úvod
homepage

Heineken ala Paco vytisknout článek

Přidáno: 14. srpna 2006  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,27 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 5028x

Nejjednodušší, co asi hned na začátek můžu udělat, je to, že vysvětlím, proč se tu píše o lahvi. A ještě od Heinekenu. Důvod je jednoduchý. Prostě mě zaujala.

Měl bych spíš napsat zaujal. Protože se vlastně jedná o lahev-plechovku, raději tedy obal. Už slyším hořekování zarputilých příznivců malých pivovarů, že kolos velikosti Heinekenu nemá zapotřebí daší zviditeňování, natož zde. Ale jak jsem už uvedl v anotaci článku, zaujal mě nejen obal jako takový, ale celý balíček, který ho doprovázel. Profesionálně odvedená práce. Balení totiž kromě lahve-obalu, který byl uložen v plastovém krytu s magnetickým uzávěrem, ještě obsahoval sluneční brýle, otvírák, blikátko ve tvaru lahve. To celé uloženo ve vkusné kazetě.

A protože mi to jako celek udělalo radost, dám zde i prostor tiskové zprávě:

Heineken je vždy „in“

Na český trh míří vyzývavá lahev PACO

Inovace, inovace a zase inovace. To je krédo, kterým se tradičně řídí nejrozšířenější značka piva na světě. Heineken je v oblasti nových myšlenek a nápadů vždy krok před ostatními. Ať už se jedná o novinky ve výčepní technologii, služby zákazníkům nebo oblast, která snad nejvíce kromě výrobku samotného ovlivňuje zákazníka – obal.

Na český trh v těchto dnech míří nová lahev Heineken, která před třemi lety při svém premiérovém uvedení ve Francii způsobila malou revoluci. A dodnes si nese punc výjimečnosti. Podobna raketě vtrhla lahev PACO kosmickou rychlostí do vyhlášených luxusních trendy barů, diskoték, nočních klubů a stala se prestižním symbolem moderní image a exkluzivity. Heineken také při jejím návrhu neponechal nic náhodě. Autorem designu lahve PACO není nikdo menší než pařížské designérské studio dnes již i přes stále ještě nízký věk legendárního francouzského designéra jménem ORA-ÏTO (plné jméno Ito Moralito) www.ora-ito.com

ORA-ITO má na svém kontě designérské práce pro největší a nejznámější značky a jak sám říká, rád pracuje pro firmy, které ovlivňovaly a formovaly dobu, ve které vyrůstal. A Heineken není jen značka, Heineken je to ikona.

Lahev PACO z dílny ORY-ITO je důkazem toho, že k dosažení kýženého efektu stačí „jen“ trocha nespoutané kreativity. Vždyť co je tak převratného na obalu, který je co do užitého materiálu velmi podobný klasické pivní plechovce? Veškeré kouzlo spočívá v designu, který ze třetinky piva Heineken udělal rázem synonymum exkluzivity. PACO je zkrátka „in“

Co je lahev PACO?

PACO je O,33 l aluminiová lahev specifického tvaru, navržená pouze pro mezinárodní premiové pivo Heineken. Pivo v této lahvi vydrží vychlazené mnohem déle, než je tomu u jiných druhů obalů a velmi nízká hmotnost spolu s tvarem jí dodávají na atraktivitě. Heineken dává absolutní garanci na neovlivnitelnost chuti piva užitím aluminiového obalu. PACO lahev je určena především mladým lidem s moderním stylem života, orientovaným na styl, image a úspěch. Jako taková bude distribuována výhradně do exklusivních barů a restaurací, diskoték a nočních klubů.


Ale protože není vše růžové, neodpustím si na závěr malé rýpnutí do pivního velikána: Balení sice bylo v perfektním stavu, ale pivo bylo po záruční době. Také blikátko nejspíš díky delší skladovací době bliká jen sporadicky. Ale lahev-obal vypadá vskutku luxusně.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 13 komentářů, poslední komentář: 06.11.2006 22:47 Komentovat
V pohode.. grab.srab06.11.2006 22:47
Lahev vypada jako nabojnice z kulometu...jednoduchy tvar nepreplacana etiketa - libi se mi. A...
Budoucnost v Holandsku patri aluminiu Petr-K05.09.2006 07:53
A proc se teda prechazelo z hlinikovejch sudu na nerez? U Hainekenu jdou evidentne proti...
Konkrétní výrobce? Tchoř16.08.2006 07:56
Je někde uvedeno, odkud k nám tyto trendy, in, luxusní a exkluzívní piksly s prémiovým...
Obal, ne obsah honza15.08.2006 18:44
Jak jsem psal v clanku, zaujal me obal, nikoliv obsah. I kdyz jsem samozrejme tusil, ze prave...
Design a praxe Martin15.08.2006 14:50
Láhev (je-li to vlastně láhev?) je skvělá a design vynikající. Obsah je jiná věc. Design...
Obal a ekologie Roman Holoubek15.08.2006 12:12
V tom musím s Weetkem souhlasit. Podívám--li se na věc z tohoto úhlu pohledu, pak je...
Inovace bez legrace Weetek15.08.2006 11:44
Ten design je rozhodně zajímavý a pozoruhodný, odborník na obaly žasne, laik se diví....
fuj Dan15.08.2006 10:56
Tak takový obal mne u piva přímo odrazuje. Hnusné pivo se musí balit do atraktivních...
Vyhledávání