úvod
homepage

Slavnosti piva v LIMEKU vytisknout článek

Přidáno: 12. srpna 2005  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 4164x

V modřanské prodejně potravin a nápojů LIMEKO probíhá letos již pátý ročník slavností piva.

V LIMEKU běží pivní slavnosti již od konce dubna, a to kromě neděle téměř každý den. Posledním dnem slavností je 15. září. Je tedy jasné, že se nejedná o žádný megafestival. Spíš o postupné představení jednotlivých pivních značek zájemcům o dobré pivo. Ostatně, i na webu uváděná kapacita je 40 lidí.


Přehlídka piv v LIMEKU má určitý systém: v květnu byla představena piva skupiny PMS (Holba, Litovel a Zubr) společně s pivem z Poličky (i kvasnicovým). V červnu se točila piva ze Starobrna (tedy Starobrno a Hostan), opět na soutoči s Poličkou. Jak známo, Starobrno je nyní součástí koncernu Heineken, čehož se koncem června využilo pro představení jak jeho globálních vlajkových lodí (Heineken, Amstel), tak jeho slovenské jedničky (Zlatý Bažant). Pro milovníky čeké pivní klasiky opět doplněno Poličkou. Červenec byl ve znamení piv skupiny Drinks Union (Zlatopramen, Březňák, Louny, Dačický), opět nechybělo poličské pivo. A na co můžete zajít teď, v srpnu?

Tento měsíc probíhá „Přehlídka malých a nezávislých českých pivovarů“. V posledních dnech se točilo hlinecké a havlíčkobrodské pivo. V plánu je strakonické, černohorské a Chodovar. Během dnů se střídají stupňovitosti jednotlivých značek, takže štamgasti postupně ochutnají pivo od desítky ke dvanáctce až třeba k patnáctce (v případě Rychtáře).

Velmi zajímavý program je plánovaný i na září. V září se hostům představí piva z minipivovarů Želiv a Beroun. Nakonec bude na čepu v rámci sekce „Průmyslové pivovary obnovené po roce 2004“ pivo z Rakovníka.

V půlce září má být sice akce slavnostně ukončena, nicméně pivo se má v rámci „ozvěn“, „dozvěn“ a „dotočné“ čepovat až do konce měsíce.

Takže, pokud jste zvědaví, jak to vedou pivní nadšenci v Modřanech, zajeďte se někdy podívat do LIMEKA. A dejte nám vědět, jak jste dopadli. Alespoň co se týče značek piva byste prohloupit určitě neměli. Přibližný „rozvrh točení“ najdete na webové prezentaci prodejny.

Otevírací doba: pondělí-sobota 15-21 hodin
Adresa: Bojovská 1296/l, Praha 4 Modřany

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 22.12.2005 20:44 Komentovat
SLAVNOSTI PIVA V LIMEKU Petr Toman22.12.2005 20:44
Děkuji tímto všem pivařům za přízeň během všech 5 ročníků Slavností piva v...
Jen více takovýchto míst Zbyněk Holan12.08.2005 12:54
Ahoj, loni jsem tam byl a je to tam skutečně fajn. Letos tam také určitě vyrazím! Všechno...
Vyhledávání