úvod
homepage

U českého lva můžete dnes ochutnat 3 značky piva. vytisknout článek

Přidáno: 15. ledna 2004  •  Autor: Regent
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,75 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 5400x

Pokud v 8:00 vyrazíte z Prahy na kole směrem Jihočeský kraj (přes Popovice, Čerčany a Louňovice p. Bl.), cca v 12:56 na hodinku ztuhnete na oběd v příjemné hospůdce U Šplíchalů v Postupicích, můžete okolo 15:50 sedět v restauraci U českého lva v Mladé Vož

1.6.2001, kdy jsme uvedenou trasu projížděli, jsme měli v nohách 89 km, žízeň a dalších 51 km před sebou. Tenkrát u Lva měli na čepu Budvar a desítka nám přišla vhod. Ovšem návštěva to nebyla první. 4.8.1996, kdy jsme zdolávali podobnou trasu ale zpět do Prahy, měli na čepu Samson a asi nám také chutnal. Třetí návštěva byla vyprovokována informací, že U lva opět změnili nabídku piva. Dnes zde čepují desítku Gambrinus, desítku Staropramen a dvanáctku Bohemia Regent.

Pokud bych měl značky hodnotit podle investic, jednoznačně vyhrál třeboňský pivovar. Pivní štít, slunečníky na zahrádce, cca 5 tabulí, 1 samolepka nalepená přes původní logo Budvaru (že by malá odplata za „ukradení“ pražské restaurace Franze Kafky), samostatná pípa, sklo, ubrusy a tácky. Druhý byl Staropramen a překvapivě poslední Gambrinus, kdy jsem si kromě pivního štítu další investic nevšiml.

Ale k samotné restauraci. K Lvovi se dostanete průjezdem. Zde se v létě můžete rozhodnout, zda-li navštívíte zahrádku nebo lokál. Rozhodnutí může uspíšit kapacita zahrádky umístěné na menším dvorku. Pokud restauraci navštívíte v zimě, není co řešit. Po několika strmějších schodech se dostanete do jakési předsíňky. Zde zahnete vlevo a dostanete se do výčepu (vpravo je kuchyň). Pokud se stavíte jen na dvě piva a budete mít štěstí, můžete se zdržet u dvou stolů přímo zde. Ale předpokládám, že tato místa ve večerních hodinách většinou obsazují štamgasti. Dále se dostanete do většího lokálu s oddělenou částí nejspíš pro nekuřáky. Stoly zde byly bez popelníků. Přepážka, kterou jsou obě části lokálu rozděleny, svůj účel ovšem moc neplnila. Prostředí U lva působilo mírně hospodsky. Největší podíl na tom měl středně zakouřený lokál, vybavený pevnými stoly a židlemi. Jako nekuřák, jsem logicky zvolil oddělenou část bez popelníků. On také v poledne volnější stůl jinde nebyl. Na rozdíl od lokálu zde byly oddělené boxy. Při čekání na oběd jsem si nemohl nepovšimnout neobvyklé výzdoby. Kromě běžně užívaných umělých květin ji tvořily pro laika celkem ucházející fotografie aktů.


V létě může být zahrádka příjemná

Obsluhující personál tvořili výčepní a minimálně dvě řádně oblečené servírky. Počet servírek se zjišťoval těžko, neboť v době polední špičky se pohybovaly okolo hostů rychlostí blesku. Nabídka teplých jídel byla u Lva bohatá. Denní nabídka hotových a minutkových jídel obsahovala převážně jídla české kuchyně. Stálá nabídka jídel na objednávku obsahovala i jídla mezinárodní kuchyně. Autor jídelního lísku si vyhrál nejen se skladbou jídel, ale i s názvy částí jídel, které někdy působily až tajuplně. Jako u Točíka jsem sáhnul po české klasice. Výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem. Věřím, že milovníkům řádně vypečených výpečků by výpečky od Lva moc nejely. Ovšem naproti tomu bylo maso šťavnatější, neplavalo v čistém omastku a kousky s kůží byly příjemně houževnaté, což zase já dokážu ocenit. Jediné co se dalo masu vytknout, byl na můj vkus větší obsah soli. Spolu s knedlíky a zelím jídlo dosáhlo mírně nadprůměrné úrovně. A jelikož se tak zdravé české jídlo sluší zapít také českým pivem, můžu říci, že dvanáctka Regent je zde slušně ošetřená a bez závad. Nabídka nealkoholických nápojů obsahovala běžný drahý sortiment typu Coca-Cola. Milovníci vína by u Lva moc spokojeni nebyli. Našli by zde jen levná značková vína a stolní p…

Celkově bych restauraci U českého lva hodnotil jako restaurace střední úrovně zaměřenou na místní „milovníky“ piva, což snad potvrzuje nabídka značek 3 nezávislých pivovarů. A sympatické je, že se u Lva objevil i pivovar patřící výstavem mezi malé. Ale! Cca před rokem a půl jsem objevil v jednom článku názor jednoho obchodníka jedné pražské pivovarské společnosti. Hovořil v něm, že si více váží restaurací, které přesvědčoval k odběru „svého“ piva delší dobu. Pokud rychle zlanařím restauraci na naší značku piva, totéž se může podařit během krátké doby i jinému pivovaru. A tak se nabízí otázka. Jaké pivo se bude točit v restauraci U českého lva za rok?


Lva v novém kabátě nemůžete minout

U českého lva, Husovo nám. 99, Mladá Vožice, okr. Tábor. Tel: 381214057.
Zahrádka s 8 místy u dvou stolů a cca 8 místy na lavici bez stolu, výčep s cca 10 místy u 2 stolů, lokál s 32 místy a oddělená část s 20 místy u 5 stolů v boxech. Restaurace v poledne nabízela v denní nabídce 8 hotových jídel za 45,-, 49,- a 59,- a 20 minutkových jídel za 49,- a 59,-. Stálá nabídka obsahovala 17 předkrmů a 99 jídel na objednávku od 25,- do 118,-.

Pivo:
Točený Gambrinus 10° světlé za 14,-
Točený Staropramen 10° světlé za 14,-
Točený Bohemia Regent 12° světlé za 14,-
Lahvové nealkoholické pivo za 17,-

Další alkoholické nápoje:
10 druhů míchaných nápojů od 36,- do 48,-
Tvrdý alkohol od 15,- do 63,-

Otevřeno:
Po - st 8:30 - 22:00; čt 8:30 - 24:00; pá 8:30 - 01:00; so 11:00 - 01:00; ne 11:00 - 22:00.
Údaje jsou z 18.12.2003.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání