úvod
homepage

Pivní novinky na našem trhu vytisknout článek

Přidáno: 2. května 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,75 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 4527x

Dnes vám přinášíme souhrn novinek od velkých výrobců. Netrpělivě čekáme, až nám podklady k mnoha zajímavým novinkám konečně pošlou i ti menší.

Ačkoliv se to na první pohled možná nezdá, pivní trh v naší zemi je živá a vyvíjející se veličina. Podle reklamních šotů by sice člověk usuzoval, že nuda a zase jen nuda vládne tomuto sektoru, který proslavil naší malou zeni snad po celém světě. Ale stačí i jen povrchní sledování denního tisku, aby člověk věděl, že tomu tak není a že tento trh nouzi o novinky nemá. V našem dnešním článku vám tedy nabídneme ucelený přehled všeho nového, co nám největší hráči na trhu letos doposud nabídli. A že je možno si vybrat jak z piv, obalů, tak i vizuálních podnětů, uvidíte za chvíli sami.

Většinu lidí nejspíš zajímá samotné pivo, tak začneme u něho. Největší a přímo dominantní hráč domácí pivní scény, nadnárodní koncern SABMiller se snaží po loňském ochuceném překvapení se jmenovkou Frisco opět atakovat bary a lepší podniky. Tentokrát však sází na americkou image a věhlas piva MGD – Miller Genuine Draft.

Dle slov Alexeje Bechtina, korporátního mluvčího Plzeňského Prazdroje, se jedná o moderní, lehké pivo s jemnou osvěžující chutí, kterou mu dává jedinečný výrobní postup sterilace za studena. Miller není pivo českého typu, na které jsme u nás zvyklí a které je tradiční doménou Plzeňského Prazdroje. Miller je určen pro muže i ženy, především však pro mladé lidi, kteří se rádi dobře baví, mají rádi stylové a luxusní věci. Nejlépe se pije dobře vychlazený (doporučená teplota je 3 – 4 °C) přímo z láhve. Obsah alkoholu je 4,7 % obj.

Do České republiky je Miller dovážen z Itálie, kde se vyrábí v licenci pro evropské trhy.

Z dalších piv,které obohatily náš pivní trh v nedávné době, budou mít radost zejména řidiči. Pivovary Staropramen, jež jsou součástí dalšího nadnárodního koncernu InBev, v současné době největšího na světě, uvedly na trh Staropramen Nealkoholické pivo. To tak rozšíří po tradičním Rallye a loňského prosince na trh uvedeném nealkoholickém pivu Stella Artois nabídku piv na tři. Nutno dodat, že tak širokou paletu piv vhodných za volant u nás disponuje již jen skupina pivovarů sdružená kolem Starobrna.

Jinou drobnou novinkou od Staropramene je pak nový design etiket lehkého piva Sládkův měšťan.



Další z velkých pivovarů, budějovický Budvar, přichází s nadcházejícím létem s plechovkovou verzí své „desítky“. Dosud byla od Budvaru v plechu k mání jen „dvanáctka“. Plechovková desítka by měla přijít vhod hlavně těm, kteří požadují v lehčím obalu zároveň i lehčí pivo. Zejména tedy letním rekreantům, zvyklým vozit si své pivo s sebou.



Budvar je také jedním ze dvou velikánů na našem trhu, kteří se snaží upoutat pozornost pivařů jak domácích, tak těch zahraničních, novým návštěvnickým centrem. V Budvaru vsadili na nejmodernější technologie. Hosty nově otevřeného návštěvnického centra během prohlídky provází multimediální „Příběh budějovického piva“. Jeho prostřednictvím návštěvníci nahlédnou do historie českobudějovického pivovarnictví a do tajů výroby Budvaru. Budvarští o svém novém centru s pýchou tvrdí, že je možná nejmodernější v celé Evropě.

Druhým zmiňovaným velikánem s novým návštěvnickým cetrem je Staropramen Ten návštěvníkům nabízí exkurze do historických i moderních částí pivovaru, součástí prohlídky je i filmová produkce a o rychlý přísun piva se v návštěvnickém centru stará rychlovýčep.

Jak je vidět, pivní trh ještě před pololetím může bilancovat s mnoha překvapeními a novinkami. Doufejme, že na konci roku bude výčet ještě bohatší a pestřejší.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 04.05.2005 21:30 Komentovat
No ... Petr Sitař04.05.2005 21:30
... teda ty novinky opravdu NIC MOC!!! PS. Nealko Staropramen, nealko Stellu Artois i nealko...
To jso spíš "nepivní" novinky Dan04.05.2005 19:46
Když jsem zahlédl nadpis článku "Pivní novinky na našem trhu", tak jsem si říkal, že by...
Věhlas piva MeGaDeath?! martin borský03.05.2005 23:34
Pěkně děkuji panu Alexeji Bechtinovi za prezentaci "piva" MGD. Stylové a luxusní věci by...
Děkuji pěkně. Petr Pavlas03.05.2005 10:30
otázka? Karel03.05.2005 09:59
Cituji: Dle slov Alexeje Bechtina - "Miller je určen pro muže i ženy, především však pro...
Ach to mládí Karel03.05.2005 09:50
Jak to tak nějak sleduju .... tak už asi na ty novinky na pivním trhu nejsem dost mladej a in,...
Nové produkty? Chody03.05.2005 08:24
Tak nevím, celé staletí a desetiletí se u nás pila klasická piva a najednou příchodem...
To sou mi novinky... Colega03.05.2005 08:11
rychlovýčep, nový kabát pro sládkův měšťan, další nepivní produkt na našem trhu a...
Vyhledávání