úvod
homepage

PRD 2006 vytisknout článek

Přidáno: 27. června 2006  •  Autor: Tomáš Erlich
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,27 hodnotících Hodnotících: 15 počet zobrazení Zobrazeno: 5885x

V sobotu, dne 13.května se v Královské oboře na Bílé hoře konal již osmý ročník Pražské relativní desítky, běžeckého závodu na deset kilometrů, kde si jednotliví účastníci mohou svůj výsledný čas vylepšit konzumací jednoho piva v každém dvoukilometrovém

Sdružení přátel piva spolupořádá tento turnaj teprve čtvrtým rokem, ale každý rok se snaží účastníkům i divákům závodu představit vždy jiné pivo. Letos to bylo pivo z broumovského pivovaru Opat. A poprvé jsme zvolili i kombinaci různě stupňových piv. Výčepní pivo se čepovalo v první části, kdy bylo určeno převážně pro běžce, teprve poté přišel na řadu ležáček ( Dvanáctka roku ) a 14 stupňový speciál, jako pivo pro přátelské posezení a podebatování po samotném závodě. Ohlas na letošní zvolené pivo byl různý. Zatímco dvanáctka sklidila zasloužený úspěch a všem velmi chutnala, výčepní pivo zdaleka ne všem lahodilo. Snad za to může i jeho poměrně velká hořkost, protože z našeho hlediska mu nic jiného vytknout nelze.

Zatímco při pořádání této akce jsme měli ve všech předchozích ročnících štěstí na počasí, letos tomu bohužel bylo přesně naopak. Z krásného slunečného rána se postupně vyklubal silný déšť a vítr. Naštěstí vše začalo až po skončení samotného závodu a po skončení dětské části programu, resp. po vyhlášení výsledků dětského běhu. Řady účastníků tak poté značně prořídly, což se projevilo zvláště při oceňování dospělých běžců.


Přesto byl závod velmi povedený a počtem účastníků opět rekordní. Na start se postavilo již 113 běžců. Přibylo i rodin s dětmi, které ocenily nejen dětský běh, ale i „dětský koutek a soutěže“, hlavně pak divadelní představení jednoho herce ( Aleše Bílka ), které sklidilo zasloužený aplaus a děti shlédly celé představení s velkým zájmem. K tomu bych jen podotkl, že pěvecký projev herce byl opravdu velmi svérázný. :o) Nechyběla ani tradiční šipkařská soutěž o ceny, jejíž výtěžek putuje na dětský domov.


Závod se stává každým rokem populárnější a doufáme, že příští rok budeme moci uvítat nejen stávající zájemce a účastníky, ale i nové tváře a nový rekordní počet běžců. A k dobré náladě přispějeme opět i my se svou troškou. Co říci závěrem? Že jde skutečně o závod, kde vyhrává každý. Pro doplnění informací však ještě rádi uvádíme skutečné celkové vítěze. V kategorii mužů to byl pan Tomáš Rychetský s nejlepším výsledným časem a pan Petr Bloudek s nejlepším „relativním“ časem. Kategorii žen ovládly pak dámy Kamila Rychecká s nejlepším skutečným časem a Katarina Horanská s časem „relativním“.

Sportu zdar, běhu s pivem zvláště! :o)


vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 29.06.2006 07:56 Komentovat
Odpověď Honzovi a Kontext Tomáš Erlich29.06.2006 07:56
... Ale já nejsem naštvaný za fotku.. :o)) Si myslím že mi to i sluší.. :o)) Jen nevím...
Z pohádky do pohádky... Zdenda Šťastný28.06.2006 22:21
Nevím jestli na Svět piva.cz nahlíží někdo z Kontextu? To jen abych jim případně mohl...
ja to vedel honza28.06.2006 17:12
mily Tomasi, ze budes popichovat, a ze se Te ta fotka dotkne. Ja ji tam dal schvalne. A ten...
nevhodné slůvko.... Tomáš Erlich28.06.2006 14:52
Honzíku, nebuď naštvaný... Já to nemyslel zle a určitě to víš! ... A uznávám, není to...
jeste dotaz honza28.06.2006 13:36
proc je to k pobaveni?
Pozdní zveřejnění Tomáš Erlich28.06.2006 02:02
Informovat o této akci s šestitýdenním odstupem je skoro stejné jako si číst včerejší...
pivko z Broumova Martin Štros27.06.2006 13:15
No teda nevím jestli není škoda informovat o tom tady až s šestitýdenním zpožděním,...
Pozor! Chody27.06.2006 09:13
Jen dejte pozor na pořádání rodinných akcí, nebo Vás bude žalovat "kulturní" sdružení...
Vyhledávání