úvod
homepage

Budvar zabodoval v Asii vytisknout článek

Přidáno: 9. ledna 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,33 hodnotících Hodnotících: 9 počet zobrazení Zobrazeno: 3231x

Úspěšně vstoupil Budvar do Nového roku, kdzž Vrchní soud v Soulu zamítl odvolání společnosti Anheuser-Busch. Budějovický Budvar může v Jižní Koreji užívat ochrannou známku Budějovický Budvar i obchodní firmu Budweiser Budvar N.C.

„Soulský Vrchní soud zdůvodnil své rozhodnutí tím, že naše právo na obchodní firmu Budweiser Budvar N.C. i ochrannou známku Budějovický Budvar nijak nezasahuje do práv společnosti Anheuser-Busch,“ sdělil ředitel Budějovického Budvaru, n. p. Jiří Boček a dodal: „Další rozvoj obchodních aktivit nyní můžeme opřít o právní jistotu garantovanou tímto rozsudkem“.

V roce 1996 podal Budějovický Budvar, n. p. přihlášku k Patentovému úřadu v Soulu k registraci ochranné známky Budějovický Budvar. V roce 1999 podal Anheuser-Busch u korejského Úřadu průmyslového vlastnictví návrh na výmaz ochranných známek Budějovický Budvar z důvodu jejich zaměnitelnosti s jeho registrovanými ochrannými známkami Budweiser a Bud. Tomuto návrhu však Úřad nevyhověl a v roce 2000 ochranné známky Budějovickému Budvaru, n. p. zaregistroval.

Společnost Anheuser-Busch proto podala odvolání k Patentovému soudu, který rozhodl v srpnu 2001, že obchodní známka Budějovický Budvar není zaměnitelná s ochrannými známkami společnosti Anheuser-Busch, čímž potvrdil rozhodnutí korejského Úřadu průmyslového vlastnictví v první i druhé instanci.

Anheuser-Busch podal v roce 2001 žalobu u civilního soudu na zákaz užívání těchto známek a na zákaz užívání mezinárodního obchodního jména Budweiser Budvar N.C. Opět neuspěl a proti tomuto rozhodnutí se odvolal právě k soulskému Vrchnímu soudu.

„Anheuser-Busch může proti rozsudku Vrchního soudu podat ještě dovolání k Nejvyššímu soudu. Dovolání může být podáno pouze z důvodu porušení ústavních práv, respektive podstatného porušení zákonných předpisů. Nepředpokládáme, že by se k tomuto řešení Anheuser-Busch uchýlil,“ sdělil dále ředitel Budějovického Budvaru, n. p. Jiří Boček.

Pro Budvar je to po úspěších v Japonsku, Tádžikistánu a Tchaj-wanu další plusový bod v boji s americkým gigantem na asijském trhu. Doufejme, že si brzy připíše další.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 09.01.2004 09:39 Komentovat
Dobrý začátek Jarka09.01.2004 09:39
Myslím si, že je to skvělý začátek k dobrým světovým vztahům. Pivo spojuje lidi:)
Vyhledávání