úvod
homepage

Jak dál? vytisknout článek

Přidáno: 28. března 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,52 hodnotících Hodnotících: 17 počet zobrazení Zobrazeno: 4064x

Protože v poslední době přišlo několik protichůdných emailů, dovolil jsem si dnešní článek nahradit editorialem.

Většina věcí v životě, které se nějakým způsobem vyvíjí, se dostane do bodu, kdy je třeba se ptát, jak dál. A protože doufám, že i náš pivně zaměřený server se také pomalu, ale jistě ubírá vpřed, chtěl bych touto cestou oslovit naše milé čtenářstvo s žádostí o pomoc.

Rád bych totiž znal vaše představy o tom, kudy by se Svět Piva.cz měl ubírat. Chtěl jsem se na to zeptat již dříve, ale problémy v době nedávné odsunuly tuto záležitost na vedlejší kolej. Několik velice protichůdných emailů mě ale vrátilo do reality.

Už na úplném začátku jsme zvolili motto "Svět Piva - téměř vše o pivu", protož nám bylo jasné, že se vše nedá obsáhnout. Na to je moc málo času, lidských sil a v neposlední řadě i peněz. Vybrali jsme proto oblasti, o kterých jsme si mysleli, že budou pro začátek nejpřínosnější.

Proto se začaly objevovat články o pivních kategoriích, degustačních hodnoceních, technologických postupech výroby piva, specifikách pivní kultury různých zemí a podobně. Časem, když jsme vstoupili do povědomí pivovarů, což v důsledku znamenalo zasílání jejich tiskových zpráv, začali jsme vás informovat i o marketingově zaměřených aspektech celého odvětví. Postupem doby, přesněji řečeno poprvé před loňskými Vánoci, jsme uspořádali první setkání čtenářů u dobrého piva (tenkrát to byly české silné speciály - "14" a výše), které se s měsíční periodicitou opakují. To poslední, které se uskuteční dnes (pondělí 29.3.) bude o polotmavých pivech ( jak to tak vypadá, podaří se nám sehnat jen 7 zástupců této kategorie. Navíc bude Murphy stout jako připomínka Svatého Patrika, ochránce všech Irů, který se slaví v březnu). Z dalších pivních kategorií se můžete těšit na piva z restauračních pivovarů, desítky, nealko piva, pšeničná piva a další…

Z dalších aktivit, které bychom chtěli v brzké budoucnosti vyvíjet, jsou výlety po pivovarech ať už českých (malých a restauračních), tak těch blízce (Bavorsko) i vzdáleně (Belgie) zahraničních. V nejbližší době se u nás dočtete i o připravovaných kursech degustací piva (asi se teď většina pousmála - vždyť pivu rozumím, to je tak jednoduché. Ale pozor! Jednoduše se dá většině konzumentů prokázat, že taková "sranda" to zase není), na kterých pracujeme s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. "Vyšší dívčí " by pak měla být škola domácího vaření piva.

Tím jsem vlastně naznačil jeden směr aktivit našeho serveru. Mě by ale zajímalo, co zajímá vás, aby to, co si tu čtete, bylo pro vás zajímavé.

Takže milé čtenářky, milí čtenáři. Buďte od té dobroty a sdělte nám ať už zde v diskusi pod článkem, nebo emailem na redakci (redakce@svetpiva.cz), co se vám na našem serveru líbí, co zde postrádáte, co by tu rozhodně mělo být nebo naopak co byste v případě vypuštění vůbec nepostrádali - více či méně degustačních hodnocení, marketingu, hodnocení zajímavých hospod, seznámení se zajímavými lidmi, představování pivovarů, zvyklostí po světě, pivní kultury…

Takže na závěr stručně a jednoduše - je pro nás velice důležité vědět, co máme zlepšit, na čem máme zapracovat, neboť pořád je co vylepšovat. Budeme velice vděční za každou konstruktivní připomínku.

Úspěšné vkročení do nového pracovního týdne, hodně úspěchů a hlavně pohody v životě a brzy nashledanou na nějaké naší ochutnávce.

Honza Kočka

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 10 komentářů, poslední komentář: 02.04.2004 10:27 Komentovat
pivaři spojme se! taky Honza02.04.2004 10:27
Při Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským v Praze funguje MOPP- mezinárodní...
pivaři spojme se! taky Honza02.04.2004 10:27
Při Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským v Praze funguje MOPP- mezinárodní...
Obchůdek Michal31.03.2004 14:00
Zdravím. Stránky jsou super, moc rád se k nim pravidelně vracím. Co bych ocenil by byl...
Dál. jen dál. Martin Povýšil30.03.2004 17:24
Dál, jen dál, ale jak? Vše zaběhnuté se jednou okouká a člověk pak přemýšlí, jak...
Stačí i malé změny Zbyněk Holan30.03.2004 16:30
Mně se Svět piva líbí jaký je. Rozhodně bych se nezaměřoval jen na malé pivovary,...
Co zlepšit? Petr Sitař29.03.2004 14:45
Začnu tím co mě zaujalo nejvíce. Kurs degustace piva. Ochutnal jsem už hodně českých...
*** Jiří Kaňa29.03.2004 12:56
No tak to už se hlásím předem:-) K otázce nadhozené dnešním článkem. Já bych si rád...
Degustace piva Honza29.03.2004 12:30
Zatim se uvazuje, ze by to byly tri "skoleni" po cca 4 hodinach: 1/ poznejte svoje receptory-...
Vyhledávání