úvod
homepage

Michael Jackson v Praze vytisknout článek

Přidáno: 29. září 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 12 počet zobrazení Zobrazeno: 4902x

Michael Jackson, guru pivní žurnalistiky, se po třech letech vrací do Prahy, aby zde natočil dvd film o českém pivu a místních hospůdkách. Pouze pro náš server Svět piva.cz uspořádá ve středu 6.10. v odpoledních hodinách degustační setkání se čtenáři nad

Michael Jackson, známý ve světě pod svojí přezdívkou "Beer Hunter", tedy lovec piv, se vrací do Čech nejen proto, že ho sem přivedla práce, ale i proto, že se sem vrací rád. Místní pivovary navštívil poprvé již v dobách komunistického režimu, kdy točil svůj televizní seriál o pivu Beer Hunter. Od té doby naší zemi navštívil několikrát, naposled před třemi roky na pozvání tehdy Pražských pivovarů, dnes pivovarů Staropramen.

Michael Jackson za třicet let svého působení pivního žurnalisty prodal po celém světě několik miliónů výtisků svých knih. Kromě pivní žurnalistiky se též věnuje psaní o whisky,kde též patří mezi přední světově uznávané autory. Získal mnoho ocenění, například v roce 1994 převzal z rukou Korunního Prince Filipa ocenění Mercurius Award za propagaci belgického pivovarnictví. Pro National Geographic Muzeum ve Washingtonu přednáší jak o whisky, tak o pivovarnických velmocích světa, včetně České Republiky. Za dobu svého působení sepsal nespočetné množství článků pro stovky vydavatelů po celém světě.

Ačkoliv jeho návštěva bude krátká, pouze třídenní, má v plánu stihnout mnoho věcí. Kromě již zmíněného dvd filmu o českém pivovarnictví, pivu jako takovém a v neposlední řadě i o pražských hospodách, to bude také tisková konference pro novináře. Ta proběhne v úterý 5.10. formou neformální degustace piv z malých českých pivovarů a diskusí o výjimečnosti českého piva.

Pouze pro náš server Svět piva.cz uspořádá ve středu 6.10. v odpoledních hodinách degustační setkání se čtenáři nad pivem malých českých pivovarů. Degustace proběhne v našem tradičním místě, Pivovarském Domě v Ječné ulici v Praze. Začátek je stanoven na 17:30 hodinu. Protože jsme možnost setkání s guru pivní žurnalistiky nabídli nejdříve odběratelům našeho newsletteru, zbývá nyní pouhých deset míst. Cena za degustaci je 150 Kč.

Bližší informace o vybraných zástupcích českých pivovarů a jiné podrobnosti vám poskytneme v nejbližší době. Rezervaci místa můžete provést posláním emailu na adresu ochutnavky@svetpiva.cz, subject: Jackson.

Těšíme se na setkání s vámi.

Vaše redakce

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání