Spolek znalců piva poprvé v Hradci Králové
Hodnocení: 1 Hodnotících: 7 Zobrazeno: 7550x
Už je to tak. Po Brnu se dalším místem, kde se uskuteční naše anonymní moderovaná degustace, stane Hradec Králové.
Setkání s našimi čtenáři se může uskutečnit vlastně díky náhodě. V nedávné době jsem měl při příležitosti srazu příznivců malých pivovarů poznat velice zajímavého člověka - Petra Hoška. Petr se kromě své firmy na instalaci a údržbu střešních antén věnuje též hobby, které je s pivem velice úzce spjato. On si ho doma totiž vaří. A protože zná dobře situaci okolo hospod a piva v Hradci Králové, zprostředkoval nám kontakt, na základě čehož nyní můžeme uveřejnit následující informaci:
Anonymní moderovaná degustace dvanáctek, Hradec Králové
Plzeňská rychta
Pospíšilova ulice, č.p. 281
středa 15.12.2004, od 18 hodin
Cena 120 Kč
Rezervace místa na email ochutnavky@svetpiva.cz, subject: Hr. Králové
Kapacita 50 míst, prozatím je zamluveno 31 míst.
Degustaci povede ing. Jan Šuráň, spolumajitel firmy Pivo Praha (krom jiného restaurační pivovar Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze)
Jenom pro pořádek si zopakujme, jak vlastně taková anonymní moderovaná degustace probíhá.
Průběh degustace odpovídá ověřenému a zaběhlému systému. Vše proběhne formou anonymní moderované (řízené) ochutnávky, kterou povede profesionální degustátor. Doba trvání je přibližně dvě hodiny. Bude vám nabídnuta první polovina vzorků, zařazena malá přestávka na chléb a sodovku k vyčištění chuťových pohárků, následovaná druhou částí piv. Každý vzorek je ohodnocen též degustátorem. Na konci si každý (může, ale nemusí) vytvoří pořadí na základě svého úsudku a poznámek. Po té se teprve dozvíte, co a v jakém pořadí jste pili. A na úplný závěr se prostým součtem jednotlivých pořadí určí vítěz.
A pokud někdo bude mít zájem, může se též zúčastnit malé degustace piv z produkce domácího recesního pivovárku " U antéňáka" Petra Hoška (Pospíšiova ulice č.p. 342), která bude následovat po naší akci.
K ochutnání budou nabídnuta následující piva:
1/ Vánoční ležák 13° kořeněné medem a hřebíčkem
2/ ležák světlý 13
3/Stout 14°spodně kvašený (pražený ječmen).
A protože Petr je velký fanda homebrewingu, můžete se zde dozvědět vše potřebné o tom, jak začít, co vařit, z jakých surovin vyjít a podobně. Prostě vše potřebné k tomu, aby člověk věděl, jak na to.
A pro ty, kteří nemají možnost se do Hradce Králové vypravit, přineseme o pivovárku Antéňák podrobný článek nejbližší době.
Ukázka etiket piv domácího recesního pivovárku "U antéňáka".
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 13.12.2004 16:39 | Komentovat |
Homebrewing aneb uvar si sve pivo Honza | 13.12.2004 16:39 |
---|---|
zdravim vsechny priznivce moznosti si uvarit sve pivo! Myslim, ze mam pro vas dobrou zpravu.... | |
dvakrát škoda weetek | 13.12.2004 12:14 |
Myslím, že zájemců o homebrewing je určitě hodně. Osobně se bohužel do Hr Kr nedostanu,... | |
škoda Standa Jakoubek | 13.12.2004 09:59 |
škoda, že je to pro mě poněkud z ruky; pohrávám si s myšlenkou zkusit si uvařit vlastní... |