úvod
homepage

Radko, díky vytisknout článek

Přidáno: 12. března 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 17 počet zobrazení Zobrazeno: 4061x

Laskavý čtenář promine, ale dnešního dne článek v podobě, tak jak jste zvyklí, nevyjde.



Dlouho, opravdu dlouho jsem přemítal, jestli mám to, co teď právě čtete, vůbec napsat. Naspat něco o někom, koho jste neznali, ale bez koho by se možná tento projekt těžko vyvíjel, je zrádné. Ale vzhledem k tomu, že mě místo myšlenek na zvýšené výstavy piva, vyšší kvalitu obsluhy, degustace speciálů, nové marketingové rádoby vtipné písničkové reklamy pivovarnických gigantů, přebírání hospod většími a "úspěšnějšími" rivaly, redakční plány, tiskové zprávy, prostě náměty na články, se mi teď hlavou honí vzpomínky.

Tento projekt o pivu poprvé spatřil světlo světa před více jak dvěma roky. Byl a stále je to téměř záležitost "one-man show". Jsem rád, že se okruh čtenářů pomalu, ale jistě rozrůstá. Je mi také potěšením, že se najde stále více lidí, kteří najdou odvahu a zveřejní své názory, dojmy, postřehy, prostě vše, co je nějakým způsobem dostalo, formou článku. Od samého začátku u toho byla i Radka.

Během těchto dvou let jsme pro vás silou společnou za maximálního úsilí všech zúčastněných, kteří mají rádi pivo, těch, kteří nepovažují pivo jen za "chlazenou desítku v lednici", těch kteří jen slepě neposlouchají reklamu, která vede jejich ruku při koupi oblíbeného moku, jsme pro vás připravili ze všech specializovaných pivních webů nejvíc soutěží, článků o pivu (nejen převařování tiskových zpráv), degustačních postřehů, poznali jste nejvíc hospod pro znalce, zákulisí malých pivovarů, nakoukli do světového pivovarnictví. Poodhalili jsme pro vás báječný svět piva, kteří hýří barvami, chutěmi, které byste i ve vínu těžko hledali, který stojí za objevovaní. Od samého začátku u toho byla i Radka.

Bohužel už není. Na konci listopadu jí přemohla zdravotní indispozice, která jí upoutala na lůžko a která jí neumožňovala vnímat okolní svět. Najednou obyčejné odesílání výher vylosovaným výhercům je problém, vyexpedování zboží ze shopíku trvá věčnost, přeposílání fazolí za vaše fotky do rubriky "Od čtenářů" je na "vedlejší koleji". Omlouvám se všem, kteří stále na něco čekají. A kteří nejspíš do loňského listopadu byli udiveni rychlostí, jak vše a bezchybně fungovalo.

Je ironií osudu, že člověk, který tomuto projektu tolik věnoval, už neměl šanci vidět první setkání redakce s čtenáři, které se uskutečnilo vloni před Vánoci při ochutnávce silných piv. A neviděla ani ty následující. Je ironií osudu, že se nedočkala prvních opravdových úspěchů tohoto projektu - pozvání do radií, ČT 1 poledních zpráv, první placené reportážní cesty po zahraničních pivovarech, přípravy první specializované publikace o pivu.

Radka se už z toho nikdy radovat nebude. Zemřela v neděli po náhlém zhoršení již tak komplikovaného zdravotního stavu. V srpnu by jí bylo třicet let. Kromě vzpomínek na věčně usměvavou holku nám pro čtenáře zůstaly články o pivu a jídle.(ZDE)

Radko, díky.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 25.03.2004 21:01 Komentovat
... Radka25.03.2004 21:01
Honzo, je od tebe pěkné, že si tento článek napsal. Je to fér, když se vzpomene na Radku,...
Honzo, díky... Lenka-PePé15.03.2004 13:36
Tvoje volba byla správná, takoví lidé si určitě zaslouží, aby se o nich vědělo, je...
... pepa15.03.2004 11:46
na tohle se da tezko neco napsat.... aleaspontohle
... Jirka12.03.2004 10:53
Těžko nějak komentovat... Honzo, není třeba pochybovat, je rozhodně dobře, žes to takhle...
Vyhledávání