Kurz vaření piva
Hodnocení: 1,3 Hodnotících: 10 Zobrazeno: 14043x
Zajímá vás, jak se pivo vůbec vaří? Chtěli byste získat základy? Chcete znát rozdíly při vaření spodně a svrchně kvašených piv? Věnujete se homebrewingu a rádi byste si zkusili várku na poloprofesionálním zařízení? Pak máme pro vás dobrou zprávu – kurz va
Jsou mezi ale i tací, kteří pojali objevování pivních rozmanitostí z technologické stránky věci a vrhli se na homebrewing, nebo-li na domácí vaření piva. Experimentují si doma s různými aspekty varných procesů, ať už se jedná o použití mladinových koncentrátů nebo odlišných kmenů kvasnic. Každý vám určitě potvrdí, a nemusí se jednat jen o pivo, že plody vlastního snažení chutnají nejlépe.
Pro vás všechny, pro které pivo není jen chlazená desítka v lednici, máme novinku. Kurz vaření piva pod dohledem zkušených odborníků, kteří mají léta praxe nejen s vlastním vařením piva, experimentováním s různými pivními kategoriemi, ale též s výukou pivovarnictví. Myslím si, že tento kurz by mohl zaujmout všechny zvídavé pivaře, začínající i pokročilé homebrewáře, prostě všechny, kteří by se rádi dozvěděli vše podstatné o vaření piva.
A teď to nejdůležitější, základní informace:
Střední průmyslová škola potravinářských technologií ve spolupráci s internetovým serverm svetpiva.cz a PIVO Praha, spol. s r.o. pořádá pro zájemce z řad laické veřejnosti a domácí vařiče piva
Kurz výroby českého piva
Místo konání : SPŠPT Podskalská 10, 128 46 Praha 2
Termín : Tři sobotní dopoledne
Počet účastníků : min. 10, max. 15
Cena : 3 x 950,- Kč
Přihlášky : svetpiva.cz do 20. dubna 2007 na email kurz@svetpiva.cz
V koncetrované formě přiblížit základní procesy výroby piva a technologii výroby českého ležáku.
1. sobota 28. dubna 2007
Teorie
Přednášky budou k dispozici v písemné formě
9,00 - 10,30 Suroviny pro výrobu piva Ing. Oldřich Koza, Ing. Dana Jungrová
11,00 - 12,30 Technologie sladování Ing. Oldřich Koza
13,00 - 14,30 Technologie výroby piva Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň
2. sobota 5. května 2007
Praktické cvičení. Modelová várka českého ležáku 12 %
8,00 - 18,00 Ing. Oldřich Koza, Ing. Jan Šuráň
3. sobota 26. května 2007
9,00 - 10,30 Stručný přehled výroby dalších druhů piv (Ale, Weizen, Kolsch, Stout, Porter atd.) Ing. Jan Šuráň
11,00 - 12,30 Základy degustace piva Ing. Oldřich Koza
13,00 - 14,30 Ochutnávka vyrobeného piva, Závěr
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |