úvod
homepage

Po vlastech českých za českým pivem II vytisknout článek

Přidáno: 13. října 2005  •  Autor: Regent
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,64 hodnotících Hodnotících: 17 počet zobrazení Zobrazeno: 8272x

První den putování za Regentem jsme se setkávali většinou s poličským pivem. Druhý den nás čekala kopcovitá trasa do Havlíčkova Brodu a kraj Rebela. Trasa byla podstatně náročnější. Kopce střídaly sjezdy a peloton se dost trhal a zase sjížděl. K tomu slou

Ubytovací hostinec U Novotných v Borovnici vám ale moc nepopíšu. Zastavili se zde jen ti největší chrti. Ale točili zde Poličku. Ve Fryšavě pod Žákovou horou jsme na místním podniku objevili logo Regenta. Bohužel měli otevřeno až od 17:00.

Klasické jednoduché občerstvení na Hájence ve Třech Studních s menším lokálem ve stavební buňce, krytou terasou a několika stolky pod širákem, bylo oficiálně první zastávkou. A logickou. Ochutnali jsme zde druhého Regenta. Vcelku příjemné prostředí. Obsluhuje se u okénka. K jídlu se nabízelo 5 smažených jídel (řízek, ryba, sýr a podobně). Občerstvení jsem navštívil už v dubnu. Tehdy byl Regent velmi slušný. Ale bohužel při naši návštěvě poněkud díky vedru zteplal a dokonce získal nominaci na nejhorší pivo výletu! To jsou ale divy. Regent se zde točil sám. Otevřeno bylo po - so 7:00 - 22:00; ne 7:30 - 22:00.



Občerstvení na Hájence - Tři Studně

Jedna z předem ověřených hospod byl Salon Expres Vagón v Polničce. A to kvůli jídlu. Bylo sice ovlivněno typem hospody, ale posloužilo velmi slušně. Točil se zde Rychtář a byla škoda, že byl jediný během výletu. Byl velmi slušný. Vagón slouží především jako občerstvovací stanice a atrakce pro turisty toulající se po Vysočině. Ale i na místní se pamatuje, pro ty je nabízen menší lokál v hlavní budově ve stylu vagónu s 28 místy. Židle tvoří originální sedačky z osobního vozu ČD.



Salon Expres Vagón - Polnička

Krytá terasa u hlavní budovy a spousta posezení pod širákem převážně u dřevěných pevných sestav stolů s lavicemi nabízely necelých 200 míst. Dalším vybavením areálu je nádraží, kolejiště s vlakem a tunelem, rybníček, kolotoče, houpačky a další atrakce pro děti i dospělé. Obsluha hostů venku je ve formě okénka. Ta jsou dvě - pro pivo a jídlo. Jestli si musí štamgasti chodit pro pivo k pultíku i ve vagóně nevím. Pochvalu si zasloužily čisté toalety nacházející se v samostatné budově. Dle nabídky i zde byl velký bratr. Oficiálně bylo otevřeno po - čt 11:00 - 22:00; pá 11:00 - 23:00; so 9:00 - 23:00; ne 9:00 - 22:00. Ovšem poznámka Provozní doba vyhrazena dle počasí dává tušit, že to nemusí vždy platit. Podle informací od obsluhy se otvírá za špatného počasí (déšť) od 14:00. A jaká je otvíračka v zimě už nevím.

Druhá hospoda, kterou jsem nenavštívil, byla U Havlíčka v Havlíčkově Borové. Zde byl učiněn marný pokus o spravení kola jednoho z účastníku a logicky si opraváři dali pivo. Točili Rebela.

Hostinec U Benešů v České Bělé je klasický vesnický hostinec nacházející se v zástavbě starších rodinných domků. Ve výčepu bylo příjemné chladno, což se v neskutečném květnovém vedru opravdu hodilo. A i správně vychlazený ležák značky Rebel rozhodně bodl. Pan hostinský v pohodě stíhal občerstvit několik zchvácených cyklistů. K jídlu se na tabuli před hospodou nabízel guláš, párky a utopenci. I zde byly na přítoči pivní G soda se svým velkým bratrem. Výčep nabízel 27 míst a vedlejší lokál 42 míst. Otevřeno bylo po - čt 11:00 - 21:00; pá, so 11:00 - 23:00; ne 9:30 - 21:00.



U Benešů - Česká Bělá

Když jsme navštívili restauraci U Panských v Pohledských Dvořácích, vedro už ztrácelo svou sílu a tudíž jsme v pozdním předvečeru mohli už sedět venku. A z tohoto důvodu jsem ani neočmuchal vnitřek restaurace. A tudíž ani nemohu s jistotou říci, jestli se jedná a restauraci nebo hospodu. Ale jelikož se zde nabízí i ubytování tak snad je to restaurace. Obsluhující paní byla na slušné úrovni. Restaurace nabízela smažený sýr, sekanou, hranolky, bramborák, topinky a studenou kuchyni. Rebel 12° byl slušný a sekaná také. Rebel se zde točil sám. Otevřeno bylo po - pá 13:30 - 20:00; so, ne 14:00 - 21:00.



U Panských - Havlíčkův Brod, Pohledští Dvořáci

Hospodu Na rynku v Havlíčkově Brodě navštívili jen dva účastníci – ztracenci, aby oslavili svoje setkání. Poté se už úspěšně vydali hledat peloton. Logicky se zde točil Rebel.

Závěrečná a hlavní hospoda výletu byla restaurace U Palánů v Perknově. Byla zde domluvena kapela ve složení basová kytara, 2 až 3 kytary a housle. Účastníci, kapela a spřízněné duše byly usazeni do salónku s klenutými stropy s řadou kamenných sloupů. Prostředí vskutku příjemné a hezké. Je sice pravda, že sloupy při tanci trochu překážely, ale nám rockovým tanečníkům to nevadilo. A sloupy stále stojí.



Kapela hrála jako o život.

Také jsme asi docela pomohli Rebelu a hostinskému k zisku. Za večer padlo 151 piv (hodně nám zde pomohla kapela a spřízněné duše), což je celkové historii výletu rekord na hospodu! Rebel byl opět na velmi slušné úrovni. V kolik nás obsluha vyhodila mi není jaksi známo, ale určitě je otevřeno denně.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 10.04.2006 06:26 Komentovat
Rebel 12 Tomáš Semrád10.04.2006 06:26
Škoda, že dědinka Krňovice a v ní hostinec U skanzenu jsou trochu z ruky (trasy) Tour de...
pěkně se to čte .... Zbyněk14.10.2005 13:50
mňam mňam, už se těším na Rebela :-))
Vyhledávání