutem na Šumavě, posledním hlavním pivem Konrádem (celkem rychlá výměna hlavních piv v posledních měsících) a rotující směsicí méně obvyklých piv nabízí běžnému pivaři nabídku, na kterou není zvyklý.

Sice to nebude mít Gunar Beer Pub úplně lehké, Merenda je za rohem, U Sadu také není daleko, a kdo chce zajímavé pivo, dojde si třeba i do Pivovarského domu v Karlíně (nemluvě o značkové hospodě Koutu a Chýně v blízkém okolí). Ale třeba příjemnějším vystupováním na různých pivních serverech počínaje, zajímavou nabídkou piv a slevou na piva (kupon na serveru pivnice – Svět-piva.com) konče, si získá zpět i přízeň pivně internetové komunity.

Tímto je "kauza" U Radnice pro mě uzavřená. Každý ať si udělá úsudek sám...

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 18 komentářů, poslední komentář: 25.11.2009 03:30 Komentovat
Ach jo... Honza Kočka25.11.2009 03:30
"Vtipna" poznamka na "novem" webu hospody U Radnice/Suvinky/Gunara/beer clubu 300 hlasa "neni...
Re: Dalsi prirustek Dan08.11.2009 17:06
Úroveň a obsah těch stránek snad ani netřeba hodnotit. Takové stránky nemohou...
Dalsi prirustek Honza Kočka08.11.2009 12:51
Jinak jsem nahodne objevil dalsi prirustek - Svetpiva.eu. Prodej homebrewingu...
Re: dnes jsem tam byl.. Dan08.11.2009 00:13
Pěkné stránky :-) Hned úvod plný chyb, jako by to psalo dítě se špatnou známkou z...
Pravé nefalšované ASAHI - Zdenda07.11.2009 23:21
Tak jsem se dozvěděl supr informaci: "JAPONSKÉ PIVO ASAHI" které mají "aktuálně na čepu"...
Re: dnes jsem tam byl.. moreli07.11.2009 12:31
V sekci právě točíme mají 8x uveden "starý" název Gunar Beer Bar. Píšu to sem, protože...
dnes jsem tam byl.. emu07.11.2009 00:35
na čepu hodně piv, hospoda ale skoro prázdná, web se přestěhoval na http://www.pivni-raj.com/
To se často nevidí Dan06.11.2009 19:38
Tak takové jenání se moc často nevidí. Vyhrožování právními dopady. Pokud by se...
Vyhledávání