úvod
homepage

Konec březnické pivní ostudy? vytisknout článek

Přidáno: 21. června 2005  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 4063x

Přibližně před měsícem na tomto místě Petr Sitař hořekoval nad nedostupností točeného Herolda v Březnici. Od té doby však naštěstí došlo ke změně

Pro mě je Březnice jakýmsi magnetem, který způsobuje, že v ní podezřele často končívají mé cyklovýlety. Samozřejmě, může za to místní pivo. Takže nedlouho po tom, co jsem se dověděl o otevření restaurace poblíž pivovaru, mne mé kolo opět dovedlo až do Březnice.

Návštěvy v Březnici nebývaly vždycky radostné. Je pro mě totiž deprimující, když v místě původu sháním místní pivo jen s obtížemi. A v Březnici to v tomhle směru bylo někdy snad horší, než kdysi v Litoměřicích. S otevřením nové restaurace to však vypadá na obrat k lepšímu.

Restaurace „Na statku“ je výborně položená, nachází se mezi zámkem a pivovarem. Obě březnické pozoruhodnosti tak má návštěvník pěkně pohromadě.



Na existenci Heroldovského pivního občerstvení jsou návštěvníci upozorněni už u zámku.

Uvnitř je restaurace zařízena velmi pěkně, působí až luxusním dojmem. Herolda si tak lze vychutnat ve velmi důstojném prostředí.



S novou fasádou restaurace ostře kontrastuje vzhled pivovaru, který působí značně zbědovaně. Samozřejmě, důležitější než vnější vzhled je to, co se vaří uvnitř.

Komu se nechce sedět uvnitř, má možnost posezení na terase před restaurací. Rodičům navíc odpadá starost, co s neposednými dětmi. Před resataurací je totiž pěkné dětské hřiště. Jedinou nevýhodu zahrádky spatřuji v tom, že není obsluhovaná a že se na ní nenosí jídlo. To mimochodem působilo velmi lákavě, jak díky linoucí se vůni, tak i vzhledem a velikostí porcí. Na ochutnání něčeho většího nebyl čas ani chuť, horké maliny však byly připraveny znamenitě.



Letní den si tu můžou užít rodiče i děti.

Na čepu je reprezentativní průřez březnickými pivy. Tedy světlý Herold 10 a 12%, nabídku korunuje největší březnický skvost, 13% tmavý Herold. Desítka byla vynikající, dvanáctka příjemně překvapila silnou hořkostí. A černá třináctka neměla chybu, zcela dle očekávání. Ještě doplním, že pivo se zde čepuje do sklenic o objemu 0,4 l a za velmi příznivé ceny.



Výčep s březnickým pivem, zatím stále poněkud vzácný jev.

Zbývá jen doufat, že restaurace „Na statku“ je znamením nového trendu, trendu postupného návratu Herolda na březnické pivní výsluní.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 08.08.2005 00:58 Komentovat
Konečně ... Petr Sitař08.08.2005 00:58
... jsem jel přes Březnici a měl po ruce zástupce k volantu. Jak desítka tak i třináctka...
Error Chody01.08.2005 11:55
Mylně jsem použil pojem "pivovarská restaurace", protože s pivovarem má společné jen...
ceny Jiří Kaňa21.06.2005 08:08
Ceny piva jsou 13 - 15 - 18 Kč za 10 - 12 - 13% pivo.
Otváracie hodiny Dalibor Hanzel21.06.2005 07:53
Viete niekto, aké otváracie hodiny má pivovarská reštaurácia v Březnici?
Dobrá zpráva ... Chody21.06.2005 07:40
... jen mě u pivovarské restaurace zaráží, že točí do sklenic 0,4l!. To tradičního...
Vyhledávání