úvod
homepage

Lednové setkání Spolku znalců piva vytisknout článek

Přidáno: 26. ledna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,17 hodnotících Hodnotících: 12 počet zobrazení Zobrazeno: 4170x

Největší nabídka černých piv v Praze, od desítek až po speciály, dobrá nálada a družná diskuse. Setkání znalců piva jak má být.

Minule jsem si musel sypat popel na hlavu za vážné nedostatky, které se během prvního setkání čtenářů našeho serveru a příznivců dobrého piva vyskytly. Největší kritika se snesla na teplotu podávaného piva a na pivní sklo, v kterém se pivo nabízelo. Musím sebekriticky přiznat, že výtky byly oprávněné a ještě jednou se za ně omlouvám.


Družná zábava

Podle rčení „poučit se z vlastních chyb“, snažili jsme se i my. Díky porozumění majitelů restauračního pivovaru Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze jsme mohli pivo zavést o několik dní dříve a nechat ho chladit v jejich pivovárku. Sice jsme tím dost překáželi provozu, ale výsledný efekt byl, alespoň podle reakcí příchozích, velmi uspokojující. Piva nám vydržela celý večer při správné teplotě.

Náš dík patří také firmě Sahm (web zde), jejíž logo najdete na většině pivních sklenic, co jich v českých restauracích, pubech a klubech najdete. Díky pochopení a přístupu managementu této firmy jsme byli zásobeni dostatečným množstvím degustačních sklenic, takže se neopakovala situace z minula, kdy zájemci o chmelový mok museli použít sklenice s logem nadnárodního giganta v oblasti nealko nápojů.

Naše poděkování patří i pivovarům, bez kterých by se naše setkání vlastně ani nemohla uskutečnit. Je to milé zjištění vědět, že i v dnešní době reklamně – marketingových –PR bojů o zákazníka se najdou pivovary, ať už malé, větší nebo i ty velké, které podpoří setkání pivních příznivců v takové podobě, jako je ta naše. Tedy nemasové setkání lidí, kteří mají navíc možnost konfrontovat jejich piva s konkurenčními produkty ze stejné kategorie.


Výčepní pult s nabídkou piv

Proto bych zde rád poděkoval následujícím pivovarům:

Starobrno – Brno
Primátor – Náchod
Pivovary Staropramen - Praha
Ferdinand – Benešov u Prahy
Ježek – Jihlava
Rebel – Havlíčkův Brod
Bernard – Humpolec
Klášter – Klášter Hradiště nad Jizerou
Svijany – Svijany
Pernštejn – Pardubice
Nymburk – Nymburk
Janáček – Uherský Brod
Vyškov – Vyškov
Černá Hora – Černá Hora
Hols – Vratislavice
Královský pivovar Krušovice – Krušovice
Velkopopovický Kozel – Velké Popovice


Info tabule s etiketama pivovarů podle stupňovitosti.

Další setkání čtenářů našeho webu a příznivců dobrého piva plánujeme na NEDĚLI 15. února. Asi správně tušíte, že je to hned po sobotním Valentýnovi, tudíž k ochutnání budou pivní speciály, zejména pak piva ochucená. Začátek akce jsme posunuli na čtvrtou hodinu odpolední, abychom umožnili účast i blízko mimopražským čtenářům. Místo konání zůstává stejné, tedy Pivovarský Dům v Ječné ulici.

A na jaké piva se už můžete těšit?

Pivovarský Dům banánové-pšeničné pivo
Pivovarský Dům višňový světlý ležák
Janáček Beerberry
Černá Hora Black Hill
Černá Hora Kvasar světlý ležák s medem
Benešov Sedm kulí
Modrá hvězda polotmavý višňový ležák, Dobřany u Plzně
Krkonošský medvěd - Pivo s příchutí třešní, Vrchlabí
Duchesse de Bourgogne Belgie, pivo svrchního kvašení, kategorie Brown ale
Augustijn Belgie, svrchní kvašení, kategorie Abbey
Velvet
Belle-Vue Belgie, kategorie lambic kriek
Murphy Red irish


Cestu na naše setkání si našly i příslušnice něžného pohlaví. Bohužel byly v drtivé menšině. Snad to na Valentýna změní:).

Jak je z nabídky vidět, piva jsou to vesměs zástupci kategorie ochucených speciálů, což sice nemusí mnohým chuťově vyhovovat, ale na druhou stranu, kdy jindy zkusit poprvé takováto piva, než při příležitosti svátku zamilovaných?

Pokud by vás napadlo ještě nějaké pivo, které by se hodilo svojí chutí k zařazení do nabídky, dejte nám vědět. Každý názor našich čtenářů je pro nás důležitý a odpovídáme na všechny podněty a emaily.

Na další setkání s vámi se těší redakce.

redakce@svetpiva.cz

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání