úvod
homepage

Jedenáctá Husa se potrefila vytisknout článek

Přidáno: 23. srpna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,64 hodnotících Hodnotících: 20 počet zobrazení Zobrazeno: 5661x

V centru jihočeského pivovarnictví, v Českých Budějovicích, byla v nedávné době otevřená nová restaurace řetězce Pivovarů Staropramen. Zatím poslední jedenáctá Potrefená Husa je i tou největší.

Budějovická Potrefená husa, která se nachází v České ulici v centru města, je zatím největší otevřenou restaurací tohoto typu. Jan Boroš, Ředitel rozvoje značkových hospod společnosti Pivovary Staropramen k tomu říká:„Potrefená husa v Českých Budějovicích je výjimečná svou velikostí. Má kapacitu 160 míst, což je přibližně o třetinu více, než je obvyklá kapacita v dosud otevřených Potrefených husách. Součástí restaurace je také rozlehlá zahrádka, která nabízí dalších 100 míst“.
 Budějovická Potrefená husa, jedenáctá v řadě, má kapacitu 160 míst.
Budějovická Potrefená husa, jedenáctá v řadě, má kapacitu 160 míst.

Prostor Potrefené husy je již tradičně rozdělen na dvě části – hlavní bar a hospodu. Zvláštností restaurace je velká terasa, která je vhodná pro soukromé akce a je z ní pěkný výhled na řeku. Za povšimnutí stojí také unikátní výčepní stojany s prosvětlenou hlavou a netradiční konstrukce baru v návaznosti na pracovní a obslužnou plochu.

 Hlavní bar a unikátní výčepní stojany s prosvětlenou hlavou
Hlavní bar a unikátní výčepní stojany s prosvětlenou hlavou

I v této Potrefené huse je kladen velký důraz na podávání kvalitně ošetřených piv z portfolia společnosti Pivovary Staropramen. Nabídka točených piv zahrnuje značku Staropramen – Ležák, Granát, Světlý, Černý, dále pivní speciály Velvet a Kelt. Z belgických značek je na čepu Stella Artois a Hoegaarden White, v lahvích jsou k dostání Leffe, Hoegaarden Forbidden Fruit, Belle-Vue Kriek a také nové pivo OSTO6. Vedle rozsáhlé nabídky pivních značek přináší Potrefená husa svým hostům také kvalitní gastronomické služby, příjemné prostředí a přívětivou obsluhu, která ke konkrétním jídlům doporučí i vhodné pivo.

Kdo ví, možná se jednou nebude pivo v Budějovicích spojovat s Masnými krámy, ale s Husou. Stačí, aby se ještě pár let táhly spory o vyřešení majetkových poměrů, a kdysi vyhlášené centrum pivařů upadne úplně v zapomnění.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání