úvod
homepage

Radegast Birell je neprodávanějším nealkoholickým pivem vytisknout článek

Přidáno: 29. dubna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,68 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 3808x

Druhý největší český pivovar, nošovický Radegast, vyrobil v uplynulém roce 2 234 tis. hektolitrů piva. Zaznamenal tak nárůst o 3,6 %. Z portfolia variant značky Radegast dosáhlo největšího růstu prodeje - o 19 % - nealkoholické pivo Birell.

Investice do pivovaru v uplynulém roce představovaly částku 52 mil. Kč a směřovaly zejména do špičkové modernizace výrobního zařízení. "Připravované investice jsou opět orientovány na technologie aplikující nejnovější poznatky vědy a výzkumu do praxe. Budou to investice do varny a modernizace výroby páry. Rozsah investic je předpokládán v úrovni minimálně 76 mil. Kč," přiblížil rozvojové záměry nastávajícího fiskálního roku manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák. Nejvýznamnějšími investicemi toho loňského bylo aktivní chlazení pro klíčení sladu, modernizace máčírny, modernizace sladinového filtru na varně a modernizace systému řízení varny.

Radegast Birell je v současnosti s výstavem téměř 133 000 hektolitrů nejprodávanějším nealkoholickým pivem v ČR. Jeho podíl v maloobchodní síti překročil v loňském roce 50 procent všech nealkoholických piv v ČR. Z celkového ročního výstavu Birellu směřuje přes 30 tis. hl na export - především na Slovensko. Manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák k tomu dodává:"Soustředíme se na větší prosazení nealkoholického piva Birell u nás i v zahraničí, což je v souladu se změnami spotřebitelského chování konzumentů, životním stylem a zpřísněním podmínek pro řízení dopravních prostředků. ".

Od roku 1999 je pivovar Radegast součástí největší pivovarské firmy v České republice společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. V Pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Je nejmladším a nejmodernějším pivovarem v České republice. Ročně produkuje přes 2 mil hl. piva při cca 300 zaměstnancích. Vyrábí pivo typu "klasický český ležák" a je rovněž výrobcem kvalitního sladu ve vlastní pivovarské sladovně. Do variant značky Radegast patří Radegast Premium, Radegast Original a nealkoholické pivo Radegast Birell.

V roce 1995 získal Radegast jako první z oboru certifikát kvality ISO 9002, v roce 1996 Mezinárodní ocenění za kvalitu a v roce 1999 ekologický certifikát ISO 14001. V roce 2003 pivovar znovu obhájil certifikáty ISO 9001 a ISO 14001 po důkladném auditu firmy DNV. Řadou unikátních ekologických projektů přispívá pivovar Radegast ke zkrášlení okolí - chráněné krajinné oblasti Beskydy.

Jako obvykle, pár otázek na závěr: pijete nealko piva? Máte svého favorita? Dali byste si před řízením auta sklenku nealko piva?

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 23.06.2004 15:58 Komentovat
Kalorie? Markéta Vránová23.06.2004 15:58
Marně se pídím po kalorické hodnotě nealko piva. Celý svůj dosavadní život naprosto...
Nealko beer Kalaš06.05.2004 16:22
Hodně lidem nealkoholické pivo nechutná, ale nevim teda proč. Na točené sice lahváč bez...
Vyhledávání