úvod
homepage

Fičák s hořkým ocasem vytisknout článek

Přidáno: 8. prosince 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,56 hodnotících Hodnotících: 23 počet zobrazení Zobrazeno: 6890x

Sledujete reality show Vyvolení? Pokud ne, možná vás nový "obličej" na plakátu Radegastu překvapí. Kdo se kouká, ví, o čem je řeč.

Dalo se to čekat. Po loňském angažování generálky Hvězdné pěchoty první řady pěvecké soutěže „Česko hledá Superstar“ Aničky „Dajdou“, která se proslavila spíše svojí prostořekostí a jakýmkoliv náznakem skromnosti a sebekritiky a která byla angažována do billboardové reklamy „Svět se zbláznil, držte se Bernarda“, jsem očekával angažování i někoho z letošní reality show. Nemusíte se na ně koukat (jak na samotné show, tak i na lidi-produkty,které tyto show chrlí),ale stejně jim neuniknete. Píše se i nich v novinách, na netu, mluví se o nich všude. A proč tedy nevyužít obličej někoho, kdo je denně na televizních obrazovkách?

A i když je Radegast druhý největší pivovar v republice, přece jen je pro něj dominantní oblast severní Moravy. A kdo byl s Moravou nejvíce spojován? Přece Emil. Emil Zajac. Dnes už bývalý horník, který prý má herecké sklony a který se ve vile i oženil. Navíc jeho hlášky „fičák“(proto se dnešní článek jmenuje tak, jak jmenuje), „hučák“ údajně už zlidověly. A jeho sexulogické rady mu přišily nálepku „Doktor“- to jen pro ty, co se na reality show VyVolení nedívají:).


A jak podobné spojení „celebrity“ a piva vysvětlují marketingoví stratégové z pivovaru Radegast? Zde si dovoluji přetisknout plně znění jejich tizkové zprávy, která nám dnes dorazila do našich emailových schránek.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Reklama značky Radegast glosuje hořkost životních situací – tentokrát s Emilem z Vyvolených

Ostrava, 7. prosince 2005 – Ústřední postavou dalšího pokračování série reklam Radegastu pod heslem „Život je hořký. Bohudík“ je tentokrát Emil Zajac z Vyvolených ve svatebním kostýmu s textem „Konečně svoboda, Emile?“. Venkovní a tisková reklama určená pro město Ostravu glosuje hořké chvilky Emilových posledních dnů ve vile. Naplňuje tak základní myšlenku konceptu, kterou je právě souvislost mezi typickou hořkostí piva Radegast a drobnými každodenními „hořkostmi života“, stejně jako schopností našich lidí se nad ně povznést a usmát se jim.

„Emil z Vyvolených podle nás naplňuje slogan konceptu „Život je hořký. Bohudík.“. Sám zažil nejednu hořkou chvilku ve vile i v osobním životě. Vypadl v duelu, nedosáhl cíle a odešel z vily dříve, než chtěl, získal pomyslnou svobodu a vzápětí ji „ztratil“, když se oženil… Život je plný malých hořkých chvilek, na které pak s odstupem času rádi vzpomínáme, třeba u správně hořkého piva s přáteli,“ vysvětluje koncept Milan Gába, manager značky Radegast. „Hořkost je specialitou Radegastu, která jej odlišuje od jiných piv a pro kterou je zvláště na Moravě tak oblíbené“, dodává Milan Gába.

S podobiznou bývalého horníka z Ostravy se obyvatelé severomoravské metropole setkají na billboardech, bigboardech, prosvětlených městských reklamních plochách nebo v regionálním tisku.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Pokud by snad někoho zajímal můj osobní názor, pak vězte, že toto spojení není úplně od věci. Nicméně v nedávné době uvedená série televizních reklam pivovaru Radegast s motivem každodenních „hořkostí života“ mi přijde míň šroubovaná (pravda, i zde figuruje horník) a celkové vyznění je vtipnější. Docela by mě zajímalo, jestli Emil pivo vůbec pije a jestli si něj někdo za rok vzpomene.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 06.06.2006 07:07 Komentovat
Radegast Tomáš Semrád06.06.2006 07:07
Jak je ten pivní život paradoxní...Před cca půlrokem byl Emil reklamní tváří...
Hořký Radegast!? Roman Holoubek13.12.2005 08:41
Ano, při vzniku piva a ještě do nedávné minulosti šlo o výraznou "Radkovu" vlastnost,...
radegast jirka10.12.2005 10:08
jenom dvě poznámky: 1. Radegast je pivo bez chuti, čili nemůže být hořké 2. Nošovice,...
Jedinečně hořký Radek... Martin Borský08.12.2005 17:25
„Hořkost je specialitou Radegastu, která jej odlišuje od jiných piv a pro kterou je...
Vyhledávání