úvod
homepage

Budějovický Budvar odmítá nařčení z poškozování dobrého jména českého piva vytisknout článek

Přidáno: 16. prosince 2004  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 3,45 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 4799x

V poslední době se v tisku objevila řada kritických vyjádření týkajících se současné reklamní kampaně Budějovického Budvaru, n.p.. Tvrzení typu Budějovický Budvar, n. p. poškozuje dobré jméno českého piva a činí tak za státní peníze, zástupci pivovaru Bud

České Budějovice, 16. prosince 2004

„Cílem naší reklamní kampaně je informovat konzumenty jak a z čeho se naše pivo vyrábí. Chtěli jsme zdůraznit, že dodržujeme zásady, které v kampani zmiňujeme a zároveň se distancovat od některých praktik, které reputaci českého piva rozhodně neprospívají. Jako dlouhodobý a jeden z rozhodujících českých exportérů víme, že české pivo je v zahraničí ceněno především pro svou kvalitu, autentičnost a jedinečnost. Budějovický Budvar, n. p. dělá vše proto, aby k jeho reputaci přispíval. Zároveň odmítáme spekulace, že se Budějovický Budvar, n. p. pasuje do role jediného českého poctivého piva.“, řekl vedoucí marketingu Daniel Jírovec.

Součástí zmíněné reklamní kampaně je i tzv. Desatero výroby poctivého českého piva, neboli 10 zásad, které by se podle názoru společnosti Budějovický Budvar, n.p. při výrobě českého piva měly dodržovat. Tyto zásady vychází ze zkušeností držitele ochrany označení podle místa původu (PGI) Českobudějovické pivo. Toto prestižní a respektované označení není jednoduché získat ani si ho udržet. Pivovar plně podporuje snahy získat ochranu pro zeměpisné označení „České pivo“, zároveň si je vědom, že to nebude jednoduchá záležitost, protože uživatelé takového označení musí být velmi uvědomělí a přísní v oblasti samoregulace výroby.

Na závěr stručný komentář k uváděné informaci, že Budějovický Budvar, n.p. hradil svou kampaň ze státních prostředků. Budějovický Budvar, n. p. nikdy nedostal žádnou podporu ze státního rozpočtu či jinou formu dotace. Finanční prostředky získává pouze vlastní obchodní činností.

Lahodná chuť a zlatavá barva tradičního českého piva Budweiser Budvar jsou dány zvláštnostmi přírodního prostředí a pečlivým výběrem vstupních surovin. Při výrobě piva Budweiser Budvar je používán ten nejjemnější žatecký chmel, vybraný moravský slad a vysoce kvalitní měkká voda čerpaná z vlastních více než 300 m hlubokých artéských studní. Za prémiovou kvalitou piva Budweiser Budvar se skrývá pivovarský fortel a dovednost všech, kdo se na jeho výrobě v Českých Budějovicích podílejí.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání