úvod
homepage

Sloučení výrobních provozů pivovarů Staropramen a Braník vytisknout článek

Přidáno: 24. února 2006  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,2 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 9073x

Společnost Pivovary Staropramen oznamuje záměr sloučit výrobní provozy pivovarů Staropramen a Braník. Výroba piva bude v pivovaru Braník v prvním čtvrtletí roku 2007 ukončena a bude pokračovat v pivovaru Staropramen.

Výrobní technologie z pivovaru Braník bude přemístěna do pivovaru Staropramen. Sloučení výrobních provozů obou pivovarů v pivovaru Staropramen bude umožněno po rozsáhlé modernizaci pivovaru Staropramen.

„Modernizace výroby je vzhledem k neustálému růstu výstavu našich pivovarů nezbytná. Pivovar Braník dosáhl v současné době maxima své kapacity a další modernizace provozu je vzhledem k jeho uzavřené poloze a skutečnosti, že se jedná o kulturní památku, vyloučena. Staropramen prošel v posledních letech několika fázemi modernizace a má potenciál pro další rozvoj. Zároveň je v pivovaru Staropramen dostatečný prostor pro umístění výrobní technologie z pivovaru Braník,“ vysvětluje František Šámal, výrobní a technický ředitel společnosti Pivovary Staropramen.

První fáze modernizace pivovaru Staropramen proběhla v roce 1997, kdy zde byla uvedena do provozu nová moderní varna, druhá fáze v podobě instalace CK tanků byla dokončena na konci roku 2004. V současné době byla zahájena další etapa modernizace, kterou představuje výstavba hal pro moderní balicí linky a skladovací prostory a příprava pro umístění výrobní technologie z pivovaru Braník. Díky modernizaci bude umožněno navýšení kapacity a převedení výroby z pivovaru Braník do pivovaru Staropramen. Celková výše investic do modernizace přesáhne 20 mil. Euro.

Výroba celonárodní značky Braník bude po převedení výroby v prvním čtvrtletí roku 2007 probíhat v pivovaru Staropramen. Pivo Braník zde bude vyráběno ve stejné kvalitě podle stejných výrobních postupů pod dohledem stávajícího vrchního sládka pivovaru Braník Zdeňka Luxe.

Spojením výrobních provozů obou pivovarů v prvním čtvrtletí roku 2007 dojde k nevyhnutelnému uvolnění určitého počtu zaměstnanců oddělení výroby a distribuce z pracovního poměru. Předpokládaný počet je přibližně 80 zaměstnanců. Na podporu uvolňovaných zaměstnanců připravuje společnost program, v jehož rámci jim bude poskytnuta široká nabídka poradenství a dalších aktivit na pomoc při hledání nového pracovního uplatnění.

„Zaměstnancům oznamujeme spojení výrobních provozů obou pivovarů s více než ročním předstihem, abychom měli dostatečný čas na co nejoptimálnější řešení celé situace jak pro společnost, tak pro jednotlivé zaměstnance,“ říká Jan Mačejovský, ředitel personálního oddělení společnosti Pivovary Staropramen.

Informace o značce Braník
Tradice výroby piva Braník sahá až do konce 19. století. Značka Braník získává tradičně v odborných degustačních soutěžích řadu ocenění, která dokládají její kvalitu. Tu však uznávají nejen odborníci, ale také spotřebitelé - lahvové pivo Braník je druhým nejprodávanějším lahvovým pivem v České republice.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 26 komentářů, poslední komentář: 05.10.2020 13:22 Komentovat
Po letech honajz05.10.2020 13:22
Je zajímavé tuto diskuzi číst o letech. Kdy se z areálu bývalého branického pivovaru...
Braník se vaří i v Ostravaru Tomáš Semrád20.09.2006 15:33
Přátelé, on se Braník vaří také v Ostravě, pro Moravskoslezský kraj. Odtud se vozí na...
reakce Jakub Galuszka16.03.2006 18:24
Za chvíli se nebude vařit pivo ani na Smíchově, postaví se super hyper moderní pivovar...
Braník ležák Standa Jakoubek09.03.2006 07:55
... a tuhle jsem zjistil, že ten ležák chutná i mojí dceři (a to je jí rok :-) )
to Zdenda Šťastný Standa Jakoubek03.03.2006 12:07
to mě napadlo taky; kór když si vezmu, že výčepní Braník mě nijak moc nezaujal, takový...
Pivovar Braník a ležák Braník Zdenda Šťastný02.03.2006 19:57
Co mě tak trochu zaráží je zajímavé načasování oznámení o uzavření pivovaru a...
. Colega28.02.2006 16:48
dobře, s tou sbírkou sem se možná nechal unýst - je vůbec ta budova pak na prodej? za...
Nejen Braník, i na další si políčili Weetek28.02.2006 16:09
Pánové z InBevu vzali tu racionalizaci opravdu zgruntu, a vzhledem k tomu, že vlastní v...
Vyhledávání