úvod
homepage

První dámský pivní klub vytisknout článek

Přidáno: 13. dubna 2004  •  Autor: Hana Černá - Šípková
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,22 hodnotících Hodnotících: 14 počet zobrazení Zobrazeno: 4317x

Veškeré dohady a zprávy o pivu z pradávných dob nasvědčují tomu, že pivo tehdy připravovaly ženy. Dnes jsou to opět ženy, které v rodinách zajišťují správnou výživu a sledují její nové trendy.

V poslední době se změnily názory odborníků hlavně na pití alkoholických nápojů, a to hlavně piva a vína. Dietologové a kardiologové uvádějí, že pivo je iontový nápoj s obsahem důležitých vitaminů a stopových prvků. V přiměřeném množství je zdraví prospěšný.

Naše zdraví totiž není pouze otázkou léčení, rehabilitace a celkové úrovně zdravotnických služeb. Závisí také na tom, jak o své zdraví průběžně pečujeme. Žijeme v době, kdy na nás emoce jako hněv, nenávist a strach zanechávají zřetelné stopy a způsobují nám nejen duševní, ale i tělesné problémy. Je proto třeba klást si otázku, co můžeme podniknout k jejich překonání? Co lze udělat, abychom byli odolnější vůči vlivům negativních emocí a stresu? Samozřejmě existují různé formy meditací, relaxace a nácviků pro zvládání vypjatých situací. Ovšem stejně důležitá je také životospráva člověka, jejíž podstatnou složkou je výživa.

Pro regeneraci, předcházení stresu, pro klid a pohodu těla potřebujeme zajistit správnou výživu buněk, optimální přísun živin a vitamínů. Někdo konzumuje potravinové doplňky, které jsou mnohdy finančně nákladné a ne vždy stoprocentně účinné, jiný dává přednost pivu. Je sice jedním z nejlevnějších alkoholických nápojů, ale při střídmém požívání je to unikátní živina, přinášející zdravotní prospěch a úlevu. Je přírodním prostředkem proti stresu a duševnímu přetížení. Pochopitelně není všespasitelné, nicméně: Jeho přiměřené pití má blahodárný účinek na lidský organismus. Také jeho obsah alkoholu je ve srovnání s jinými alkoholickými nápoji relativně nízký.

Jsou to opět ženy, které se rozhodly dát pivu takové místo, které mu po právu náleží. To je také jedním z hlavních důvodů, proč chtějí vstoupit do světa mužů, protože pivo pijí hlavně muži, a na změnách v přístupu k pití piva se aktivně podílet. V této souvislosti stojí za zmínku, že na začátku letošního roku vznikl i ve světě zcela ojedinělý klub, a to První dámský pivní klub. Jeho zakladatelky jsou většinou novinářky a lékařky, které se také rozhodly, že na rozdíl od většiny jeho konzumentů - mužů - budou propagovat pití monitorované a kultivované. Mají totiž pivo rády a proto chtějí změnit jeho image i image ženy, která ho pije. Vycházejí z toho, že pivo je zdravý, lahodný a chutný nápoj.

V současné době se vyřizuje registrace klubu a příjem nových členek je zastaven.

Autorky článku: Jana Herodková, Hana Černá - Šípková

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání