úvod
homepage

Pivní servis Litoměřice vytisknout článek

Přidáno: 22. června 2004  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,52 hodnotících Hodnotících: 62 počet zobrazení Zobrazeno: 7054x

Minulý týden se na našich stránkách Petr Novotný pochvalně zmiňoval o Pivním servisu v Litoměřicích. Jeho nadšení je pochopitelné. Majiteli Stanislavu Dusíkovi se totiž podařilo vybudovat obchod, který potěší snad každého ctitele zajímavých českých piv.

Litoměřice mívaly pro znalé pivaře své kouzlo. O jeho značnou část však přišly spolu s koncem místního pivovaru. Alespoň nějakou satisfakcí pro milovníky piva z Litoměřicka může být nedávné otevření Pivního servisu. Litoměřické pivo jim v něm sice nikdo nenabídne, mohou si však vybrat z mnoha jiných chutných piv. Pivní servis je totiž prodejna specializovaná na piva převážně z menších pivovarů.

 Pivní servis najdete v historické části Litoměřic.
Pivní servis najdete v historické části Litoměřic.

V Pivním servisu koupíte piva pouze regionálních výrobců, „velké značky“ (až na Budvar) v prodejně nenajdete. Názor majitele prodejny na nejprodávanější piva našeho trhu je poměrně radikální a to se projevuje i v nabízeném sortimentu. Na www stránce Pivního servisu v části „proč nemáme...“ uvádí, co mu na některých značkách vadí a z jakého důvodu je tudíž prodejem nepodporuje. Navíc, proč nabízet ve specializované prodejně něco, co dostanete v každém supermarketu?

 Pohled do prodejny.
Pohled do prodejny.

Stěny prodejny jsou lemovány regály plnými lahvového piva. Na tu spoustu pestrých etiket je skutečně pěkný pohled. Počítejte s tím, že se při výběru poněkud zdržíte. Zejména pokud nepřicházíte již s konkrétním přáním. Protože než si prohlédnete celou nabídku piv z 26 pivovarů (momentální stav), budou vás přepadat různé chutě. (Paku, nebo Lobkowicz? No tak patnáctku Rychtáře určitě! A vzít si k tomu ještě Rohozec? Jejda, tohohle nového Konrada jsem ještě neochutnal...) Z každého pivovaru je navíc k dispozici většina sortimentu. Nemá smysl jmenovat všechna piva, kompletní aktuální sortiment včetně cen najdete rovněž na výše zmiňované www adrese.


Pivní servis nenabízí jen lahvová piva. Důležitou součást jeho nabídky tvoří i prodej piva sudového. Neustále k dispozici je 10% Březňák a 12% Podkováň, objednávku jiných piv (včetně například kvasnicového svijanského ležáku) je třeba domluvit s určitým předstihem. A co by to bylo za servis bez patřičného technologického zázemí? K pořízenému sudu si zde můžete za mírnou cenu pronajmout výčepní zařízení (party pípu). K pronajmutí jsou dokonce i půllitry.

 Pokud máte víc času, dejte si nejdříve chlazené pivo a pak v klidu vybírejte.
Pokud máte víc času, dejte si nejdříve chlazené pivo a pak v klidu vybírejte.

V Litoměřicích jsme se tedy dočkali dalšího konkrétního výsledku jednoho jevu. Mám na mysli, alespoň dle mého názoru poslední dobou sílící ne snad hnutí, ale spíše názorový proud, vyzdvihující jedinečnost piv z lokálních pivovarů v konfrontaci s pivy velkovýrobců. Rád bych tímto Pivnímu servisu popřál, aby si co nejdříve našel dostatečný počet stálých zákazníků. A litoměřickým přeji, aby si našli cestu do Pivního servisu.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání