úvod
homepage

Pivovarské slavnosti v Kutné Hoře vytisknout článek

Přidáno: 13. září 2004  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,4 hodnotících Hodnotících: 10 počet zobrazení Zobrazeno: 5245x

Minulý týden jsme zveřejnili pozvánku na Pivovarské slavnosti v Ústí nad Labem. Jak to dopadlo si můžete přečíst v tiskových zprávách. Dnes jsme dostali pozvání na nefiltrované kutnohorské pivo.

Blíží se tradiční kutnohorská kulturní událost závěru léta. V sobotu 18. září se uskuteční další ročník tradičních Pivovarských slavností, který pro všechny příznivce zlatavého moku pořádá společnost Drinks Union, provozovatel kutnohorského pivovaru. Dějištěm oslav tradice vaření kutnohorského piva bude areál pivovaru. Nabitý program odstartuje ve 14.00 a potrvá až do večerních hodin do 21.00.

„Tradice vaření kvalitního piva k městu Kutná Hora neodmyslitelně patří již od pradávna. Stejně tak k městu patří bohaté oslavy této tradice. Kutná Hora vždycky byla městem stříbra a kvalitního piva. Stříbro už se zde netěží, ale kvalitní pivo zůstalo a vaří se zde stále. Jsme hrdí na to, že se nám podařilo udržet i nadále tradici a ještě zvýšit kvalitu značky Dačický. Chceme se se všemi příznivci zlatavého moku podělit o naši hrdost a oslavit s nimi tuto tradici“, zve na Pivovarské slavnosti Milan Hagan, generální ředitel Drinks Union.

Kromě tradičních pivních soutěží o zajímavé ceny je pro návštěvníky připraven bohatý kulturní program. O hudbu se postará skupina Riviera. Vystoupí i Nikola, bývalá členka populární kapely Holki, která se vydala na sólovou dráhu. Pro děti jsou připraveny zajímavé atrakce a zábavný program.

Nejvíc se ale návštěvníci mohou těšit na skvělé pivo. Sládek připraví speciálně pro slavnosti nefiltrované kvasnicové pivo přímo z pivovarského sklepa, které běžný návštěvník nemá možnost jinde ochutnat. Ke skvělému pivu nebude chybět ani občerstvení.

Pro zájemce je přichystána prohlídka stáčírny a sklepů pivovaru. V jinak nepřístupných prostorech pivovaru budou moci návštěvníci shlédnout tradiční postup výroby piva. Exkurze proběhnou od 12.00 do 15.00 hodin.

Vstupné na Pivovarské slavnosti bude 60 korun a v jeho ceně jsou kromě celodenního pestrého programu pro celou rodinu a všech atrakcí pro děti zahrnuty i tři piva zdarma, případně tři limonády zdarma.

Vedle Královského Stříbření Kutné Hory jsou kutnohorské Pivovarské slavnosti další významnou tradiční kulturní událostí na Kutnohorsku.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání