úvod
homepage

Spolek znalců piva poprvé v Hradci Králové vytisknout článek

Přidáno: 11. prosince 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 7550x

Už je to tak. Po Brnu se dalším místem, kde se uskuteční naše anonymní moderovaná degustace, stane Hradec Králové.

Je to již několik týdnů, co jsme vám slibovali uskutečnění našich anonymních moderovaných degustací v mimopražských lokalitách. Zatím jediným místem, kam jsme se vydali, bylo Brno. Nyní vám tedy můžeme s radostí oznámit, že v pořadí druhým místem, kde se s námi můžete setkat, bude Hradec Králové.

Setkání s našimi čtenáři se může uskutečnit vlastně díky náhodě. V nedávné době jsem měl při příležitosti srazu příznivců malých pivovarů poznat velice zajímavého člověka - Petra Hoška. Petr se kromě své firmy na instalaci a údržbu střešních antén věnuje též hobby, které je s pivem velice úzce spjato. On si ho doma totiž vaří. A protože zná dobře situaci okolo hospod a piva v Hradci Králové, zprostředkoval nám kontakt, na základě čehož nyní můžeme uveřejnit následující informaci:

Anonymní moderovaná degustace dvanáctek, Hradec Králové

Plzeňská rychta
Pospíšilova ulice, č.p. 281
středa 15.12.2004, od 18 hodin
Cena 120 Kč
Rezervace místa na email ochutnavky@svetpiva.cz, subject: Hr. Králové
Kapacita 50 míst, prozatím je zamluveno 31 míst.
Degustaci povede ing. Jan Šuráň, spolumajitel firmy Pivo Praha (krom jiného restaurační pivovar Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze)

Jenom pro pořádek si zopakujme, jak vlastně taková anonymní moderovaná degustace probíhá.
Průběh degustace odpovídá ověřenému a zaběhlému systému. Vše proběhne formou anonymní moderované (řízené) ochutnávky, kterou povede profesionální degustátor. Doba trvání je přibližně dvě hodiny. Bude vám nabídnuta první polovina vzorků, zařazena malá přestávka na chléb a sodovku k vyčištění chuťových pohárků, následovaná druhou částí piv. Každý vzorek je ohodnocen též degustátorem. Na konci si každý (může, ale nemusí) vytvoří pořadí na základě svého úsudku a poznámek. Po té se teprve dozvíte, co a v jakém pořadí jste pili. A na úplný závěr se prostým součtem jednotlivých pořadí určí vítěz.

A pokud někdo bude mít zájem, může se též zúčastnit malé degustace piv z produkce domácího recesního pivovárku " U antéňáka" Petra Hoška (Pospíšiova ulice č.p. 342), která bude následovat po naší akci.
K ochutnání budou nabídnuta následující piva:
1/ Vánoční ležák 13° kořeněné medem a hřebíčkem
2/ ležák světlý 13
3/Stout 14°spodně kvašený (pražený ječmen).

A protože Petr je velký fanda homebrewingu, můžete se zde dozvědět vše potřebné o tom, jak začít, co vařit, z jakých surovin vyjít a podobně. Prostě vše potřebné k tomu, aby člověk věděl, jak na to.

A pro ty, kteří nemají možnost se do Hradce Králové vypravit, přineseme o pivovárku Antéňák podrobný článek nejbližší době.

Ukázka etiket piv domácího recesního pivovárku "U antéňáka".



vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 13.12.2004 16:39 Komentovat
Homebrewing aneb uvar si sve pivo Honza13.12.2004 16:39
zdravim vsechny priznivce moznosti si uvarit sve pivo! Myslim, ze mam pro vas dobrou zpravu....
dvakrát škoda weetek13.12.2004 12:14
Myslím, že zájemců o homebrewing je určitě hodně. Osobně se bohužel do Hr Kr nedostanu,...
škoda Standa Jakoubek13.12.2004 09:59
škoda, že je to pro mě poněkud z ruky; pohrávám si s myšlenkou zkusit si uvařit vlastní...
Vyhledávání