úvod
homepage

Výběr z červnových pivních akcí vytisknout článek

Přidáno: 8. června 2005  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 3,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 4300x

Letošní červen je velmi bohatý na zajímavé pivní akce. Den Kozla a slavnosti ve znojemském pivovaru už jsou sice za námi, pořád je ale spousta možností, kam vyrazit za dobrým pivem.

Již tento pátek a sobotu (10. a 11.6.) můžete vyrazit na Výstaviště do Českých Budějovic na tradiční Slavnosti piva – Antonínský jarmark, spojené s degustační soutěží „Pivo roku“. Letošní ročník je již devátý. Seznam vystavovatelů je jako vždy velmi zajímavý, otázka je, co nakonec bude moci ochutnat i veřejnost.

V nedalekém Písku bude 10.6. v Prácheňském muzeu slavnostní vernisáží zahájena pivní výstava „Svět piva 2005“. Výstava potrvá až do 3. září a můžete na ní shlédnout všechno možné, co se nějakým způsobem týká piva a pivovarů. Během výstavy jsou plánovány i ochutnávky piv.

Pivní slavnosti budou rovněž na opačném konci republiky. V sobotu 11.6. se v Ostravě uskuteční sedmý ročník Slavností pivovaru. Na slavnostech, konaných přímo v areálu Ostravaru, můžete v točené podobě ochutnat všechna piva z produkce místního pivovaru (od desítky přes čtrnáctku až po Kelta a Velvet). Speciálně při této příležitosti bude navíc na čepu kvasnicový ležák.

O týden později máte na výběr hned z několika možností: V Trutnově můžete 18.6. navštívit druhý ročník trutnovského Pivofestu - pivních slavností pořádaných na Krakonošově náměstí. Tu samou sobotu se v nymburském pivovaru koná Den otevřených dveří. Pořadatel slibuje soutěže pro děti i dospělé, bohatý kulturní program, prohlídky pivovaru a samozřejmě Postřižinské pivo. Den otevřených dveří bude i v pivovaru v Krušovicích. Večer se pak na pivovarském dvoře uskuteční koncert kapely Čechomor.

Aby toho nebylo málo, můžete 18.6. navštívit i Slavnosti Staropramen. Od 14 hodin vás v areálu pivovaru na Smíchově kromě hudby, exkurzí a běžných piv čeká i kvasnicový Staropramen Granát.

Poslední červnová sobota (25.6.) bude rovněž bohatá na pivní akce. Areál pivovaru ve Vratislavicích se návštěvníkům otevře při Dni Konrada. Pivní slavnosti budou navíc spojeny s oslavou. Ano, už je to 5 let, co se ve Vratislavicích opět vaří pivo!

Týž den můžete v Poličce navštívit Den otevřených sklepů nebo v Chodové Plané 9. ročník Mistrovství Evropy v koulení pivních sudů.

Těchto několik tipů na pivní akce jistě není kompletním výčtem všech červnových lákadel pro milovníky piva. Podrobnější přehled najdete například na Czech Beer Reportu nebo v Kalendáriu na Chodyho Pivo webu.

Akcí je opravdu hodně a my budeme rádi, pokud se snámi (a s ostatními čtenáři) podělíte o své zážitky z nich.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 08.06.2005 09:47 Komentovat
Co bude v "Buďojcích"? Chody08.06.2005 09:47
Dle sdělení pracovnice pořadatelské firmy Slavností piva v Českých Budějovicích by se na...
Vyhledávání