úvod
homepage

Budvar je cool vytisknout článek

Přidáno: 23. dubna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,17 hodnotících Hodnotících: 12 počet zobrazení Zobrazeno: 2818x

Jednička mezi importovanými českými pivy ve Velké Británii – značka Budweiser Budvar získala titul „Cool Brand Leader“.



Značce Budweiser Budvar se podařilo dostat mezi „TOP 50“ britských značek. O tzv. „Cool Brand Leaders“ rozhoduje britská organizace nezávislých odborníků v oblasti řízení a image značky Superbrands. Podle slov organizátorů ankety může titul získat pouze výjimečná značka, vyhledávaná a ceněná mezi těmi , kteří udávají životní styl. Jednoduše značka, která má šarm a odráží výjimečný vkus a styl svých konzumentů.

„Nikdy jsme nepochybovali o tom, že Budweiser Budvar je skvělá značka, ale velice nás potěšilo, že tento názor vyjádřili i odborníci,“ sdělil marketingový manažer Budweiser Budvar UK, Luke Wade a dodal: „ zaslechl jsem, že okolo 7 000 značek touží získat toto ocenění a dostat se tak do pomyslného „marketingového Parthenonu“. V oblasti piva se to zatím podařilo pouze třem značkám včetně té naší“.

Organizace nezávislých odborníků v oblasti řízení a image značky Superbrands působí kromě Velké Británie v dalších 24 zemích po celém světě. Jejím cílem je propagovat tuto oblast a upozornit na výjimečné značky.

Pivovar Budějovický Budvar má zaregistrováno na 380 ochranných známek ve více než 100 zemích světa. V současné době brání své obchodní pozice a práva k ochranným známkám před soudními útoky společnosti Anheuser-Busch ve více než 40 soudních sporech a dalších více než 70 správních řízení před patentovými úřady. Kromě Japonska zaznamenal Budějovický Budvar v poslední době vítězství ve známkoprávních sporech například ve Švýcarsku, Velké Británii, Austrálii, na Novém Zélandu, Japonsku, Jižní Koreji, Tádžikistánu, Taiwanu, Řecku, Portugalsku či Dánsku, Švédsku a Finsku.

Na závěr si neodpustím obvyklou otázku. Myslíte si, že některý z ministrů naší vlády letos opět navrhne prodej Budvaru? Pokud se tak stane, domníváte se, že by bylo lepší Budvar neprodávat, nebo ho raději rovnou prodat kolosu Anheuser-Bush, aby se získalo co nejvíce peněz pro churavějící státní pokladnu?

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 30.04.2004 10:19 Komentovat
NE!!!!! Petr Sitař30.04.2004 10:19
Nikdy nebude nezbytně nutné Budvar prodávat!!! Ty to úvahy se rodí v hlavách jen díky...
Možná? Zbynek Holan27.04.2004 17:43
Pokud to bude nezbytné je možné ho prodat, ale určitě ne Budvařímu nepříteli...
Ze by to... Fred25.04.2004 20:43
...byl navrhl ministr Urban? Nejsem si ale jistej
Paměť národa Shmira23.04.2004 11:14
Vloni to byl myslím nápad skvělého poslance Uhelných skladů, pana Mareše. Národ...
Vyhledávání