úvod
homepage

Pozvánka na IV. Olomoucký pivní festival vytisknout článek

Přidáno: 11. května 2005  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,78 hodnotících Hodnotících: 9 počet zobrazení Zobrazeno: 3611x

Dnes začíná největší pivní festival ČR. Svou pivní polívčičku si na něm bude přihřívat i Svět piva.

Pivní festival se koná v areálu Envelopa poblíž centra Olomouce a odstartuje ho v 16:00 slavnostní naražení soudku primátorem města. Ve čtvrtek a v pátek se začíná od 12:00, posledním dnem akce je sobota, kdy je začátek už v 10:00. Končí se hluboko v noci.

Kulturní program má být poměrně pestrý a slibuje hudební skupiny všech možných žánrů (dechovku jsem nezaregistroval). Připraveny jsou i soutěže, například Mistrovství pivního festivalu v elektronických šipkách. Na sobotu je plánováno mezinárodní setkání pivních sběratelů, na kterém můžete zakoupit nebo vyměnit pivní tácky, sklo, etikety a jiné pivovarské suvenýry. Více zjistíte zde.

Olomoucký Pivní festival je největší akcí svého druhu u nás. Loňský ročník navštívilo na 20 000 lidí. Letos pořadatelé čekají ještě větší účast. Předpokládám ale, že více než počet návštěvníků vás zajímá počet účastnících se pivovarů a pestrost nabídky piv. Pak vězte, že slibovaná pivní nabídka vypadá opravdu zajímavě!

Na své by si měl přijít snad každý. Účast přislíbili jak naši pivovarští giganti, tak i malé a střední pivovary. K mání tak budou nejen všeobecně rozšířená piva jako Prazdroj, Budvar, Staropramen nebo Gambrinus, ale i piva menších výrobců ze všech koutů Čech a Moravy, namátkou jmenujme Opata, vyškovské pivo, Krakonoše, Samson, Regent, Poutníka nebo Hostana.

Nabídku letos budeme doplňovat i my na stánku Světa piva. Co u nás můžete ochutnat? Jednak některé rakouské speciály, dále vám pak nabídneme průřez sortimentem českých a moravských minipivovarů.

Z rakouských piv se můžete těšit na již osvědčené svrchně kvašené žitné pivo z pivovaru Schrems (Schremser Roggen Bier), z produkce téhož pivovaru bude na čepu ještě tmavé pivo a „Naturparkbier“, nefiltrované pivo téměř polotmavé barvy. Z produkce pivovárku Hofstetten můžete ochutnat točené polotmavé „Žulové pivo“ (Granitbier) a lahvové pivo s přídavkem medu. Z pivovaru Eggenberg (Vorchdorf) jsme pro vás kromě točeného nefiltrovaného světlého piva zajistili několik lahvových specialit. Určitě přijďte ochutnat jedno z nejsilnějších piv na světě vůbec, Samichlaus (14% alkoholu), to bych ale doporučoval spíš jako tečku za celým večerem. Kromě Samichlause bude k mání ještě 23° Urbock, 16° pivo Mac Queen´s Nessie vařené z whiskového sladu a konopné pivo.

Naše nabídka piv z minipivovarů bude také velmi atraktivní. Kromě produkce tří pražských restauračních pivovarů (Pivovarský dům, Richter pub a Svatý Norbert) budou k ochutnání piva z Hukvald, Kopřivnice, Velkého Meziříčí, Zašové a Žamberka .

Vážení čtenáři, jsme přsvědčeni, že atrakci typu olomouckého Pivního festivalu byste si neměli nechat ujít. Těšíme se na setkání s vámi!

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání