úvod
homepage

Miss zlatého moku zvolena v Žatci vytisknout článek

Přidáno: 9. června 2004  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,57 hodnotících Hodnotících: 14 počet zobrazení Zobrazeno: 6541x

Zdá se, že podivný zvyk volit všelijaké miss už dorazil i mezi pivovarníky. Pokud však podobná akce pomůže propagaci dobrého piva, není namístě se nad ní ošklíbat.

Volba „Miss zlatého moku“ proběhla tuto sobotu v Žatci. Stalo se tak při příležitosti výročí tisíce let města Žatce. Akci připravilo Sdružení rodáků a přátel města Žatce, spolu s Chmelařským institutem v Žatci a Deníky Bohemia. Galavečer s hlavní soutěží se konal v Městském divadle, záštitu převzal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Sedm finalistek zastupovalo sedm českých pivovarů, které vaří pivo z žateckého chmele. Podotýkáme, že se jednalo o světovou raritu.

Rodinný pivovar Bernard reprezentovala Romana Davidová (Humpolec), Březňák Kateřina Hošicová (Liberec), Pivovar Černá Hora Linda Štaubertová (Žatec), Krušovice Martina Štorchová (Litoměřice), Louny reprezentovala Markéta Macková (Teplice), Zlatopramen Michaela Harkabusová (Teplice) a Žatecký pivovar Nella Vlková (Litvínov).

Všechny dívky navštívily své pivovary, aby se seznámily s prostředím pivovaru a připravily se na jednotlivé soutěžní disciplíny, ve kterých měly vtipnou prezentací představit svůj pivovar. Dále měly za úkol předvést čepování a nabídku piva - hodnotila se technika čepování, rutina, správnost míry a pěny, šarm při nabídce. Pak následovala volná disciplina a konečně promenáda v plavkách.


Soutěž hodnotila odborná porota zástupců pivovarnického a politického života. Jmenujme Doc. Ing. Jaroslava Čepičku, CSc., výkonného ředitele Českého svazu pivovarů a sladoven, Mgr. Václava Pícla, I. náměstka ministryně školství, Ing. Jaroslava Palase, ministra zemědělství, Ing. Jiřího Šulce, hejtmana Ústeckého kraje, Ing. Jiřího Farkotu, starostu Žatce, Ing. Jiřího Kořena, ředitele Chmelařského institutu v Žatci, Mgr. Petra Šimáčka, předsedu Sdružení rodáků a přátel města Žatce a Mgr. Libora Želinského, šéfredaktora Deníku Lučan.

Vítězky soutěže. Zleva reprezentantka Žateckého pivovaru, Loun a Krušovic.
Vítězky soutěže. Zleva reprezentantka Žateckého pivovaru, Loun a Krušovic.

Historicky první Miss zlatého moku se stala Markéta Macková z Teplic v Čechách (21 let, výška 180, míry 90,67,93) zastupující Drinks Union, pivovar Louny. Získala řadu hodnotných cen, včetně zájezdu do Španělska od pořádajícího Sdružení rodáků a přátel města Žatce a cestovní kanceláře Jarotour.

První vícemiss se stala Nella Vlková z Litvínova (20 let, výška 173, 94, 64, 84) zastupující Žatecký pivovar.

Druhou vícemiss je Martina Štorchová z Litoměřic (20 let, výška 170, míry 94, 71, 90) z Královského pivovaru v Krušovicích.

Dívky budou s pivovary 1 rok spolupracovat

Článek byl zpracován na podkladě tiskových zpráv.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání