úvod
homepage

Pivní slavnosti v Ostravaru a Staropramenu vytisknout článek

Přidáno: 24. června 2005  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 7790x

Pivní slavnosti ve dvou pivovarech společnosti Pivovary Staropramen navštívilo letos dohromady přes 20 000 lidí.

Pivovar Ostravar o v sobotu 11 června praskal ve švech. Ve 14 hodin zde vypukly v pořadí již sedmé Slavnosti pivovaru Ostravar. Dobré pivo a skvělá muzika, které zdobí největší svátek piva v Ostravě, přilákaly do pivovaru Ostravar 9 800 návštěvníků. A skutečně se bylo na co dívat.


Už od časného sobotního odpoledne bylo zřejmé, že si Ostravané nechtějí nechat ujít žádný z bodů bohatého programu. Po ostrém startu, který obstarala kapela Ready Kirken, provedl slavnostní zahájení sedmého ročníku Slavností vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela. Ve svém vystoupení seznámil všechny přítomné se žhavou novinkou – faktem, že Ostravar Strong se tento týden stal v Českých Budějovicích Pivem České republiky pro rok 2005.

Na nádvoří pivovaru mezi sebou soupeřila 4 družstva vedená Antonínem Panenkou, Karolem Dobiášem, Romanem Skamene a Jiřím Procházkou. Ve fotbalové zóně Baníku Ostrava představili Radek Slončík a Peter Drozd návštěvníkům Slavností Pohár ČMFS a poté se rozběhl turnaj v minikonpané.



Na čepu nemohl chybět kvasnicový ležák. „Kvasnicové pivo je na takovéto akce jako dělané a my ho čepujme přímo z tanků, ” vysvětloval Robert Kužela.

Večerní program na hlavním pódiu zahájila populární slovenská kapela HorkýžeSlíže. Rozjeté publikum pak s velkým nadšením přivítalo domácí Rock and Roll Marcela Woodmana. Tóny písně “Starý dobrý Woodman přijíždí, už to začíná” přivedly obecenstvo do varu. Celý program vyvrcholil v devět hodin večer vystoupením skupiny Divokej Bill. Ta potvrdila, že se dnes řadí mezi nejlepší kapely u nás.



“Myslím, že můžeme být spokojeni,” komentoval průběh Slavností Robert Kužela. “Lidi přišli nejen za hudbou, ale i za dobrým pivem. Toho se v průběhu Slavností vypilo 160 hektolitrů,”doplnil závěrem vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela.

======================================

Sobotní (18.6.) prosluněné odpoledne na pražském Smíchově se neslo ve znamení 6. ročníku Slavností Staropramen. Proud kvalitní muziky, dobré nálady a skvělého piva si nenechalo ujít více než 13 a půl tisíce návštěvníků, kteří zvládli vypít více než 300 hektolitrů piva.

„Počasí nám letos přálo a na Slavnosti zavítalo 13 a půl tisíce lidí. Již v předprodeji se prodalo 5 tisíc vstupenek,“ říká Michaela Trýznová, manažerka pro vnější vztahy společnosti Pivovary Staropramen a. s.

Nabitý hudební program zahájila na hlavní hudební scéně skupina Wohnout a ze samostatné Rock for People scény pak kapela Cocotte Minute. Rozjely tak v horkém dnu šňůru skvělých koncertů celkem 14 hudebních uskupení. Po celé odpoledne dostávaly publikum do varu kapely Mňága a Žďorp, Red Hot Chilli Peppers revival, Děda Mládek Illegal Band, Ready Kirken, Cocotte Minute, Jolly Joker & P.B.U, Southpaw, Znouzecnost, Vypsaná fixa, Medvěd 009, Blue Effect a Skyline. Mezi hlavní lákadla patřil Divokej Bill, který na Slavnostech Staropramen vystupoval již loni.



Pro vyplnění volného času mezi jednotlivými koncerty využili mnozí návštěvníci netradiční atrakce ve sportovně – zábavní zóně jako například lezeckou stěnu či aerotrim. Návštěvníky vyhledávanou byla také exkurzní trasa pivovarem Staropramen, kterou si většina lidí nenechala ujít.

Z více než 100 píp se během celého odpoledne čepoval Staropramen Ležák, Světlý a Černý a také kvasnicový Staropramen Granát, který byl připraven speciálně pro návštěvníky Slavností Staropramen. Pivní znalce zaujala dvoupatrová expozice prémiových značek, kde probíhala ochutnávka belgických piv jako Stella Artois, Hoegaarden či Leffe. Celkem se letos na Slavnostech vypilo více než 300 hl piva.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 01.07.2005 16:13 Komentovat
BOMBA HUDBA a PIVO David01.07.2005 16:13
Slavnosti byly naprosto super. Každý rok jsou lepší kapely a i druhá scéna s RFP byla...
Slavnosti? Olda24.06.2005 10:30
Slavnosti Staropramenu, jsou rok od roku horší zato ale dražší!!! Letos dokonce chyběl...
Vyhledávání