úvod
homepage

Pivařské protestní shromáždění vytisknout článek

Přidáno: 15. srpna 2012  •  Autor: Vašíček
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4141x

Vážení přátelé piv, především těch doma uvařených, ale i ostatních, běžných, dovolte mi pozvat Vás na následující ojediněnlou AKCI : Pivařské protestní shromáždění.

Další letní protestní shromáždění (snad demonstrace) v Praze.

Ať jste stiženi např.rozmary počasí, zlobivými dětmi, prázdnou peněženkou, pomalu leptajícím amokem z neschopných hrabivých a ostudných tzv. politiků, obecnými nesnázemi apod., protože si vážíme Vašeho vzácného času, dovolujeme si Vám s předstihem oznámit, že se předběžně ve čtvrtek 16.8. od 15.45 bude konat (přesunuto, z důvodu "zákonné ochrany prostoru do 100m od Senátu, Parlamentu a Ústavního soudu") na chodník před adresou: Lazarská 7, Praha 1, před budovou Generálního finančního ředitelství Praha) "protestní shromáždění pivařů", či spíše malá DEMONSTRACE, pořádaná především proti dlouhodobě podivným, chaotickým a nekoncepčním daním v potravinářství, obzvláště v pivu a vínu, i těm, co se nově chystají (spotř. daň z tichých vín 2014), proti privatizaci Budvaru a dalšímu neřádu, který se nám zde v pivařské branži děje.

Organizujeme to jako spolek pivních fandů, bude tam i TV, novináři a snad bude to večer ve zprávách, přijďte nás podpořit. Není nám lhostejné, co pijeme a za kolik, ani to, že si doma nemůžeme uvařit více než 200L piva bez ohlášení a dalšího
papírování "financům". Třeba se k nám dolů odváží i sám pan Kalousek...

Asi na protest vylejeme před ministerstvem - jeho pobočkou i nějaký ten hektolitr piva do přilehlého kanálu (vaříme 8ku Potkan, 11ku Hyena a 13ku Kalous - Potkan přece patří do kanálu...!), snad se to nějak finančních úředníků v přízemí
ministerstva či jejich lakýrek konečně dotkne (imaginárními spojenými nádobami).

Šiřte tuto akci prosím dál, děkujeme. Obč.sdružení "Právo várečné", právě ve fázi registrace, akce je řádně nahlášena na úřadě P1. Více zde na mailu zbyv@post.cz, sledujte i FCB "Moravské pivo",

termín se přesunul na 16.8. - čtv, díky za pochopení. Jste-li tou dobou v Praze, není-li Vám jedno, co u nás dále bude s pivem, vínem atd. přijďte nás podpořit, díky!

Lidové tvořivosti - výroba transparentů (např. NE(NÍ) ČAS NA PIVNÍ NEČAS, KALOUS (R)AUS ?!, Kalousku ODStup !...či nadčasové hamletovské TO BE(ER) OR NOT BE, příp. HOMEBREWING IT´S NOT A CRIME !,...se meze nekladou), máte-li tedy chuť možnosti a čas si vyrobit nějaké transparenty apod., do toho, možná se budou hodit i jinde, vemte je s sebou!

Stejně tak můžete demonstrovat svou příslušnost k pivařům tím, že přijdete s plechovkou (stačí prázdnou), lahváčem (neotevřeným!), ale pozor na vyhlášku Městské policie, NE-KONZUMOVAT, nedávat žádné záminky, tím méně "eMPíkům" (jež už dávno měli být zrušeni, či lépe "TRANSFORMERS") - vše lze vyřešit šalamounsky, to, že držíte v ruce obal prázdný či zavřený, neznamená ještě, že na veřejnosti konzumujete alkohol (pivo)!

Možná přijdou i někteří prezidentští kandidáti (skoro všichni byli včas obesláni čtyřmi otázkami k problematice) se vyjádřit, jak to vlastně ONI (či spíše jejich "podržtaškové", či chcete-li - jejich poradci ?) myslí s "tekutým zlatem" národa, případně s "krví země" (vínem)...Budou ale omezeni každý cca 1 minutou proslovu (ví o tom předem), což se pohlídá - a jen k tematice piva! Ostatně i vy ostatní, pokud budete mít zájem sdělit názor, minimálně prvních 10 z Vás s nejrychlejší reakcí (dejte prosím vědět mailem či na FCB) se dostane opět k cca 1 minutě vyjádření - klidně i na kamery přítomných TV. Pokud se snad tedy oslovení prez. kandidáti bojí dorazit mezi občany, prostý lid dělnický, snad i úřednický, možná i bezdomovecký, případně i cizinecký - pivaře a pivařky, "domovařiče" či zájemce o tuto problematiku, či nepošlou včas ani jejich e-mailové či FCB vyjádření k dlouhodobým problémům s pivy a daněmi okolo nich, které bychom pak na akci přečetli (citovali) - je vůbec důvod je potom volit ?? Když se staví zády k něčemu, co je pro naše národy tak stěžejní? Na náš "tekutý chléb" si nedáme od nikoho šahat !

TO BE(ER) OR NOT TO BE !
S pozdravem Vašíček, svolavatel

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 18.08.2012 10:24 Komentovat
Nechápu Jiri.j18.08.2012 10:24
Možná hůře chápu, ale osobě, která se podepisuje pan Vašíček už delší čas...
Re: je to pitomost Petr Měrka15.08.2012 21:45
Pitomost je sedět doma, nadávat na všeobecný bordel a nedělat nic. I když je pravda že...
je to pitomost Martínek15.08.2012 19:20
Vylévat pivo je pitomost, transparent v angličtině je pitomost, celé je to pitomost.
Vyhledávání