úvod
homepage

Drinks Union bude vařit pivo v Rusku vytisknout článek

Přidáno: 19. ledna 2005  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 5724x

Pivovar Efes zahájil licenční výrobu piva Zlatopramen

Po téměř roční přípravě zahájila skupina Drinks Union v Rusku licenční výrobu svého piva Zlatopramen. Přiměla ji k tomu velikost tamního trhu, dynamika růstu a obecná oblíbenost českého piva. Licencovaný Zlatopramen bude v Rusku vařit pivovar Efes, který na tamní trh zaváděl například německou značku Warsteiner. Prvořadým cílem Drinks Union je, aby se kvalita ruského piva od domácího originálu viditelně neodlišovala.

Ruský pivní trh je s objemem 76 milionů hektolitrů pátým největším na světě. Pro české vývozce je ale velmi špatně dostupný, neboť je chráněný vysokými celními sazbami. Nepříznivou roli zde hraje i vzdálenost a s tím spojené vysoké náklady na přepravu. Společnost Drinks Union se proto rozhodla získat zde partnera, který by pro ni v rámci licence vařil Zlatopramen, jenž by byl stejně kvalitní, ale cenově dostupný pro ruské spotřebitele.

„Pivo musí mít kvalitu srovnatelnou se svým originálem. Je těžké udržet vyrovnanou kvalitu piva na domácím pivovaru, natož pak v zahraničí, kde k tomu přistupuje problém vody, surovin, jiného technologického zařízení a samozřejmě i lidského faktoru,“ připustil generální ředitel Drinks Union Milan Hagan. Podle něj ale společnost Efes Pilsner byla ochotna přistoupit na všechny požadavky ohledně používaného technologického postupu, surovin i kontroly kvality, a proto by měli ruští konzumenti dostat na stůl pivo k nerozeznání od originálu. Jednáním prospělo i to, že společnost Efes Pilsner má bohaté zkušenosti právě na poli licenčních výrob. Konkrétně v Rusku úspěšně uvedla značku Warsteiner.



Etiketa piva Zlatopramen pro ruský trh

Zlatopramen se bude v Rusku vařit v množství více než 100.000 hektolitrů ročně. Vše ale bude nejvíce záležet na kvalitě ruského piva. „V žádném případě bychom nešli nikam dál, pokud by to mělo pozměnit charakter našeho piva,“ upozornil Hagan. „Na základě uskutečněné odborné degustační zkoušky lze konstatovat, že pivo vyrobené v Moskvě je od originálu prakticky nerozeznatelné“, dodal.

Pivovar Efes Pilsner se řadí mezi 10 největších světových výrobců piva. Jeho celková produkce bude letos činit 15 mil hektolitrů, z toho v Rusku 7 mil. hektolitrů. V Rusku vlastní tři pivovary, z nichž největší je v Moskvě (roční produkce 4,5 mil hektolitrů). Ruským spotřebitelům nabízí následující značky: Efes Pilsner, Warsteiner, Staryj melnik, Sokol.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání