Komentáře
článku: Dočesná - výsledky degustační soutěže
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Chlape, když je všechno samá hrůza tak radši pij G, Braník, S, nebo podobné. Nebo toho vážně nech.To bude možná rozumnější.
Proč v této zemi kdokoliv vysloví PRAVDU je ostatními okamžitě dehonestován. To rovnostářství je opravdu odporná vlastnost. Jakmile někdo zvedne hlavu a má svůj názor, hned je potřeba ho srazit.
Vždyť jsem napsal, že: "G11 i G12 bývala velmi dobrá piva. Poslední dobou je to hnus, jenž má zatuchlou chuť s dozvukem po zvratkách. To stejné platí o G10, Staropramenu 10 a Staropramenu 12."
Ještě dodávám, že desítka od Budvaru je děsná. A vylepšená krušovická desítka sice byla velepšena, ale to je pořád málo.
Ještě dodávám, že desítka od Budvaru je děsná. A vylepšená krušovická desítka sice byla velepšena, ale to je pořád málo.
BTW, na půllitrový točený Braník chodím tam, kde ho mají za 15 Kč i s DPH (žádnej kiosek, nýbrž kamenná provozovna, samozřejmě že ne v Praze). Je to hnus, ale za ty prachy to jde.
Čímž vyšlo najevo, že nejsem žádnej snob... nýbrž expert... ale přijde mi blbý to o sobě tvrdit, takže se podepisuju pouze jako "Jan Kocián - pivní snob".
;-)
Čímž vyšlo najevo, že nejsem žádnej snob... nýbrž expert... ale přijde mi blbý to o sobě tvrdit, takže se podepisuju pouze jako "Jan Kocián - pivní snob".
;-)
Na co do sebe lejt Braník, když i v Praze můžeš skočit na kvalitní pivko za pár kč, třeba ke Klokočníkovy na Kácov 10 za 18:-)
Vadí mi umístění těchto piv:
- Klostermann (přestože u Krále Šumavy je propad kvality ještě výraznější)
- Kníže
- Kněžna
- Schwarzenberg 10° (evidentně dosycováno CO2)
- Zlatopramen 11°
- Lobkowicz (nicméně oceňuji velmi šikovně sestavenou recepturu, jež dokáže u pivaře vyvolat chuťový vjem, že se jedná o poctivě uvařené pivo).
- Klostermann (přestože u Krále Šumavy je propad kvality ještě výraznější)
- Kníže
- Kněžna
- Schwarzenberg 10° (evidentně dosycováno CO2)
- Zlatopramen 11°
- Lobkowicz (nicméně oceňuji velmi šikovně sestavenou recepturu, jež dokáže u pivaře vyvolat chuťový vjem, že se jedná o poctivě uvařené pivo).
Vadit ti můžr co chce, většinu tebou uvedených piv neznám, ale Klosterman je jedním z nejlepších polotmavých piv z produkčních pivovarů které jsem letos ochutnal.
Ono hodnocení bývá vždy dost subjektivní žejo?
Ono hodnocení bývá vždy dost subjektivní žejo?
ja bych ocenil, kdyby jsi začal pít raději limonádu, takovéto hodnocení je opravdü velmi analfabetické....
A já myslel, že analfabet je ten, co se neumí podepsat. Třeba jako "Petr S."...
Ono je to vůbec zmatené. Že by tříděno pod vlivem alkoholu? :-) 13° polotmavý speciál Něžný Barbar coby tmavé výčepní, nevím nevím... Ale pivo je to vskutku povedené a medaili si zaslouží.
Netusite nekdo, od kdy je cerny Bernard lezak a ne special (trinactka) jako kdysi?
Dobrá otázka. Navíc je tohle pivo vedeno na etiketě jako nefiltrované. Takže by si zasloužilo spíš účast v jiný kategorii - nefiltrovaných tmavých ležáků/speciálů. Jinak ovšem všechna čest - pivo je to vynikající.
Po apokalyptických výsledcích různých, ať už laických či odborných degustačních soutěží si myslím, že při počítání s faktorem subjektivity to na té letošní dočesné nedopadlo zase tak zle. Nevím přitom kolik se účastnilo pivovarů a jaké konkrétní vzorky se klání zúčastnily. Na druhé straně nepochopitelné trofeje "piv" jakými jsou kupř. Radegast nebo Kozel ze zahraničních soutěží považuji za osobní i národní urážku.Kdy už se konečně ve světě dozví, že PU je jihoafrická značka, která se vaří i v Polsku a na Ukrajině a že na území našeho státu se nalézá v současné době hustá síť středních a malých pivovarů?
prubezne vysledky najdete zde - http://www.pivnidenik.cz/clanek/4334-MISS-PIVA-SOUTEZILY-V-ZATCI/index.htm
Překvapilo mě zařazení žatecké Baronky do kategorie dvanáctek. Já vím, že podle stránek pivovaru Žatec je udávaná stupňovitost 12,7%, ale vždycky byla prodávána jako třináctka ...
Pivka chutnají a jsou stabilní nevím co pro ti nim kritického říct. Doporučuji navštíviz Valašsko - Rožnov ajeho kvasnicový Radhošť je famózně hustý, pěna jak smetana chuť jak pivo !
Vyhledávání
16. 8. 2010 jsem na tento server napsal: " Překvapuje mě, že se to týká i těch vyhlášených pivovarů. Dudák je hodně špatnej, Král Šumavy (kdysi výborné pivo), to je katastrofa. Svijany se naštěstí drží, ale třeba takovej Kníže... no to je taky hrůza."
Krásně to do sebe zapadá...