úvod
homepage

Ferda domů vytisknout článek

Přidáno: 15. května 2013  •  Autor: Weetek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 7259x

V benešovském pivovaru zajímavou službou svým zákazníkům parafrázovali známé přísloví do nové podoby: když nejde zákazník k pivu, musí pivo k zákazníkovi...

Současný raketový nárůst počtu restauračních pivovarů se stále ne a ne zastavit a  začíná pomalu měnit léta zaběhané zvyklosti na trhu. Dokonce už i ti největší velkovýrobci se přestali tvářit, že jich se tento trend netýká, a tak na jedné straně Plzeňský Prazdroj přestal prodávat svým potenciálním (mini)konkurentům kvasnice, na druhé straně nesměle experimentuje třeba s pšeničným pivem... Je ale zřejmé, že konkurenci minipivovarů pociťují i střední průmyslové pivovary, jejichž úloha v rozvíjení českého pivovarského dědictví je ústřední, pozice však současně nelehká. Nezbývá, než jít s dobou, nabízet zajímavé pivní speciály a hledat nové způsoby, jak své pivo nabídnout zákazníkům.

Jenže co dělat, pokud zákazník nedorazí do hospody ani do obchodu? V benešovském pivovaru Ferdinand na tuto otázku odpověděli takto: dovézt mu pivo domů! Unikátní služba Ferda domů nabízí po předchozí objednávce závoz benešovského piva na libovolnou pražskou adresu. Buď jednodruhovou basu libovolného piva z výrobního sortimentu (od výčepní desítky až po patnáctistupňový speciál d´Este, nealko pivo nevyjímaje) nebo basu namixovanou z piv různých či 7pack. A jelikož ctí svůj firemní slogan „Skutečné pivo“, všech pět piv s obsahem alkoholu lze také objednat v nefiltrované verzi v 1,5 litrové PET lahvi (minimální objednávka čtyři PETky). Závoz probíhá každou středu a co je úplně nejlepší, doprava je zcela zdarma!

Myšlenka rozvozu piva do domácností pochopitelně není zcela nová; v Anglii ve 30. letech dokonce několik pivovarů tímto způsobem prodávalo podstatnou část své produkce a přepravky s jejich pivem se objevovaly u dveří anglických domácností vedle obligátních lahví s mlékem. V našich podmínkách ale o podobné službě přímo od pivovaru nevím a coby Pražák plánuju tento bohulibý počin benešovských při nejbližší grilovačce s přáteli nebo rodinném posezení využít. Uznejte, že víc už toho pivovar pro své zákazníky asi opravdu udělat nemůže.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 17.05.2013 15:47 Komentovat
Ve Frankách běžná věc Mosquit17.05.2013 15:47
A v Bavorsku, tedy alespoň ve Frankách, tohle provozuje každý každý druhý vesnický...
Vyhledávání