úvod
homepage

Přijďte se pobavit s Kozlem vytisknout článek

Přidáno: 2. června 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,37 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 3981x

Pro ty, kteří by to měli tuto sobotu z Prahy do Žatce na volbu Miss zlatavého moku daleko, máme dobrou zprávu. Velkopopovický pivovar nabízí pivumilné veřejnosti spoustu dobré hudby a zábavy v rámci 12. ročníku tradičního Dne Kozla.

V pořadí již 12. ročník tradičního Dne Kozla proběhne v sobotu 5. června 2004 v pivovaru Velké Popovice a v jeho okolí. Bohatý program je připraven na dvou scénách. Ve velké silácké show předvede své umění divákům několikanásobný mistr světa v tahání a zvedání obřích břemen René Golem Richter. Nebude samozřejmě chybět ani pestrá hudební nabídka v tradičním "kozlovském" stylu folk a country. Zájemci také budou moci nahlédnout pod pokličku výroby oblíbeného moku za symbolickou cenu exkurzí, 20 Kč.

Zábava však začíná už na pražském Hlavním nádraží, odkud hosty přímo do velkopopovického pivovaru přiveze historický vlak. Vyjíždí z pražského Hlavního nádraží v 8 hodin ráno, další spoje budou jezdit ze Strančic, zhruba po hodině. Kromě velké silácké show, kterou bude uvádět Bára Štěpánová, se z bohatého programu můžete těšit na přátelské fotbalové utkání týmů pivovarů Velkých Popovic a Plzně nebo se zúčastnit kuželkářské soutěže. Na dvou hudebních scénách vám mezi jinými zahrají Pavel Bobek, Honza Vyčítal a Greenhorns, Semtex, Koňaboj, Jumping Drums.

Ve velké silácké show  předvede své umění divákům několikanásobný mistr světa v tahání a zvedání obřích břemen René Golem Richter.
Ve velké silácké show předvede své umění divákům několikanásobný mistr světa v tahání a zvedání obřích břemen René Golem Richter.

Exkurze pivovarem vás mimo jiné zavede do ležáckých sklepů a představí vám místního živého maskota, kozlíka Oldu. Během prohlídky se také seznámíte s bohatou historií tohoto tradičního českého pivovaru, který tento rok slaví své jubilejní 130. výročí. Letošní Den Kozla je o to významnější, že je první akcí v sérii připravovaných oslav tohoto významného jubilea.

Více informací o 12. Dni Kozla, jeho kompletní program a jízdní řády Kozlího parního vlaku jsou k dispozici na www.kozel.cz.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 04.06.2004 16:35 Komentovat
Kozlík? Olda04.06.2004 16:35
Honzo Olda není kozlík, ale kozel jako hrom! Vypije 20 piv a ani to s ním nehne panečku....to...
bus Jiří Kaňa03.06.2004 11:10
Já jsem koukal do IDOSu, poslední spoj ze Strančic je kolem tři čtvrtě na jedenáct. A...
autobus pavel houser03.06.2004 09:57
no, kdyz jsem byl v popovicich naposled, tak bohuzel posledni autobus do strancic odjizdel v...
vlak Jiří Kaňa03.06.2004 08:02
Koleje tam jsou, vlečka ze Strančic až do pivovaru. Navíc Strančice a Velké Popovice...
vlak pavel houser02.06.2004 16:55
jak vlak pojede primo do popovickeho pivovaru? copak tam jsou koleje? to je mimochodem vec, ktera...
Vyhledávání