úvod
homepage

Čeští pivovarníci a sladaři si zvolili nové předsednictvo vytisknout článek

Přidáno: 16. června 2005  •  Autor: Josef Vacl
průměrné hodnocení Hodnocení: 2 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 3893x

Členové Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) na valné hromadě zvolili nové členy předsednictva a nového revizora účtů.



Dosavadní sedmičlenné předsednictvo bylo rozšířeno na devět lidí a jeho předsedou se stal Ing. František Krakeš, který je předsedou představenstva a generálním ředitelem pivovaru Starobrno, a. s.

Místopředsedou byl zvolen Ing. Josef Hlavatý z Pivovaru Náchod, a. s. Dalšími členy předsednictva se stali Mgr. Edita Šilhánová z Pivovarů Staropramen, a. s., Ing. Michal Kačena z Plzeňského Prazdroje, a.s., Ing. Pavel Gregorič z Královského pivovaru Krušovice, a. s., a Ing. Jiří Fusek z Pivovaru Černá Hora. V předsednictvu budou dále působit Ing. Richard Paulů ze Sladoven Soufflet ČR, a. s., Mgr. Igor Holub, Sladovna Rudolf a Ing. Pavel Bobošík ze společnosti SAHM, s. r. o. Revizorem účtů byl zvolen Ing. Jiří Piňos z Jihomoravských pivovarů, a. s., Vyškov. Novým výkonným ředitelem byl jmenován Ing. Jan Veselý.

„České pivovarství a sladařství stojí před novými úkoly a rozšířením předsednictva se lépe přizpůsobíme novým potřebám, které na ně budou klást jak členové svazu, tak i měnící se situace na trhu a ve společnosti,“ uvedl Ing. František Krakeš, nově zvolený předseda ČSPS. „Zároveň je třeba neprodleně organizačně a personálně posílit výkonný sekretariát, aby mnohem lépe plnil rostoucí manažerské potřeby i marketingové představy nových členů svazu,“ dodal František Krakeš.

Ing. František Krakeš působil mj. v Obchodních sladovnách a Pražských pivovarech v mnoha technických i manažerských funkcích. Od roku 1994 pracuje v pivovaru Starobrno, a. s., kde se stal i generálním ředitelem. V roce 2003 byl ve funkci předsedy představenstva. V letech 1996–2005 působil jako místopředseda Českého svazu pivovarů a sladoven.

Předchůdce dnešního Českého svazu pivovarů a sladoven byl založen v roce 1873 a v současné době sdružuje 61 organizací činných v pivovarství a sladařství. Členy ČSPS je 35 pivovarů, dále 11 sladoven a 15 přispívajících členů, kteří zastupují společnosti, jako jsou vědecké a vzdělávací instituce, výrobci zařízení a technologií pro pivovarství a sladařství, firmy vyrábějící sklo, tiskárenské závody a další subjekty.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání