úvod
homepage

Slavnosti pivovaru Staropramen vytisknout článek

Přidáno: 16. června 2004  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 15 počet zobrazení Zobrazeno: 5130x

Tuto sobotu se konal pátý ročník Slavností pivovaru Staropramen. Nešlo o žádnou komorní akci, slavnosti našeho druhého největšího pivního producenta navštívilo 15 000 lidí.

Patnáct tisíc je opravdu úctyhodné číslo. Protože podobně vysoká návštěvnost se dala po loňských zkušenostech očekávat, rozhodli se organizátoři omezit celkový počet návštěvníků a zároveň nabídnout vstupenky i v předprodeji. Této možnosti nakonec využilo 10% návštěvníků. Vstupné bylo 150 Kč.

Pohled do areálu Slavností
Pohled do areálu Slavností

Nedávno jsem se zamýšlel nad výběrem vstupného na podobné akce. V tomto případě mi ale přijde regulace značného zájmu publika pomocí vstupného namístě. Navíc vzhledem k nabídce živé hudební produkce nebyla cena, alespoň pro milovníky daného žánru, nijak přemrštěná. Na programu byly totiž veličiny naší populární scény jako Divokej Bill, Ready Kirken, J.A.R. a Kryštof.


Pro zájemce byly k dispozici mimo jiné i atrakce road show Staropramen Chlapark. Přiznám se, že pro reklamní kampaň se „správnými chlapy“ nejspíš nepředstavuji tu správnou cílovou skupinu, takže jsem Chlapark vynechal. Raději jsem se šel podívat na místa, kde se Staropramen vaří. Byla dokonce přístupná i spilka (nádrže, kolem nichž bezprostředně vedla exkurse, byly prázdné), která mě překvapila svou velikostí. O to víc, když jsem se dověděl, že v areálu zdaleka není jediná. Někde se ale ta obrovská kvanta Staropramene uvařit musí...

Pohled na spilku.
Pohled na spilku.

Pivo teklo ze 140 kohoutů. K ochutnání byly všechny druhy Staropramene. Z nich nejzajímavější byl kvasnicový světlý ležák. Na něm jsem si opravdu pochutnal. Protože je Staropramen součástí nadnárodního gigantu Interbrew, bylo možno ochutnat i některé belgické pivní speciality. Za vyzkoušení určitě stojí Belle-vue kriek a svrchně kvašené Leffe, jak světlé, tak tmavé. Tohle vše, včetně „Kvasničáku“, lze v točené podobě ochutnat i když zrovna neprobíhají Slavností pivovaru, a to v restauraci přímo ve smíchovském pivovaru.

„Snažili jsme se, aby byl pro návštěvníky Slavností zajištěn větší komfort a vyšší úroveň kvality služeb, a to se nám povedlo. Dokonce i nevyzpytatelné počasí nám přálo,“ říká Simona Krautová, manažerka komunikace společnosti Pivovary Staropramen. S první částí vyjádření souhlasím. A je pravda, že počasí mohlo být i mnohem horší.

Článek byl napsán s použitím tiskové zprávy.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání