úvod
homepage

Filtrace vytisknout článek

Přidáno: 9. července 2002  •  Autor: VÚPS
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,81 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 5463x

I při dokvašování piva je v pivu rozpuštěno malé množství pivovarských kvasinek. Piva z minipivovarů a některá speciální piva jsou dodávána spotřebiteli v této formě tedy kvasnicového piva. Pivo je ale většině konzumentů známo jako čirý až jiskrný zlatavý

Pivo může být filtrováno dvěma základními způsoby. Prvním z nich je deskový filtr, kde jsou kalící látky zachyceny na celulosových deskách. Druhým používanějším způsobem je křemelinová filtrace. Křemelina jsou vlastně rozemlété schránky prehistorických rosivek. kalící částice jsou zachyceny v křemelina (vysoce porézní materiál), a ta je pak spolu s kalícími částmi odfiltrována na sítovém nebo svíčkovém filtru.

Z technologického hlediska je základním ukazatelem kvality filtrace čirost nebo-li průzračnost filtrovaného piva.

Součásti filtrace mohou být i stabilizační postupy. Filtrace může být jednostupňová i více stupňová. Zvláštním druhem filtrace je mikrobiologická filtrace nazývaná tež studené pasterizace.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání