úvod
homepage

Jubilejní 600. certifikát kvality piva vytisknout článek

Přidáno: 16. dubna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,26 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 5442x

Tankovny, tlačné plyny, speciální výčepní kohout Nostalgie, nový design výčepu, ale i certifikát jakosti – to vše přispívá k lepšímu vychutnání si točeného Prazdroje ve vaší oblíbené hospůdce.

V dnešní době, kdy na každém rohu je hospoda, putyka, osvěžovna a kdo ví jaké místo, kde vám nabídnou točené pivo, je opravdu těžké si vybrat to pravé. Proto mnohé, zejména ty větší pivovary, udělují certifikáty kvality, aby host věděl, že se nemusí bát o své zdraví. Plzeňský Prazdroj minulý měsíc udělil již 600 sté takové osvědčení.

Plzeňský Prazdroj se věnuje problematice zvyšování kulturnosti pití piva opravdu zeširoka. Nejsou to jen ty zmíněné certifikáty jakosti - ty se dají považovat za vrchol ledovce péče o zákazníka. Mezi ty méně viditelné, ale svojí důležitostí nepostradatelné součásti komplexní strategie jsou náležitosti, o kterých jsme již na našem serveru psali, jako například nový design výčepu (ZDE), nové sklenice(ZDE), tankovny(ZDE), výběr tlačných plynů(ZDE) a spousta dalších věcí. Ale právě ten certifikát je glejt, který vystavený na dobře viditelném místě v provozovně dodá odvahy i tomu poslednímu váhavci.

Certifikát uděluje Oddělení technického servisu Plzeňského Prazdroje, které se zaměřuje na kvalitu piva čepovaného v pivnicích a restauracích. Součástí práce tohoto oddělení je pravidelná kontrola podmínek, za nichž zákazníci Plzeňského Prazdroje skladují a čepují pivo, ale také vzdělávání hostinských v oblasti péče o pivo a sanitace výčepních zařízení. Technický servis pokrývá svou činností celou Českou republiku, 80 pracovníků technického servisu operuje z 13 poboček (obchodních skladů).

Mezi nejdůležitější kritéria pro získání certifikátu patří především čistota výčepní techniky a sklenic, záleží ale také na etice čepování a správné teplotě piva. Všechny standardy pro certifikaci jsou pravidelně monitorovány a v případě jejich nedodržení hrozí restauraci její odebrání. Historicky první certifikát kvality Plzeňského Prazdroj drží legendární pivnice U Zlatého tygra.

 Zástupci Plzeňského Prazdroje, Josef Krýsl a Arnošt Effenberger, předávají za přítomnosti Romana Skamene jubilejní certifikát Jiřímu Bernáthovi, majiteli restaurace Karlův sklep.
Zástupci Plzeňského Prazdroje, Josef Krýsl a Arnošt Effenberger, předávají za přítomnosti Romana Skamene jubilejní certifikát Jiřímu Bernáthovi, majiteli restaurace Karlův sklep.

Restaurace Karlův sklep z Prahy – Karlova náměstí získala jubilejní, 600. certifikát pro restauraci čepující značky Pilsner Urquell nebo Gambrinus. „Oceňujeme, jaký pokrok při péči o pivo a dodržování všech pravidel správné obsluhy udělal personál pivnice Karlův sklep,“ řekl při předávání certifikátu Josef Krýsl, manažer technického servisu Plzeňského Prazdroje. „Karlův sklep se stává dalším místem, kde si můžete být jisti, že pivo, které pijete, je skutečně dobře ošetřeno,“ dodává Josef Krýsl.

Jen malé počty na závěr - číslo 600 se sice může zdát hrozivě vysoké, ale k celkovému počtu míst, kde vám natočí pivo z Plzně a které dosahuje 15 000, to není zase taková „darda“. Certifikát kvality si prostě drží punc výjimečnosti a získat ho znamená se pivu opravdu věnovat.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání