úvod
homepage

Král výčepních zahájil další ročník vytisknout článek

Přidáno: 28. ledna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,25 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 3275x

Uvařit pivo je jedna věc. Správně ho natočit je druhá. Že tento druhý krok není úplná legrace se mohli přesvědčit účastníci prvního předkola soutěže Král výčepních.

V Králi výčepních se soutěží ve správném načepování "pěkného piva" podle daných kritérií, jako je správná míra, výška pěny a také celkový vizuální dojem natočeného piva. Výčepní musí natočit svou třetinku a půllitr v určitém časovém limitu. Cílem je zvyšování kvality a umění čepování piva, protože "pivovar sice pivo vaří, ale výčepní ho dělá". Soutěž je součástí projektu České pivo a koná se pod odbornou garancí Českého svazu pivovarů a sladoven a dalších dvou odborných garantů, kterými jsou a.s.STAROBRNO a a.s.Plzeňský Prazdroj.

Dne 21.ledna proběhlo ve starobrněnské Pivovarské restauraci první letošní regionální předkolo celostátní prestižní soutěže "Král výčepních České republiky - PIVEX 2004", jehož garantem byla a.s.STAROBRNO. Při středeční soutěži v pivovarské restauraci na Mendlově náměstí se jím stal Petr Macko z Pohostinství u Schildů v Oslavanech, který o pouhý bod porazil Zdeňka Nešpůrka z Restaurace u Gottwaldů, kterou najdete v obci Dolní Kounice. Třetí místo získal Martin Šefelín z Plzeňské restaurace v Třebíči se ztrátou dalších dvou bodů.


Oblastní kola budou probíhat v Plzni dne 17.2.2004 a v Brně - Pivovarské restauraci - dne 19.2.2004. Finále se koná v pondělí 1.3.2004 v brněnském Interhotelu Voroněž, kde také proběhne slavnostní korunovace českého Krále výčepních pro tento rok a to při Kontaktním galavečeru pivovarníků a sladovníků. Součástí večera bude také slavnostní vyhlášení výsledků degustační soutěže piv o titul ZLATÝ POHÁR PIVEX - PIVO 2004.

A protože kritizovat v médiích je tak snadné, připravili organizátoři soutěže Král výčepních novinářům a mediálním pracovníkům možnost utkat se mezi sebou v natočení tzv. "pěkného mediálního piva". Nejlepší získá titul Výčepní šotek ČR 2004. Kvalifikační kola probíhají ve Frýdku Místku (22.1.), Českých Budějovicích (27.1.), Krušovicích (29.1.), Ústí nad Labem (30.1.) a dále při Oblastních kolech v Brně a Plzni. Finále je ve stejný den jako finále Krále výčepních.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání